Stortrappe
Udsolgt - tilmeld venteliste

Spanien, Extremadura - april 2024

DKK
  • Foreløbig pris 14.200 kr.
  • Enkeltværelse tillæg 1.700 kr.
  • Depositum 2.800 kr.

SÅDAN BLIVER TUREN
Denne tur er til et af Europas bedste fugleområder, der er berømt for sine Stortrapper, Ellekrager, storke, ørne og gribbe i et fantastisk og meget uspoleret landskab. Turen er lagt efter, at vi gerne skal opleve stortrappernes fantastiske dans, hvor hannerne blæser deres fjer op til ære for hunnerne, samtidig med at vi forventer, at alle trækfuglene er nået frem fra overvintring i Afrika.

STRABADSER
Vi skal køre mellem 100 og 200 km om dagen. Rejsen indebærer ikke store strabadser for dem med normal kondition og gang. De tre længste gåture bliver ca. 3 kilometer på jævnt underlag, men et par af dem går noget opad. Hver anden dag kører vi en tidlig morgentur ud for at opleve fugle før daggry, mens der er mulighed for en morgentur omkring hotellerne de andre dage før morgenmad, hvorefter vi kører ud på opdagelse og måske først er tilbage til aftensmad.

MAD
Morgenmad og hver aften en 2-3-retters middage, hvor vin er inkluderet. Måltiderne indtages på hotellerne og en aften ude i byen. Frokost er for egen regning med mulighed for indkøb hver dag og gerne i fællesskab.

INDKVARTERING
Vi bor på gode flerstjernede hoteller, der er placeret centralt i de bedste fugleområder. 

TRANSPORT
Fly og minibusser ført af rejselederne

VEJR
Temperaturerne omkring månedsskiftet april-maj ligger oftest mellem 20 og 25° om dagen og ned til 10-15° om natten. Vi skal dog også en tur op i bjergene, hvor temperaturen kan være ned til ca. 5°. Der er normalt meget tørt, men også med en chance for en livgivende regnbyge.

HVAD VI VIL SE
Stortrapper, Dværgtrapper, Biædere, Ellekrager, Hærfugle, Kirkeugle, Spansk Kejserørn, Munkegrib, Sort Stork og op til 7 arter lærker, Kaffersejler, Sørgestenpikker og meget mere.

PROGRAMMET DAG FOR DAG

27. april 2024
Fly fra København til Madrid. Kørsel 120 km til Sepúlveda og Duratón-floden. Hvis vi kan nå det, kører vi ud til salturtsletten for at rekognoscere til næste morgens tur.
Efter indkvartering på Hotel Vado del Duratón skal vi sammen ud i byen og spise aftensmad og derefter tidligt i seng. 

28. april 2024 
En meget tidlig morgentur til salturtsteppen, hvor man med lidt held kan se og høre syv lærkearter inkl. den sjældne Duponts Lærke med dens særegne vemodige ”rustne have-låge/knirkende gulv” sang.
Derefter besøger vi den nærliggende smukke Canyon ved Duratón floden, hvor det vrimler med Gåsegribbe og hvor der ofte yngler Mestersanger.
Efter en sen morgenmad på hotellet kører videre mod Gredos-bjergene. På turen gør vi nogle stop for at finde fugle som fx Iberisk Grønspætte og Pirol.
I Navarredonda de Gredos indlogerer vi os på Hostal Almansor. Her er en imponerende tagbalkon, hvorfra man kan nyde Gredosbjergenes snedækkede tinder og ”kratluske” i hotellets ”baghave”. Om natten høres Dværghornugle og Natugle fra balkonen.

29. april 2024 
Efter morgenmaden kører vi et godt stykke op i de 2300 m høje bjerge.  Vi vil stoppe flere steder undervejs i den smukke dal. Hvor vejen ender ved La Plataforma de Gredos, vil vi gå en længere tur i bjergområdet og kigge efter Stendrossel, Blåhals, Hortulan, Dværgørn, Kongeørn, Alpejernspurv, Bjergpiber og Alpekrage. Små vilde påskeliljer og krokus samt et væld af andre blomster og med lidt held den smukke Gredos stenbuk.
Nede i dalen vil vi kigge efter Rødtoppet Fuglekonge, Topmejse og Iberisk Grønspætte. 

Hvis tiden tillader det, besøger vi området omkring Hotel Parador de Gredos for bl.a. at se efter Citronsisken.

