Stadig ledige pladser

Nepal - november 2025

DKK
 • Forventet pris ved 11 deltagere 33.200 kr.
 • Forventet pris ved 15 deltagere 31.000 kr.
 • Depositum 6.640 kr.
 • Enkeltværelsestillæg 5.300 kr.

LOKALITET/LAND: Nepal

Forventet periode:

15. til 29.  november 2025

Fokus:

Fugle, pattedyr, fotografering, kultur

Gruppestørrelse:

10-15 (+ 1 leder)

Sådan bliver turen:

Vi skal på en rundtur i de centrale dele af Nepal med storslåede udsigter til nogle af verdens højeste bjerge omkring Kathmandu og Pokhara. Derfra rejser vi ned i lavlandet på grænsen til Indien med Buddhas fødested i Lumbini og den næsten 1.000 km2 store Chitwan nationalpark med indiske pansernæsehorn, asiatiske elefanter og bengalske tigre. Vi kommer igennem terræn fra 2700 m o.h. og ned til ca. 100 m o.h. ved et tilløb til Ganges. Undervejs skal vi gerne se over 200 fuglearter med både lokale standfugle i bjergene og i lavlandet samt trækgæster fra Sibirien. Undervejs skal vi også opleve de lokale nepalesiske kulturer, historiske steder og buddhistiske templer. Vi får en meget erfaren lokal guide med, som er tidligere præsident for DOFs Birdlife partner i Nepal.

Nepal

Rejsens højdepunkter:

Fuglene:

Ibisbill Ibisnæb
Vi forventer at se over 200 fuglearter og heriblandt den store saurus trane, lille adjudant, asiatisk gabenæb, uldhalsstork, sorthalset stork, indisk slangehalsfugl, Himalayaskovhøne, kalijfasan, indisk sortørn, indisk skrigeørn, rødhovedet grib, indisk grib, bengalgrib, Himalayagrib, langnæbbet grib, munkegrib, ådselsgrib og lammegrib, ibisnæb, blommehovedet parakit, alexanderparakit, indisk gråtoko, rajahnæsehornsfugl, rødhovedet trogon, blåskægget biæder, Himalayaskægfugl, rødnæbbet kitta, murløber, asiatisk vandstær samt en meget lang række andre fuglearter.

Pattedyr:
Indisk pansernæsehorn, asiatisk elefant, nilgai antilope, firehornsantilope, muntjak, sambar hjorte, axis hjorte, vildsvin, langurer og Rhesus aber samt en lille chance for ganges floddelfin, gaur okse, læbebjørn, leopard og bengalsk tiger.

Lokalitetstyper:

Bjergskove, klippelandskaber, enge, marker, søer, floder og sumpe

Andet Seværdigheder:

Mulighed for besøg hos lokale nepalesiske stammer og i buddhistiske templer, inkl. Maya Devi-templet i Lumbini på Buddhas fødested (623 f.Kr.), som er et af de største buddhistiske helligdomme og et stort pilgrimsmål.

Forventet klima:

Behageligt subtropisk klima med dagtemperaturer mellem 20 og 28 oC samt nattemperaturer på 7-13 oC. På bjergturene når vi op i det lidt køligere tempererede klima, og i lavlandet når vi ned i det lidt varmere tropiske klima
 

Programmet dag for dag:

Dag 1, Rejsen starter i Københavns Lufthavn og vi flyver til Kathmandu med en mellemlanding undervejs, måske i Doha eller Dubai. Overnatning i flyet.

 • Dag 2, Ankomst til Kathmandu med transfer til vores hotel. Indkvartering og den første mindre udflugt i nærheden.
   
 • Dag 3, Dagstur i 4WD mod toppen af Phulchowki Mountain, som ligger i 2710 m højde og på en god dag med udsigt til Mt. Everest.
   
 • Dag 4, Dagstur til Shivapuri Nagarjung Nationalpark med skovbevoksede bakker og flotte udsigter.
   
 • Dag 5, Rejsedag ad den naturskønne hovedvej Kathmandu til Pokhara, 200 km, med flere stop undervejs.
 • Dag 6 og 7, To hele dage med udflugter omkring smukke Pokhara med bjergsider, skove, dale, floder og søer samt storslåede udsigter til 8000+ m høje bjerge.
   
 • Dag 8, Rejsedag fra Pokhara igennem bjergrigt terræn til Lumbini, 200 km, med besøg på bjergstationen Palpa.
   
 • Dag 9, Udflugter i det fuglerige lavland omkring Lumbini med marker og vådområder.
   
 • Dag 10, Rejsedag fra Lumbini til Chitwan, 170 km, med besøg på gribbefodringsstationen i Pithauli.
   
 • Dag 11 og 12, Udflugter i den store Chitwan nationalpark med indisk pansernæsehorn og over 500 registrerede fuglearter.
   
 • Dag 13, Rejsedag med fugleture og en 20 min. flyvning fra Bharatpur Airport til Kathmandu.
   
 • Dag 14, Sidste dag i Kathmandu med mest fokus på kultur.
   
 • Dag 15, Hjemrejse fra Kathmandu til København med et stop undervejs.
   

