Udsolgt - tilmeld venteliste

Albanien - maj 2024

DKK
  • Pris 12.500 kr.
  • Enkeltværelse tillæg 1.200 kr.
  • Depositum 2.500 kr.

DOF Travel kan nu tilbyde en ny 8 dage (22.-29. maj) lang rundtur til Albanien , som udgør et af de sidste fuglemæssigt næsten uudforskede områder i Europa. Vi vil opleve den uberørte og storslåede albanske natur, der bl.a. rummer store søer, sumpe og udbredte bjergegne. Undervejs får vi mulighed for at opleve en god blanding af arter lige fra de enorme Krøltoppede og Hvide Pelikaner på nært hold, Dværgskarv, Flamingo, ørne og andre østlige rovfuglearter fx Slangeørn og Ørnevåge. Også Rødvinget braksvale, Mellemflagspætte, Gråspætte, Østlig bjergløvsanger (Balkanløvsanger), Østlig bleg gulbug, Rødstrubet sanger, Mestersanger, Klippespætmejse, Stendrossel og Hætteværling vil være blandt de eksotiske arter, som kan findes. På turen i 2022 var vi heldige at få Hjerpe, Dværghornugle, Hvidrygget flagspætte, Ellekrage, Balkanfluesnapper og Rosenstær på listen, som nåede i alt 166 arter for 1 uge.

Rejsen finder sted i maj, hvor der er optimal mulighed for at opleve de mange ynglefugle, og der stadig er trækgæster på vej mod nord, så der vil være god spredning på artslisten.

Vi indleder turen i hovedstaden Tirana og vil undervejs have overnatninger i Divjaka, Korce, Elbasan, Valbona og Tirana. Vi har 3 overnatninger i Valbona, hvor vi vil tilbringe 2 dage med at hike i bjergene. Udover den næsten mytiske Stenhøne, vil bjergarter såsom Stendrossel, Klippeværling og Murløber være blandt målarterne for bjergturen. Bjergkæden er beliggende i cirka 800-1000 m højde, men selvom der ikke er tynd luft, så kan den være lidt anstrengende i stejlhed og hvis det er varmt. Den ene dag benytter vi jeeps til at fragte os et stykke op ad bjerget, og vi vil også opleve den lokale kultur, når frokosten indtages hos en bjergbondefamilie.

Ved Prespa-søen, hvor Internationalt Udvalg under DOF i mange år har været med til at beskytte og pleje området, vil vi høre om arbejdet omkring Nationalparken og opleve en bådtur ud til Maligrad-øen og undervejs kunne nyde både Krøltoppet og Almindelig Pelikan.

På dag 7 vil vi opleve en af de mest fantastiske scenarier i Albanien, når vi tager færgen på Komani-søen, der ligger højt oppe i bjergene. Sejlturen tager knap 1½ time og kan sammenlignes med de flotteste landskaber, som passeres af Hurtigruten langs Norges kyst.

Albanien

Vejr: Undervejs kan vi forvente stabilt vejr med op til 25-30 grader nede i lavlandet, mens der på ture oppe i bjergene kan være koldt med morgen- og nattemperaturer ned til frysepunktet. Man skal derfor medbringe let, varmt tøj, som samtidigt kan holde eventuel kold vind ude.

Forplejning og aktivitetsniveau
Rejsen er med halvpension fra Tirana og rundt i landet. Dog vil der på dag 1 være indlagt en velkomstfrokost på en fiskerestaurant i Durres, en frokost på en bjergvandring og en frokost på vej tilbage mod Tirana. De øvrige dage står deltagerne selv for frokost og drikkevarer, idet der erfaringsmæssigt er stor forskel på, hvor meget den enkelte ønsker at spise midt på dagen, hvad enten det blot er et stykke frugt eller om man er vant til et mere solidt frokostbord!

Vi vil i løbet af dagen holde et aktivitetsniveau afpasset varme og lokaliteterne, dog afbrudt af lidt længere stræk med transfer i bussen, men vi giver os god tid til at se på de fugle, som vi ikke er vant til at møde i Danmark. Endelig vil der også blive indlagt frokost- og kaffestop alle dage. Vandringerne i bjergene vil være lettere fysisk anstrengende, men alle får lov at gå i deres eget tempo, da slutstedet udpeges og vi går samme vej ned. Man skal medbringe vandre­støvler eller andet allround fodtøj, som er egnet til at gå i grus/sand, bevoksninger, sten og vand.

Der vil være gode muligheder for deltagerne til at dyrke natur-og fuglefotografering.

Vaccinationer og visa
Rejse til Albanien kræver ingen særlige vaccinationer eller visa.

Leder og guide
Dansk rejseleder: Morten Møller Hansen. Telefon 2424 3817, e-mail: mmhansen@privat.dk
Derudover har vi en guide med fra AOS: Taulant Bino.

Teknisk arrangør
Turen er arrangeret i samarbejde med Paparisto Tours & Travel baseret i Tirana.

