Stadig ledige pladser

Hallands Väderö (fugle og sæler), lørdag den 25. maj 2024

DKK
  • Pris 595 kr.
  • Afgang fra Friheden station kl. 06:45, opsamling Sjælør station 07:00.

Vi kører til Sverige via Øresundsbroen, så vi kan være i Torekov ved 9-tiden. Vi forventer at være tilbage på Sjælør Station ved 19-tiden.

Ud for Hallandsåsen ligger Kattegats sydligste klippeø, Hallands Väderö. Det er en sand perle af et naturreservat med urskov og skærgårdskyst med mulighed for at opleve gråsæler og spættede sæler.

Vi starter med en times ekstra sejltur, nemlig en sæl- og alkefuglesafari fra Torekov til Vinga Skärr. Her kommer vi tæt på alkeklippen, hvor både alke, lomvier og tejster yngler. Endvidere kan vi se ynglende bramgæs, storskarv, måger og terner. På tidligere ture har vi set enkelte topskarver, som er begyndt at yngle på klipperne. Ligeledes forventer vi at se de spættede sæler, som hviler sig på skærene. Der er gode muligheder for at fotografere.

På selve Hallands Väderö går vi gennem urskoven, hvor der yngler huldue, karmindompap, fluesnappere og adskillige arter af sangere. Langs kysten er der gode chancer for bl.a. gråsisken og skærpiber. Kl. 16 sejler vi tilbage. Solide sko eller vandrestøvler anbefales, da terrænet visse steder er temmelig ujævnt. Medbring gerne vandrestave.

Tilmelding sker ved at indbetale kr. 595 for voksne og kr. 100 for unge under 13 år via DOF Travels hjemmeside senest 4. maj 2024.

(Foto: Bramgæs)

Hallands Väderö (fugle og sæler), lørdag den 25. maj 2024
Booking status: Stadig ledige pladser

Andre ture

Deltagelse på DOF Travels småture og busture kræver ikke nogen forkundskaber. Turene er egnede for såvel begyndere som de lidt mere fuglekyndige. Det anbefales at medbringe en kikkert.