Tempo:

Moderat; mange tidlige morgener og flere lange køreture

Indkvartering:

Vi bor på 4 meget komfortable *** hoteller i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet.

Mad:

Helpension, indtages på hoteller og restauranter eller evt. som medbragte madpakker.

Inkluderet:

Al transport i samt til og fra Nepal, 13 nætters logi, alle måltider, adgangsgebyrer, tilladelser, guider, skatter, drikkepenge til programmets aktiviteter DOF Travel guide, lokal fugleguide, for- og eftermøde samt turrapport.

Ikke Inkluderet:

Drikkevare, alkohol, telefonopkald, tøjvask og andre personlige udgifter her under drikkepenge til hotelpersonale

Rejsebestemmelser

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Rejserne udbydes til en foreløbig pris, der kan reguleres i forhold til f.eks. deltagerantal, valutakurser, energipriser samt skatter, afgifter og gebyrer pålagt af en tredjemand. Bestilling fra deltagere er først gyldig, når DOF Travel har modtaget det angivne depositum. Bestilling af rejse med tilhørende betaling af depositum sker via hjemmesiden med Dankort med opgivelse af navn, adresse, telefonnummer, email adresse, angivelse af ønske om enkeltværelse samt evt. navne på yderligere deltagere.

Som hovedregel gælder, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. DOF Travels rejser er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede personer, uledsaget mindreårige eller personer, som har behov for særlig lægelig assistance.

Senest 5 måneder før afrejsedatoen skal DOF Travel skriftligt meddele deltagerne den endelig pris på rejsen. Hvis den endelige pris er mere end 8% højere end den udbudte foreløbige pris, har de tilmeldte ret til skriftlig afbestilling indtil 14 dage efter, at meddelelse om endelig pris er givet. Ved sådan afbestilling tilbagebetaler DOF Travel det indbetalte beløb uden fradrag.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Hvis turens udbudspris overstiger kr. 30.000, skal 40% af turens udbudspris (inkl. depositum) være indbetalt til DOF Travel senest 7 måneder før afrejsedatoen. Restbeløbet skal være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Hvis turens udbudspris ikke overstiger kr. 30.000 skal hele restbeløbet være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Restbetaling skal ske ved bankoverførsel til Merkur Andelskasse reg.nr. 8401 konto 000 104 6418 til DOF Travel. Angiv: navn, rejsemål og årstal.

Afbestilling skal ALTID ske SKRIFTLIGT til DOF Travel inden rejsens begyndelse til travel@dof.dk.

a. Ved afbestilling mere end 7 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af et afbestillingsgebyr på kr. 300 pr. person.

b. Ved afbestilling mellem 7 måneder og 5 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med fradrag af depositum.

c. Ved afbestilling mellem 5 måneder og 3 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af 30 % af turprisen. Hvis det indbetalte beløb er mindre end 30% af turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

d. Ved afbestilling senere end 3 måneder før afrejse tilbagebetales der ikke. Hvis det indbetalte beløb er mindre end turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Forsikringer indgår ikke i turprisen.
Den rejsende har forpligtigelsen til tegning af en forsikring, der dækker den rejsendes udgifter ved afbud til rejsen eller udgifter til bistand, herunder til hjemtransport i tilfælde af ulykke, sygdom eller død.

DOF Travel kan aflyse rejsen indtil 20 dage før afrejse i tilfælde af et for lavt deltager antal.

DOF Travel kan også aflyse rejsen, hvis uventede ændringer på turmålet, f.eks. af sikkerhedsmæssig karakter, vanskeliggør rejsen i væsentlig grad.
I tilfælde af aflysning på DOF Travels foranledning vil det fulde indbetalte beløb blive tilbagebetalt.

Prisen på alle rejser uden for Danmark, Skåne og Nordtyskland (Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern) inkluderer et bidrag til international fuglebeskyttelse på kr. 100 pr. deltager. Pengene kan gå til projekter over hele verden og fordeles af DOF’s internationale udvalg.

DOF har bestemt, at for at modvirke klimaforandringer på grund af udledning af kuldioxid (CO2) ved DOF’s rejseaktiviteter, skal der reserveres et beløb af hver rejses pris til projekter, der har til formål at neutralisere CO2-udledning. DOFs hovedbestyrelse bestemmer, hvilke projekter, pengene skal anvendes til. Beløbet afhænger af rejsemålet, og er for tiden fastsat således:

• Rejser til Danmark, Skåne og Nordtyskland kr. 0
• Rejser til det øvrige Europa bortset fra de nedenfor nævnte lande og områder kr. 100
• Rejser til Grønland, Middelhavslandene, Mellemøsten og europæisk Rusland kr. 200
• Rejser til resten af verden bortset fra de nedenfor nævnte kr. 600
• Rejser til Antarktis, Australien og New Zealand kr. 900

DOF Travel er registreret rejseudbyder i Rejsegarantifonden.

Hvis du er i tvivl om turen er egnet for dig så ring til DOF Travel på 5114 6115 tirsdage mellem 18 og 19.30 eller til turlederen hvis telefonnummer er angivet i turbeskrivelsen. Eller skriv til DOF Travel på travel@dof.dk