Endnu ikke åben for tilmelding

Oman - november 2022

Tur til det eventyrlige Oman med Krabbeædere i Barr Al Hikman, tur gennem ørkenen ’Empty Quarters’ og havfugle i Det Arabiske Hav, november 2022

Endelig kan vi igen komme ud at rejse og smovse i eksotiske fugle. Dette er en ekstraordinær tur til Oman, idet vi skal meget mere omkring i landet end de ’almindelige’ ture til området omkring Salalah. Highlights er besøget i Mellemøstens fuglerigeste vadehav, Barr Al Hikman med tusinder af rastende og overvintrende sibiriske vadefugle, en tur gennem et af verdens barskeste ørkenområder, ’Empty Quarters’, og en sejltur efter havfugle i Det Arabiske Hav. Vi slutter med at besøge nogle af de klassiske lokaliteter omkring Salalah.

Vi skal se hundreder af krabbeædere, kærløbere, storryler (great knot) og andre asiatiske vadefugle i tusindvis. Vi har lagt turen på det tidspunkt, hvor fuglemængderne topper med mere end en halvmillion vandfugle, og hvor der er højvande på et godt tidspunkt, så observationsforholdene er optimale. Vi skal også gennem sandørkenen, The Empty Quarter med ørkenløber og den mærkværdige hypocolius, og vi skal ud at sejle for at se efter arabisk petrel (Jouanin’s petrel), persisk skråpe (Persian shearwater) og andre specialiteter.

Dag til dag-program 6.-16. november

Dag 1 – 06/11 København – Muscat

Afgang fra København og ankomst til Muscat. Ankomst om natten eller (tidlig) morgen den 7. nov. Transfer til hotellet i Muscat.

Day 2 – 07/11 Muscat

Om morgenen besøger vi Al Qurm Natural Park, som ligger tæt på hotellet. Dette er et godt sted at se forskellige slags fugle som hejrer, vadefugle og spurvefugle. Arter, vi kan forvente her, omfatter Blåkronet Ellekrage (Indian roller), Indisk Sølvnæb (Indian Silverbill) og Lys Klippesvale (Pale Crag Martin).

Om eftermiddagen kører vi sydpå langs kysten. Vi besøger nogle wadi’er (periodevis udtørrede flodlejer) nær fiskerbyen Qurrayyat. Arter, vi kan finde her, inkluderer Tyndnæbbet Måge, Stor Sorthovedet Måge, Sodfarvet Måge (Sooty Gull), Bengalsk Terne (Lesser crested Tern), Bergius-terne (Greater Crested Tern) og Indisk Vibe (Red-wattled Lapwing). I buskene langs kysten leder vi efter arter som Sortisset Lærke (Black-crowned Sparrow Lark), Hærfugl og Afghanstenpikker (Red-tailed Wheatear). Overnatning i Muscat.

Dag 3 – 08/11 Muscat - Sayq Plateau

Om morgenen kan vi besøge Al Qurm Natural Park igen. Efter morgenmaden kører vi sydpå til bjergene i nærheden af ​​Sayq. Her besøger vi Al Hajar-bjerget, hvor vi vil se en helt anden fuglefauna. Vi søger efter specielle arter som Sorthovedet Stenpikker (Hume's Wheatear), Stribet Dværghornugle (Pallid Scops Owl; sjælden) og Dværgløvsanger (Plain Leaf Warbler). Vi holder også øje med himlen for Øregrib. Andre arter, som vi måske kan finde her, inkluderer Stribet Værling (Striolated Bunting), Langnæbbet Piber (Long-billed Pipit), Kratsanger (Streaked Scrub Warbler) og Arabisk Larmdrossel (Arabian babbler). Overnatning i Nizwa.

