Gulbrystet jagtskade
Interessetilkendegivelse

Vietnam - marts 2025

DKK
  • Forventet pris 49.400 kr.
  • Enkelværelsestillæg 2.900 kr.
  • Depositum 9.880 kr.

OPDATERING pr. 1/6 2024

Vores lokale samarbejdspartner på denne tur har meddelt, at de må afmelde vores tur grundet manglende tilmeldinger. Vi må derfor aflyse turen som den er beskrevet. Vi vil i stedet lave et endnu tættere samarbejde med Birding Break, der tilbyder at vi kan deltage på deres tur, der skal afvikles på samme tidspunkt.

Rejseplan og tidspunkt er ret analogt til vores, men et par dage kortere, og prisen er derfor reduceret noget.
Endelig melding om pris og plan foreligger inden for ca. 1 måned.
For at turen kan arrangeres på denne måde i regi af DOF Travel, skal vi have mindst fem tilmeldinger.

Eventuelle interesserede bedes derfor snarest tilkendegive interesse, da Birding Breaks reserverer disse 5 pladser til os indtil ca. 1/8.

Venlig hilsen
Torben Evald

 

OPRINDELIG ANNONCERING

DOF Travel gennemfører i samarbejde med det hollandske fuglerejsebureau Birding Breaks en forårstur til det sydlige Vietnam i marts 2025.

REJSEPERIODE: ca. 14. – 30. marts 2025

ANTAL DELTAGERE: 10 - 12

FORVENTET PRIS: Dobbeltværelse: kr. 49.400 pr. person, enkeltværelsestillæg: kr. 2.900, Prisen kan eventuelt justeres bl.a. mht. dollarkursen og flybilletternes pris.

LEDER: Torben Evald

SÅDAN BLIVER TUREN
Turen er tilrettelagt for at se så mange af det sydlige Vietnams endemiske og nær-endemiske arter som muligt. Vi kommer derfor på en ret lang tur, fra Ho Chi Minh til Danang. Vi får set mange typer af landskab undervejs, og dermed også meget varierende biotoper. Transporten foregår i minibus med god plads og komfort. Vi bliver transporteret meget omkring, men der vil være en del gåture og ikke mindst i Da Lat-området kommer vi ret højt op (over 2000 m) og skal nok ud på nogle lidt besværlige stier.

Vietnameserne er generelt meget imødekommende og venlige, men langt fra byerne er fremmede måske ikke almindelige, og vi skal huske deres historie i forhold både til kolonitid og krig. Det er vigtigt at vise respekt. De fleste kan lidt engelsk eller fransk, men flere i byerne end på landet. Vores guide taler engelsk, Torben taler engelsk og fransk til en vis grad.

Da vi kommer ud i landet, er det ikke givet, at kreditkort modtages som betalingsmiddel alle steder; det er derfor en god idé at medbringe nogle amerikanske dollars, og i Ho Chi Minh hæve eller veksle til den vietnamesiske valuta, Dong, hvor kursen pr. 1. april 2024 er 0,28 kr. pr. 1000 Dong.

Vietnam er visumfrit ved rejser under 45 dages varighed. Pas skal være gyldigt i 6 måneder ved indrejse.

HVAD VI VIL SE
Turens formål er at få indblik i det sydlige Vietnams natur og få set så mange af de lokale endemiske og nær-endemiske arter som muligt, samtidigt med at vi forventer at få set mange af de mere almindelige lokale arter. Vietnam er historisk et stort fugleland; der er set over 700 arter, og selv om der nogle steder er lidt langt mellem fuglene i dette ret tæt befolkede land, forventer vi at se over 250 arter på denne tur.

TRANSPORT
Fly København til og fra Ho Chi Minh
Indenrigsfly Da Nang - Ho Chi Minh 30. marts
Komfortabel minibus med fast chauffør.

VEJR
Marts er normalt vejrmæssigt en god måned med forår, men det kan være koldt om natten, så medbring også varmt tøj. Regn er almindeligt på denne årstid i nogle kraftige byger, så medbring regntøj og evt. en god paraply, så vi ikke forhindres af regnen. Der er en del myg, men angiveligt ikke malaria. Husk dog insektmidler og bukser, der er stikketætte. Det kan være fugtigt, så dels godt vandrefodtøj, dels noget der kan tåle fugt anbefales.

