Gåsegrib
Få ledige pladser

Spanien - Tarifa - september 2024

DKK
  • Forventet pris ved 14 deltagere 16.500 kr.
  • Enkeltværelse tillæg 2.900 kr.
  • Depositum 3.140 kr.

Der kommet ny foreløbig pris i november 2023 kr. 16.500,- mod tidligere 15.700,-

Ideen er at kombinere havfugle og hvaler med rovfugle.
Ved trækfugleobs kan der ses store antal af Hvepsevåger, Sorte Glenter og storke. Trækket har stor diversitet i september.

Millioner af fugle samles hvert år i den sydlige del af Spanien for at hvile og søge føde, før de fortsætter rejsen mod syd til deres afrikanske overvintringsområder. Vi skal opleve det imponerende efterårstræk gennem det sydlige Spanien. Gibraltarstrædet mellem Tarifa og Gibraltar er om efteråret skueplads for et betydeligt træk af storke, rovfugle og småfugle, fordi der her er den korteste afstand mellem de to kontinenter (ca. 15 km på det smalleste sted) og de to klipper, Mount Abyla i Marokko og Rock of Gibraltar, er oplagte pejlemærker for trækfuglene.

DOF Travel skal igen besøge Gibraltarstrædet med dette storslåede skue. Vi skal bo i omegnen af Tarifa, og vores tur fører os også til bl.a. Parque Natural Los Alcornocales, La Janda, Laguna de Tarelo, men området ved Gibraltarstrædet mellem Zahara og Gibraltar har vores primære fokus. Gibraltarstrædet er det foretrukne sted for mange rovfugle, når de skal krydse vandet på deres vej sydpå, og det imponerende træk vil kunne ses overalt. Hvepsevåger er ofte dominerende i antal, men blandt de tusindvis af trækfugle gemmer sig også imponerende arter som Sort og Hvid Stork, Ådselgrib, Slangeørn, Dværgørn, Blå Glente og i de senere år enkelte Rüppells Grib. Men småfugle, vadere, måger og terner skal vi også på udkik efter.

Dagsprogammet kommer til at se nogenlund sådan ud:

Dag 1: København - Malaga - Tarifa - La Peña Area watchpoint,

Dag 2: Los Lances beach - Tarifa havn - Havtur - Cazalla watchpoint

Dag 3: Los Lances beach - Cazalla watchpoint - El Mirador del Estrecho - Cabrito Watchpoint eller Algarrobo Watchpoint

Dag 4: ½-dags tur med local guide i Los Alcornocales og Cazalla watchpoint

Dag 5: Rundtur i området: La Janda - River Almodóvar - Ringmærkningssted - Montenmedio Golf club - Cazalla watchpoint eller Algarrobo watchpoint

Dag 6: Rundtur i området: Barbate - Bolonia - La Peña Area watchpoint - Cazalla watchpoint

Dag 7: Los Lances beach - Cazalla watchpoint - El Mirador del Estrecho - Cabrito Watchpoint eller Algarrobo Watchpoint

Dag 8: Los Lances beach - Punta Mala - Parque del Guadalhorce - Malaga lufthavn - København

Target-arter på turen er:
Hvidhovedet And, Marmorand, Kamblishøne, Slangeørn, Dværgørn, Hvepsevåge, Fiskeørn, Sort Glente, Hvid og Sort Stork, Ådselgrib, Audouins måge, Blå Glente, Rüppell's Grib, Ørnevåge, Kaffersejler, Lille Sejler, Hedehøg, Lille  Tårnfalk….
Der forventes et moderat aktivitetsniveau.

Afrejse er mandag d. 9. – hjemrejse d. 15. september, 2024.

Se rapporten fra DOF Travels seneste besøg i området: https://doftravel.dk/sites/default/files/Tarifa%20sep%202021.pdf

Rejsebestemmelser

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Rejserne udbydes til en foreløbig pris, der kan reguleres i forhold til f.eks. deltagerantal, valutakurser, energipriser samt skatter, afgifter og gebyrer pålagt af en tredjemand. Bestilling fra deltagere er først gyldig, når DOF Travel har modtaget det angivne depositum. Bestilling af rejse med tilhørende betaling af depositum sker via hjemmesiden med Dankort med opgivelse af navn, adresse, telefonnummer, email adresse, angivelse af ønske om enkeltværelse samt evt. navne på yderligere deltagere.

