Endnu ikke åben for tilmelding

Finland - juni 2025

DKK
  • Forventet pris ca 20.000 kr.

Turen suppleres med lokalguide fra Finnature og vil foregå den første uge i juni.

Syv intensive dage i Lapuglens Rige med mulighed for at opleve såvel store ugler som eksotiske småfugle, der ellers mest hører hjemme i Sibiriens  tajga længere mod øst.
Sådan kan DOF Travels kommende stortur til det nordlige Finland beskrives med få ord.

Når man rejser på egen hånd i Finland, er det både svært og tidskrævende at finde fuglene i de vidtstrakte finske skove, men på DOF Travels kommende stortur vil vi fra først til sidst blive hjulpet af en dygtig lokalguide fra Finnature, og takket være Finnatures store lokalkendskab kan vi se frem til en enestående rejse med mange højdepunkter undervejs.

Vi vil starte i Oulu, hvor vi i skovene nær byen vil kigge efter Lapugle, Slagugle, Perleugle, Spurveugle, Skovhornugle og Mosehornugle og Stor Hornugle. Vi kan også møde skovens hønsefugle i form af Tjur og Urfugl og hvis vi er heldige også Hjerpe og Dalrype. Her er også spætter – bl.a. Tretået Spætte. Af andre interessante fugle vi har mulighed for at se omkring Oulo kan nævnes Nordisk Lappedykker, Dværgmåge og måske også Buskrørsanger.
I kystområderne omkring Oulo er der en lille ynglebestand af Steppehøg og Tereklire, og med lidt held kan vi opleve dem begge to sammen med mere almindelige arter som Brushane, Rovterne og Stor Kobbersneppe. Også Blå Kærhøg og Hedehøg ses i området.

Efter tre nætter ved Oulu kører vi til Kuusamo, hvor vi ligeledes overnatter i tre nætter. Her skal vi se efter Blåstjert, Tretået Spætte, Pileværling, Dværgværling, Lapmejse, Lavskrige, Silkehale, Høgeugle, Rødstrubet og Sortstrubet Lom, Kongeørn, Dværgfalk, Lille Skallesluger, Vandstær og meget mere. Derpå kører vi retur til Oulo og flyver hjem til Kastrup.

Forhåbentlig kan vi også se den fine orkide, nornen, i blomst. Der er også en lokal bestand af fruesko.
Vi vil køre i to minibusser. Rejsen er med helpension og overnatning på gode hoteller.
Et mere udførligt program kommer senere.