OVERNATNING
1 nat, Ho Chi Minh: Hotel A 25
3 nætter, Cat Tien Nationalpark: Cat Thien HQ Guest House
2 nætter, Di Linh Nationalpark: Ivory Flaas Villa
3 nætter, Da Lat-området: Dreams Hotel
1 nat, Pleiku: Duc Long Gia Lai Hotel
2 nætter, Mang Den-området: T&T Hotel
2 nætter, Tu Mo Rong/Ngoc Linh-området: Hoang Gia Trang Guest House
1 nat, Da Nang: Pacific Hotel

DETALJERET PROGRAM:

14/3 Udrejse Kbh.-Ho Chi Minh formentlig via Paris. Ankomst, velkomstmiddag og overnatning på Hotel A25 i Ho Chi Minh

15/3 Ho Chi Minh (HCM) til Cat Thien. Opsamling på hotellet kl. 9 og landevej til Cat Thien Nationalpark, ca. 150 km nord for HCM. Indkvartering i Cat Thien HQ Guest House. Cat Thien har nogle af de sidste større lavlandsregnskovs-områder I Vietnam. Her er mange fugle og pattedyr. De mest attraktive fugle her er: Vietnam påfuglefasan, Grøn påfugl og Saigon skovhøne. Vi skal også se efter makababer og langurer. Blandt pattedyrene er der mulighed for asiatisk leopardkat, lille dværghjort, Sambarhjort og gaurokse.

16-17/3 Cat Thien: To hele dage med fugle og dyr i Cat Thien. Der er fine ruter fra overnatningsstedet ved parkens hovedindgang ind i området som kan nås til fods. Områder som den såkaldte Krokodillesø nås med jeep. På gåturen er der mulighed for Vietnam påfuglefasan og ikke mindst pittaer, hvor Blågumpet og Smaragdpitta er mulige. Siam ildryg ses også i området, specielt om morgenen. Andre fugle er Grønbenet skovhøne, Asiatisk uldhalsstork, Lille adjudant, Hvidbuget spætte, Stor myrespætte, Grønhovedet spætte, Sortbroget tigerspætte og Hjerteplettet spætte. Der findes også tre arter brednæb og Greyfaced tit-babbler. Udover specialiteter ses også mange af det sydlige Vietnams almindelige fugle, og da vi er i marts, stadig nogle af de nordlige trækfugle, ikke mindst sangere er der mulighed for. Vi vil tage på en aften/nattur og har der mulighed for: Asiatisk frømund, Langhalet natravn, Brun boobokugle og Collared scops owl.

18/3 Cat Thien og transport til Di Lihn. Vi har mulighed for lidt obs om morgenen i Cat Thien, inden det går videre mod Di Lihn lidt længere mod nord. Di Lihn er et skovbevokset pas, der rummer flere lokale sjældenheder som Sorthovedet papegøjenæb og de to latterdrosler, hhv. Sorthættet og Hvidkindet. Om eftermiddagen indkvartering i Di Lihn.

19/3 Di Lihn. En hel dag omkring Di Lihn. Måske ses den fabelagtige Blå pitta, Blodpirol, Grøn jagtskade, Plettet vipstjertdrossel eller Grøn cochoa. Her ser vi også, om en aften/nattur er mulig.

20/3 Di Lihn og transport til Da Lat. Tidlig morgentur i Di Lihn og derefter videre mod det noget køligere Da Lat, hvor vi ankommer tidligt om eftermiddagen og tjekker ind på hotel. Da Lat-plateauet ligger ret højt, op mod 2000 moh. og rummer flere af Vietnams endemer og nær-endemer. Vi ser på fugle om eftermiddagen i området og overnatter her de næste dage.

21-22/3 Da Lat. To hele dage med birding i området. Vi kommer blandt andet op ved det højeste punkt, 2169 moh. Og her ser vi Ho Tuyen Lam søen, et menneskeskabt reservoir. Vi får mulighed for at se Dalat shrike babbler, Vietnamesisk grønfinke, Sortkronet fulvetta, Sorthovedet latterdrossel, og Gråkronet crocias. Den Orangebrystede latterdrossel er blevet ret sjælden de senere år, da den fanges for at holdes i bur, men ses stadig i dette område som et af de få tilbageværende. Blandt området nær-endemer kan nævnes: Gråkronet mejse, Hvidkindet og Sorthovedet latterdrossel og Vietnamesisk cuttia. Vi skal også lede efter Blå- og Rustpitta, Bagindisk gråfugl, Tyndnæbbet pirol, Sorthovedet papegøjenæb, Humes træløber, Gulnæbbet spætmejse og visse sjove underarter af solfugle og Lille korsnæb. Aftener giver her mulighed for Hodgson's natravn, Grå natravn og Mountain scops owl.