Rejsebestemmelser

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Rejserne udbydes til en foreløbig pris, der kan reguleres i forhold til f.eks. deltagerantal, valutakurser, energipriser samt skatter, afgifter og gebyrer pålagt af en tredjemand. Bestilling fra deltagere er først gyldig, når DOF Travel har modtaget det angivne depositum. Bestilling af rejse med tilhørende betaling af depositum sker via hjemmesiden med Dankort med opgivelse af navn, adresse, telefonnummer, email adresse, angivelse af ønske om enkeltværelse samt evt. navne på yderligere deltagere.

Som hovedregel gælder, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. DOF Travels rejser er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede personer, uledsaget mindreårige eller personer, som har behov for særlig lægelig assistance.

Senest 5 måneder før afrejsedatoen skal DOF Travel skriftligt meddele deltagerne den endelig pris på rejsen. Hvis den endelige pris er mere end 8% højere end den udbudte foreløbige pris, har de tilmeldte ret til skriftlig afbestilling indtil 14 dage efter, at meddelelse om endelig pris er givet. Ved sådan afbestilling tilbagebetaler DOF Travel det indbetalte beløb uden fradrag.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Hvis turens udbudspris overstiger kr. 30.000, skal 40% af turens udbudspris (inkl. depositum) være indbetalt til DOF Travel senest 7 måneder før afrejsedatoen. Restbeløbet skal være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Hvis turens udbudspris ikke overstiger kr. 30.000 skal hele restbeløbet være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Restbetaling skal ske ved bankoverførsel til Merkur Andelskasse reg.nr. 8401 konto 000 104 6418 til DOF Travel. Angiv: navn, rejsemål og årstal.

Afbestilling skal ALTID ske SKRIFTLIGT til DOF Travel inden rejsens begyndelse til travel@dof.dk.

a. Ved afbestilling mere end 7 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af et afbestillingsgebyr på kr. 300 pr. person.

b. Ved afbestilling mellem 7 måneder og 5 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med fradrag af depositum.

c. Ved afbestilling mellem 5 måneder og 3 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af 30 % af turprisen. Hvis det indbetalte beløb er mindre end 30% af turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

d. Ved afbestilling senere end 3 måneder før afrejse tilbagebetales der ikke. Hvis det indbetalte beløb er mindre end turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Forsikringer indgår ikke i turprisen.
Den rejsende har forpligtigelsen til tegning af en forsikring, der dækker den rejsendes udgifter ved afbud til rejsen eller udgifter til bistand, herunder til hjemtransport i tilfælde af ulykke, sygdom eller død.

DOF Travel kan aflyse rejsen indtil 20 dage før afrejse i tilfælde af et for lavt deltager antal.

DOF Travel kan også aflyse rejsen, hvis uventede ændringer på turmålet, f.eks. af sikkerhedsmæssig karakter, vanskeliggør rejsen i væsentlig grad.
I tilfælde af aflysning på DOF Travels foranledning vil det fulde indbetalte beløb blive tilbagebetalt.

Prisen på alle rejser uden for Danmark, Skåne og Nordtyskland (Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern) inkluderer et bidrag til international fuglebeskyttelse på kr. 100 pr. deltager. Pengene kan gå til projekter over hele verden og fordeles af DOF’s internationale udvalg.

DOF har bestemt, at for at modvirke klimaforandringer på grund af udledning af kuldioxid (CO2) ved DOF’s rejseaktiviteter, skal der reserveres et beløb af hver rejses pris til projekter, der har til formål at neutralisere CO2-udledning. DOFs hovedbestyrelse bestemmer, hvilke projekter, pengene skal anvendes til. Beløbet afhænger af rejsemålet, og er for tiden fastsat således:

• Rejser til Danmark, Skåne og Nordtyskland kr. 0
• Rejser til det øvrige Europa bortset fra de nedenfor nævnte lande og områder kr. 100
• Rejser til Grønland, Middelhavslandene, Mellemøsten og europæisk Rusland kr. 200
• Rejser til resten af verden bortset fra de nedenfor nævnte kr. 600
• Rejser til Antarktis, Australien og New Zealand kr. 900

DOF Travel er registreret rejseudbyder i Rejsegarantifonden.

Hvis du er i tvivl om turen er egnet for dig så ring til DOF Travel på 5114 6115 tirsdage mellem 18 og 19.30 eller til turlederen hvis telefonnummer er angivet i turbeskrivelsen. Eller skriv til DOF Travel på travel@dof.dk

Albanien - maj 2024
Booking status: Udsolgt - tilmeld venteliste
  • Pris 12.500 kr.
  • Enkeltværelse tillæg 1.200 kr.
  • Depositum 2.500 kr.

Andre ture

Deltagelse på DOF Travels småture og busture kræver ikke nogen forkundskaber. Turene er egnede for såvel begyndere som de lidt mere fuglekyndige. Det anbefales at medbringe en kikkert.