Endnu ikke åben for tilmelding

Tanzania - januar 2025

DKK
  • Forventet pris ved 12 deltagere 50.800 kr.

Næsten alle har hørt om Serengeti og set det verdensberømte naturområde i fjernsynet. Men det er meget bedre at se Serengeti i virkeligheden.

Safari-ruten i det nordlige Tanzania med Serengti er enestående i verden. Her kan man opleve ”Drømme-Afrika” med verdens største koncentration af vilde pattedyr. Dertil kommer et væld af fugle og storslåede, afrikanske landskaber, der kan slå benene væk under selv den kræsne globetrotter.

DOF Travels kommende rejse til Tanzania vil derfor ikke være en traditionel fuglerejse, men en helstøbt naturoplevelse, hvor vi vil have fokus på både fugle og pattedyr og den enestående afrikanske natur.

DOF Travel har i samarbejde med vores østafrikanske samarbejdspartner sammensat et program, hvor vi kan opleve vores egen udgave af ”Drømme Afrika” med fokus på de mange forskellige naturtyper, der findes i det nordlige Tanzania.

Udover Serengeti vil vi besøge Ngronrogo-krateret, højlandsregnskov ved Arusha, savannen ved Tarangire med de mange baobab-træer og elefanter, sodasøen Lake Manyara samt de tørre lærke-sletter nord for Arusha. 

Vores lokale samarbejdspartner, Cisticola Tours, er den bedste safarivirksomhed i Østafrika, når der gælder safarirejser med fokus på fugle. Cisticoloa Tours indehaves af Washington Wachira, der er er uddannet biolog fra Kenyatta-universitetet i Nairobi. Allerede som studerende grundlagde Washington Wachira sin guidevirksomhed, og i en alder af godt 30 år har han nu to safari-firmaer, der er specialiseret i henholdsvis fuglesafarier (Cisticola Tours) og pattedyr-safarier (Bovid Safaris). De to safarifirmaer råder i dag over 10 specialbyggede Toyota Landcruisere til safarikørsel samt 30 guider i alt i Kenya, Tanzania og Uganda samt Rwanda.

Washington Waschira er formand for Østafrikas Raritetskomite - svarende til det danske SU, der godkender sjældne fugles forekomster i hele Østafrika. Han har gennemført anerkendte studier af rovfugle i Østafrika og været i spidsen for Atlas-undersøgelse af fuglene i Kenya.

Hans omfattende viden om naturen i Østafrika rækker langt udover fuglene, bl.a. har Washington Wachira beskrevet et nyt krybdyr for verden - en agameart i det nordlige Kenya. 

Han samarbejder derudover med National Geografic, og er også stærkt engageret i det lokale naturbeskyttelsesarbejde. 

Turleder for DOF Travel er Søren Skov, der har rejst meget i Afrika og har besøgt Østafrika, herunder også Tanzania, flere gange. 

Rejsen foregår med fly til Kilimanjaro Airport nær Arusha i det nordlige Tanzania. Herfra vil med vi specialbyggede Landcruisere begives os på vores storslåede rundrejse.

Prisen er med helpension og drikkepenge. Dog er alkoholiske drikkevarer samt sodavand ikke medregnet.

Turprisen er foreløbig, da valutakurs og flyrejser endnu ikke kendes med sikkerhed.

Aktivitetsniveauet vil være højt, men ikke anstrengende, idet vi vil bruge meget tid på safarikørsel, hvor vi kører rundt i nationalparkerne med oprejst tag, der giver gode muligheder for både at se og fotografere de mange fugle og pattedyr, som vi vil opleve på vores rejse.