23/3 Da Lat og transport mod Pleiku. Vi kører md Pleiku længere mod nord. En større by, og en ganske lang tur, så tidligt afsted, Flere stop undervejs med dels spisning, dels fuglekiggeri. Overnatning i Pleiku

24/3 Transport til Mang Den. Videre med bussen mod Mang Deng, hvor vi ankommer midt på dagen, indkvarterer os på et resort og har muligheder for at snuse til området om eftermiddagen.

25/3 Mang Den. Hele dagen i dette område, hvor vi specielt vil lede efter den nyligt opdagede Kastanjeøret latterdrossel. Andre lokale specialiteter er Bronzedue, Lys hornnæb, Stribet spætte, Gulnæbbet spætmejse, Indochine wren-babbler og Sorthovedet latterdrossel, der også findes her.

26-27/3. Transport til Tu Mo Rong/Ngoc Linh. Tidligt afsted til Tu Mo Rong, hvor vi ankommer ved middagstid. Efter indkvartering mulighed for fuglekiggeri om eftermiddagen bl.a. ved Mount Ngoc Lihn, hvor man i 90’erne opdagede en ny latterfugleart, Guldvinget latterdrossel, som er stedets hovedattraktion. Der findes også Rødhalet latterdrossel i området, ligesom vi kan se Indochinese fulvetta, Green shrike-babbler og Sortøret papagøjenæb. Vi har en hel anden dag her, hvor vi dels skal samle op på manglende arter dels lede efter Guldbrystet og Rustvinget fulvettaer.

28/3 Tu Mong Rong til Da Nang. Der vil være mulighed for birding i de tidlige morgentimer omkring Tu Mong Rong, før vi kører mod Da Nang. Undervejs stopper vi ved Son Tra Naturreservat, hvor der er mulighed for at se de sjældne rødskaftede  langurer, en lokal abeart, og gå efter arter, vi endnu ikke har fået set. Om eftermiddagen ankomst til Da Nang og indkvartering. Mulighed for nogle timer på egen hånd før vi afslutter med en middag. Vi summerer op og kårer turens fugl.

29/3 Indenrigsfly til Ho Chi Minh. Afhængig af flytider mulighed for at se lidt i lokalområdet, men ellers transport.

29/3 eller 30/3, Fly til Europa fra Ho Ci Minh. (Detaljer endnu ikke på plads).
Der vil blive udarbejdet en dansk liste med de mulige fuglearter, så vi undervejs har mulighed for at tjekke arterne af, og der vil hver dag være en opsummering af sete arter og en kåring af dagens fugl.

Der henvises til vedlagte generelle oversigt over Vietnams fugle.

TUREN INKLUDERER
Fly til og fra Vietnam og lokal transport i minibus
Indenrigsfly Da Nang - Ho Chi Minh
Alle måltider, inkl. vand
Adgang til nationalparker og kørsel i jeep i disse, hvor det er nødvendigt
Engelsksproget guide på hele turen
Fælles drikkepenge (guides, chauffør, etc.)
Formøde
Rapport

TUREN INKLUDERER IKKE
Soft drinks og alkoholiske drikke
Individuelle drikkepenge
Egen rejseforsikring og afbudsforsikring
Evt. mellemmåltider
Evt. vaccinationer

Files
Bilag Størrelse
Checklist of the Birds of Vietnam 7.46 MB
Vietnam - marts 2025
Booking status: Interessetilkendegivelse
  • Forventet pris 49.400 kr.
  • Enkelværelsestillæg 2.900 kr.
  • Depositum 9.880 kr.

Rejsebestemmelser

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Rejserne udbydes til en foreløbig pris, der kan reguleres i forhold til f.eks. deltagerantal, valutakurser, energipriser samt skatter, afgifter og gebyrer pålagt af en tredjemand. Bestilling fra deltagere er først gyldig, når DOF Travel har modtaget det angivne depositum. Bestilling af rejse med tilhørende betaling af depositum sker via hjemmesiden med Dankort med opgivelse af navn, adresse, telefonnummer, email adresse, angivelse af ønske om enkeltværelse samt evt. navne på yderligere deltagere.