30. april 2024 
Hvis vi ikke fandt Citronsisken aftenen før, prøver vi igen denne morgen inden morgenmad.
Efter morgenmad pakker vi bilerne og kører mod sydvest igennem bjergkæden, hvor vi vil prøve at stoppe for at se efter Vandstær og Bjergvipstjert i bjergbækkene.
Turen går til Montfragüe Nationalpark, hvor vi indlogerer os på vort hotel og bruger resten af dagen på at besøge nationalparken med Peñafalcón, klippen med de mange gribbe og andre rovfugle, og borgen Ermita de Monfragüe med en fantastisk udsigt, når man først har kæmpet sig op ad de mange trapper.

1. maj 2024
Inden morgenmaden besøger vi Belén-sletten øst for Trujillo, hvor vi i solopgangen regner med at se Stortrapperne på deres spilleplads. Også Dværgtrappe plejer at åbenbare sig kortvarigt, når de springer op, mens vi lytter til de mange lærkers sang; især de mange Kalanderlærker kan begejstre.
Efter morgenmaden drager vi ud på de store stepper vest for Trujillo og kigger efter Ellekrage, Biædere, Hærfugle og Hedehøge mm.
Hvis der er tid, vil vi tilbringe et par timer inde i den historiske og meget stemningsfulde by Trujillo, måske med en kaffepause på torvet med storkereder, et monument over Pizarro som smadrede inkaernes imperium, og forhåbentlig flokke af Lille Tårnfalk i luften.
Senere kører vi hjemad over Cáceres, hvor der både er vådområder som Gaudiloba søen og tørre stepper med ”Ellekragevejen” mod Santa Marta de Magasca, ligesom vi på vejen hjem passerer et højdedrag, hvor der normalt er en ynglekoloni af Spansk Spurv i toppen af nogle pinjer.

2. maj 2024
Efter morgenmaden kører vi mod syd til den enorme slette La Serena med forhåbentlig endnu flere spillende Stortrapper og med begge arter sandhøns. Efter at have fundet noget frokost fortsætter vi mod syd videre ned til den gamle borg Castillo Puebla de Alcocer, hvor vi håber at se Sørgestenpikker og Kaffersejler. 
Om aftenen kan vi igen besøge Monfragüe Nationalpark med klippen Mirador de la Portilla del Tiétar med ynglende Spansk Kejserørn, Sort Stork, Munke- og Ådselgrib, Rødrygget Svale og Blådrossel og med lidt held Høgeørn og Stor Hornugle.

3. maj 2024
Morgenerne er sikrest, hvis man vil se sandhøns, så vi skal tidligt op i dag. Kl. 6.30 kører vi til Magasca Fugle-beskyttelsesområde for at se efter Sortbuget og Spidshalet Sandhøne, men her er også trapper, lærker og andet godt. 
Det er vores sidste hele dag i Extremadura. Vi skal oplevede det, vi mangler at se eller ønsker at gense i områderne omkring Trujillo, Cáceres og Monfragüe Nationalpark. 

4. maj 2024
I dag er hjemrejsedag. Vi pakker bilerne inden morgenmaden og skal være fremme i lufthavnen inden kl. 14:00. Vi har knap 3 timers kørsel. Der bliver derfor tid til et stop omkring byen Oropesa, hvor der både er vådområdet Embalse de Arroyocampo med bl.a. Sultanhøns og chance for at se Blå Glente.
Hjemrejse sen eftermiddag fra Madrid til København.

HVAD ER INKLUDERET I TURENS PRIS?
FØLGENDE ER INKLUDERET
Fly/busrejse til og fra Københavns Lufthavn, Kastrup
Al transport på lokationen
Halvpension med kaffe/the, vin og vand 
Indkvartering i dobbeltværelse - tillæg for enkeltværelse
Klimakompensation
Turrapporten efter turen
Eftermøde
Rejseledelse fra DOF Travel

FØLGENDE ER IKKE INKLUDERET 
Hotelovernatninger ud over datoerne i rejseprogrammet 
Evt. tilslutningsflyvninger 
Personlige udgifter som vask, telefon og øvrige drikkevarer
Drikkepenge 
Rejseforsikring med fx. hjemtransport 
Afbestillingsforsikring

Spanien, Extremadura - april 2024
Booking status: Udsolgt - tilmeld venteliste
  • Foreløbig pris 14.200 kr.
  • Enkeltværelse tillæg 1.700 kr.
  • Depositum 2.800 kr.

