Småtursrapport Kongsholmparken og Tueholmsøen i Albertslund

Kongsholmparken og Tueholmsøen i Albertslund søndag d. 15/10-2023, kl. 10.00-12.30.

Turleder: Troels M. Krogh.
Deltagerantal 17, hvoraf fem var med for første gang på en guidet fugletur. 

Fra Borgmester Hans Nielsens Vej startede vi med at gå vestpå, iført meget varmt tøj, for denne dag satte efteråret rigtigt ind med kulde og stærk blæst (heldigvis begyndte det først at regne da turen var slut). Vi måtte venstre om de nye regnsvandssøer, for vandet stod over de små øer og halvdelen af cykelbroen. Her fik vi de første ænder, dog ingen andrikker i fuld pragt; det kom senere. Vi gik videre gennem vandværksgrunden med en lille flok Fuglekonger tæt på og så langs Store Vejle Å mod Tueholmsøen.
Efter et par hundrede meter stod vi længe og nød en musende Tårnfalk, der trodsede blæsten og et par gange slog ned, men uden at fange noget.
På vejen omkring Tueholmsøen fik vi fuldt hus på ænderne med: Taffel-, Trold-, Grå-, Pibe-, Krik-, Ske- og Knarand, heraf Taffeland, Gråand, Skeand og Knarand i deres flotte pragtdragter.
Det var min mening, at vi skulle have været gennem “Tildeskoven” med en af de hundrede skovtrolde, men et skilt advarede mod at gå gennem skoven i blæsevejr, så vi gik udenom.
I den østlige del af Tueholmsøen havde vi to Knarænder (han og hun) pænt tæt på og i flot lys. Begge i helt frisk fjerdragt, vanvittigt flotte fugle. (Jeg har et særligt ømt punkt overfor denne fine, delikate og smukke and.) Vi kunne her gennemgå forskellen på hunnerne af Knar- og Gråand.
I luften over os trak Sjaggere, Vindrosler, Bogfinker og Grønsiskener. Her gennemgik vi forskellen på Sjagger og Vindrossel, når drosselflokkende kommer forbi; som kald, størrelse og halelængde.
En fuld fugleliste på hver af lokaliteterne kan ses på DOFbasen.dk.
Denne tur gentages som en forårstur til april.
(Billedet er taget af Esben Krogh.)

Billedet er taget af Esben Krogh