Som hovedregel gælder, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. DOF Travels rejser er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede personer, uledsaget mindreårige eller personer, som har behov for særlig lægelig assistance.

Senest 5 måneder før afrejsedatoen skal DOF Travel skriftligt meddele deltagerne den endelig pris på rejsen. Hvis den endelige pris er mere end 8% højere end den udbudte foreløbige pris, har de tilmeldte ret til skriftlig afbestilling indtil 14 dage efter, at meddelelse om endelig pris er givet. Ved sådan afbestilling tilbagebetaler DOF Travel det indbetalte beløb uden fradrag.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Hvis turens udbudspris overstiger kr. 30.000, skal 40% af turens udbudspris (inkl. depositum) være indbetalt til DOF Travel senest 7 måneder før afrejsedatoen. Restbeløbet skal være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Hvis turens udbudspris ikke overstiger kr. 30.000 skal hele restbeløbet være DOF Travel i hænde senest 4 måneder før afrejsedatoen.
Restbetaling skal ske ved bankoverførsel til Merkur Andelskasse reg.nr. 8401 konto 000 104 6418 til DOF Travel. Angiv: navn, rejsemål og årstal.

Afbestilling skal ALTID ske SKRIFTLIGT til DOF Travel inden rejsens begyndelse til travel@dof.dk.

a. Ved afbestilling mere end 7 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af et afbestillingsgebyr på kr. 300 pr. person.

b. Ved afbestilling mellem 7 måneder og 5 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med fradrag af depositum.

c. Ved afbestilling mellem 5 måneder og 3 måneder før afrejse tilbagebetales det indbetalte beløb med et fradrag af 30 % af turprisen. Hvis det indbetalte beløb er mindre end 30% af turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

d. Ved afbestilling senere end 3 måneder før afrejse tilbagebetales der ikke. Hvis det indbetalte beløb er mindre end turprisen, vil DOF Travel opkræve det manglende beløb.

Der gøres opmærksom på, at der for visse rejsers vedkommende kan være afvigende betingelser. Dette er i så fald angivet i rejsens beskrivelse.

Forsikringer indgår ikke i turprisen.
Den rejsende har forpligtigelsen til tegning af en forsikring, der dækker den rejsendes udgifter ved afbud til rejsen eller udgifter til bistand, herunder til hjemtransport i tilfælde af ulykke, sygdom eller død.

DOF Travel kan aflyse rejsen indtil 20 dage før afrejse i tilfælde af et for lavt deltager antal.

DOF Travel kan også aflyse rejsen, hvis uventede ændringer på turmålet, f.eks. af sikkerhedsmæssig karakter, vanskeliggør rejsen i væsentlig grad.
I tilfælde af aflysning på DOF Travels foranledning vil det fulde indbetalte beløb blive tilbagebetalt.

Prisen på alle rejser uden for Danmark, Skåne og Nordtyskland (Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern) inkluderer et bidrag til international fuglebeskyttelse på kr. 100 pr. deltager. Pengene kan gå til projekter over hele verden og fordeles af DOF’s internationale udvalg.

DOF har bestemt, at for at modvirke klimaforandringer på grund af udledning af kuldioxid (CO2) ved DOF’s rejseaktiviteter, skal der reserveres et beløb af hver rejses pris til projekter, der har til formål at neutralisere CO2-udledning. DOFs hovedbestyrelse bestemmer, hvilke projekter, pengene skal anvendes til. Beløbet afhænger af rejsemålet, og er for tiden fastsat således:

• Rejser til Danmark, Skåne og Nordtyskland kr. 0
• Rejser til det øvrige Europa bortset fra de nedenfor nævnte lande og områder kr. 100
• Rejser til Grønland, Middelhavslandene, Mellemøsten og europæisk Rusland kr. 200
• Rejser til resten af verden bortset fra de nedenfor nævnte kr. 600
• Rejser til Antarktis, Australien og New Zealand kr. 900

DOF Travel er registreret rejseudbyder i Rejsegarantifonden.

Hvis du er i tvivl om turen er egnet for dig så ring til DOF Travel på 5114 6115 tirsdage mellem 18 og 19.30 eller til turlederen hvis telefonnummer er angivet i turbeskrivelsen. Eller skriv til DOF Travel på travel@dof.dk

Andre ture

Deltagelse på DOF Travels småture og busture kræver ikke nogen forkundskaber. Turene er egnede for såvel begyndere som de lidt mere fuglekyndige. Det anbefales at medbringe en kikkert.