Rejsebestemmelser

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Rejserne udbydes til en foreløbig pris, der kan reguleres i forhold til f.eks. deltagerantal, valutakurser, energipriser samt skatter, afgifter og gebyrer pålagt af en tredjemand. Bestilling fra deltagere er først gyldig, når DOF Travel har modtaget det angivne depositum. Bestilling af rejse med tilhørende betaling af depositum sker via hjemmesiden med Dankort med opgivelse af navn, adresse, telefonnummer, email adresse, angivelse af ønske om enkeltværelse samt evt. navne på yderligere deltagere.

Som hovedregel gælder, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. DOF Travels rejser er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede personer, uledsaget mindreårige eller personer, som har behov for særlig lægelig assistance.

Senest 5 måneder før afrejsedatoen skal DOF Travel skriftligt meddele deltagerne den endelig pris på rejsen. Hvis den endelige pris er mere end 8% højere end den udbudte foreløbige pris, har de tilmeldte ret til skriftlig afbestilling indtil 14 dage efter, at meddelelse om endelig pris er givet. Ved sådan afbestilling tilbagebetaler DOF Travel det indbetalte beløb uden fradrag.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Hvis turens udbudspris overstiger kr. 30.000, skal 40% af turens udbudspris (inkl. depositum) være indbetalt til DOF Travel senest 7 måneder før afrejsedatoen. Restbeløbet skal være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Hvis turens udbudspris ikke overstiger kr. 30.000 skal hele restbeløbet være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Restbetaling skal ske ved bankoverførsel til Merkur Andelskasse reg.nr. 8401 konto 000 104 6418 til DOF Travel. Angiv: navn, rejsemål og årstal.

Afbestilling skal ALTID ske SKRIFTLIGT til DOF Travel inden rejsens begyndelse til travel@dof.dk.

a. Ved afbestilling mere end 7 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af et afbestillingsgebyr på kr. 300 pr. person.

b. Ved afbestilling mellem 7 måneder og 5 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med fradrag af depositum.

c. Ved afbestilling mellem 5 måneder og 3 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af 30 % af turprisen. Hvis det indbetalte beløb er mindre end 30% af turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

d. Ved afbestilling senere end 3 måneder før afrejse tilbagebetales der ikke. Hvis det indbetalte beløb er mindre end turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Forsikringer indgår ikke i turprisen.
Den rejsende har forpligtigelsen til tegning af en forsikring, der dækker den rejsendes udgifter ved afbud til rejsen eller udgifter til bistand, herunder til hjemtransport i tilfælde af ulykke, sygdom eller død.

DOF Travel kan aflyse rejsen indtil 20 dage før afrejse i tilfælde af et for lavt deltager antal.

DOF Travel kan også aflyse rejsen, hvis uventede ændringer på turmålet, f.eks. af sikkerhedsmæssig karakter, vanskeliggør rejsen i væsentlig grad.
I tilfælde af aflysning på DOF Travels foranledning vil det fulde indbetalte beløb blive tilbagebetalt.

Prisen på alle rejser uden for Danmark, Skåne og Nordtyskland (Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern) inkluderer et bidrag til international fuglebeskyttelse på kr. 100 pr. deltager. Pengene kan gå til projekter over hele verden og fordeles af DOF’s internationale udvalg.

DOF har bestemt, at for at modvirke klimaforandringer på grund af udledning af kuldioxid (CO2) ved DOF’s rejseaktiviteter, skal der reserveres et beløb af hver rejses pris til projekter, der har til formål at neutralisere CO2-udledning. DOFs hovedbestyrelse bestemmer, hvilke projekter, pengene skal anvendes til. Beløbet afhænger af rejsemålet, og er for tiden fastsat således:

• Rejser til Danmark, Skåne og Nordtyskland kr. 0
• Rejser til det øvrige Europa bortset fra de nedenfor nævnte lande og områder kr. 100
• Rejser til Grønland, Middelhavslandene, Mellemøsten og europæisk Rusland kr. 200
• Rejser til resten af verden bortset fra de nedenfor nævnte kr. 600
• Rejser til Antarktis, Australien og New Zealand kr. 900

DOF Travel er registreret rejseudbyder i Rejsegarantifonden.

Hvis du er i tvivl om turen er egnet for dig så ring til DOF Travel på 5114 6115 tirsdage mellem 18 og 19.30 eller til turlederen hvis telefonnummer er angivet i turbeskrivelsen. Eller skriv til DOF Travel på travel@dof.dk