Som hovedregel gælder, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. DOF Travels rejser er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede personer, uledsaget mindreårige eller personer, som har behov for særlig lægelig assistance.

Senest 5 måneder før afrejsedatoen skal DOF Travel skriftligt meddele deltagerne den endelig pris på rejsen. Hvis den endelige pris er mere end 8% højere end den udbudte foreløbige pris, har de tilmeldte ret til skriftlig afbestilling indtil 14 dage efter, at meddelelse om endelig pris er givet. Ved sådan afbestilling tilbagebetaler DOF Travel det indbetalte beløb uden fradrag.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Hvis turens udbudspris overstiger kr. 30.000, skal 40% af turens udbudspris (inkl. depositum) være indbetalt til DOF Travel senest 7 måneder før afrejsedatoen. Restbeløbet skal være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Hvis turens udbudspris ikke overstiger kr. 30.000 skal hele restbeløbet være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Restbetaling skal ske ved bankoverførsel til Merkur Andelskasse reg.nr. 8401 konto 000 104 6418 til DOF Travel. Angiv: navn, rejsemål og årstal.

Afbestilling skal ALTID ske SKRIFTLIGT til DOF Travel inden rejsens begyndelse til travel@dof.dk.

a. Ved afbestilling mere end 7 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af et afbestillingsgebyr på kr. 300 pr. person.

b. Ved afbestilling mellem 7 måneder og 5 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med fradrag af depositum.

c. Ved afbestilling mellem 5 måneder og 3 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af 30 % af turprisen. Hvis det indbetalte beløb er mindre end 30% af turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

d. Ved afbestilling senere end 3 måneder før afrejse tilbagebetales der ikke. Hvis det indbetalte beløb er mindre end turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Forsikringer indgår ikke i turprisen.
Den rejsende har forpligtigelsen til tegning af en forsikring, der dækker den rejsendes udgifter ved afbud til rejsen eller udgifter til bistand, herunder til hjemtransport i tilfælde af ulykke, sygdom eller død.

DOF Travel kan aflyse rejsen indtil 20 dage før afrejse i tilfælde af et for lavt deltager antal.

DOF Travel kan også aflyse rejsen, hvis uventede ændringer på turmålet, f.eks. af sikkerhedsmæssig karakter, vanskeliggør rejsen i væsentlig grad.
I tilfælde af aflysning på DOF Travels foranledning vil det fulde indbetalte beløb blive tilbagebetalt.

Prisen på alle rejser uden for Danmark, Skåne og Nordtyskland (Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern) inkluderer et bidrag til international fuglebeskyttelse på kr. 100 pr. deltager. Pengene kan gå til projekter over hele verden og fordeles af DOF’s internationale udvalg.

DOF har bestemt, at for at modvirke klimaforandringer på grund af udledning af kuldioxid (CO2) ved DOF’s rejseaktiviteter, skal der reserveres et beløb af hver rejses pris til projekter, der har til formål at neutralisere CO2-udledning. DOFs hovedbestyrelse bestemmer, hvilke projekter, pengene skal anvendes til. Beløbet afhænger af rejsemålet, og er for tiden fastsat således:

• Rejser til Danmark, Skåne og Nordtyskland kr. 0
• Rejser til det øvrige Europa bortset fra de nedenfor nævnte lande og områder kr. 100
• Rejser til Grønland, Middelhavslandene, Mellemøsten og europæisk Rusland kr. 200
• Rejser til resten af verden bortset fra de nedenfor nævnte kr. 600
• Rejser til Antarktis, Australien og New Zealand kr. 900

DOF Travel er registreret rejseudbyder i Rejsegarantifonden.

Hvis du er i tvivl om turen er egnet for dig så ring til DOF Travel på 5114 6115 tirsdage mellem 18 og 19.30 eller til turlederen hvis telefonnummer er angivet i turbeskrivelsen. Eller skriv til DOF Travel på travel@dof.dk

Spanien - Tarifa - september 2024
Booking status: Få ledige pladser
  • Forventet pris ved 14 deltagere 16.500 kr.
  • Enkeltværelse tillæg 2.900 kr.
  • Depositum 3.140 kr.