Dag 4 – 09/11 Sayq Plateau - Ras al Jinz(Barr Al Hikman)

I de tidlige morgentimer har vi tid til at se fugle på rundt om Sayq-platoet og søge efter Ørkenhøne (Sand Partridge). Efter morgenmaden kører vi langs kysten mod syd til det sted, der hedder Hiji. Efter ankomst til Hiji vil vi aflevere vores bagage på hotellet og køre til det berømte vadehav kaldet Barr Al Hikman. Dette er et af de bedste steder at se vadefugle i Mellemøsten (se artiklen nedenfor). Vi vil se efter arter som Storryle (Great Knot), Kærløber, Mongolsk Præstekrave (Lesser Sand Plover), Ørkenpræstekrave (Greater Sand Plover) og naturligvis vores hovedmål: Krabbeæder (Crab Plover). Overnatning i Hijj.

Dag 5 – 10/11 Hiji (Barr Al Hikman)

I dag har vi hele dagen til at se på fugle omkring Barr Al Hikman. Mellem tusinder af vadere er det muligt at se mere end 100 Krabbeædere (Crab Plover). Andre arter, vi kan forvente her, er Damklire, Kærløber, Terekklire og Stor Flamingo. På havet kan vi måske se Persisk Skråpe (Persian Shearwater) og Persisk Dværgterne (Saunder’s Tern). I den lave vegetation langs kysten kan vi se arter som Ørkenstenpikker (Desert Wheatear) og Turkestantornskade (Turkestan Shrike/Red-tailed Shrike). Overnatning igen i Hijj.

Dag 6 – 11/11 Hijj – Quabit

I dag forlader vi kysten og kører omkring 500 km gennem et af verdens barskeste ørkenområder, ’Empty Quarters’ til Qatbit. Der er normalt ikke meget trafik, så vi kan køre strækningen på ca. en halv dag. På vejen har vi chancen for at se arter som Hærfuglelærke (Greater Hoopoe Lark), Ørkenløber (Cream-coloured Courser) og Ørkenravn (Brown-necked Raven). Når vi ankommer til Qatbit, tjekker vi hotellets have, det bedste sted i området at se på fugle. Vi kan forvente arter som Asiatisk Ørkensanger (Asian Desert Warbler), Lille Fluesnapper, Nilsolfugl (Nile Valley Sunbird) og Nonnestenpikker (Pied Wheatear). Men det egentlige mål for dette område er den smukke Hypocolius! Overnatning i Qatbit.

Dag 7 – 12/11 Qatbit – Salalah

I den tidlige morgen tjekker vi hotelhaven igen for Hypocolius og andre overvintrende arter som Høgesanger og Himalyasanger (Hume’s Leaf Warbler). Efter morgenmaden kører vi til Al Beed Farm, en oase i ørkenen. Vi vil forsøge at finde nogle fine arter som Steppetornskade (Steppe Grey Shrike), Ørnevåge og Steppehøg. Vi kører derefter til den sidste destination for vores tur, Salalah, hvor vi overnatter.

Dag 8 – 13/11 Salalah(Pelagic)

Der er meget at se i nærheden af ​​Salalah, men vi starter med en sejltur om morgenen. Påsejlturen vil vi søge efter arter som Arabisk Petrel (Jouanin’s Petrel), Persisk Skråpe (Persian Shearwater), Lysbenet Skråpe (Flesh-footed Shearwater; sjælden), Socotraskarv, Rødnæbbet Tropikfugl, Maskesule, Brilleterne (Bridled tern) og overvintrede Odinshøns. Når vi sejler tilbage til kysten, vil vi forsøge at finde Kystsejler (Forbes-Watson’s Swift). Om eftermiddagen vil vi se fugle omkring Ayn Hamran, hvor vi kan forvente arter som Arabisk Stenhøne (Arabian Partridge), Afrikansk Paradismonark (African Paradise Flycatcher), Sortstjert (Blackstart) og Verreauxørn (Verreaux’s Eagle). Sidst på ​​dagen kan vi besøge East Khawr, den mest berømte Khawr (lagune) i Salalah og nyde vandfugle som Mellemhejre (Intermediate Egret), Tophejre, Dværghejre, Lille Rørvagtel og Dværgrørvagtel. Overnatning i Salalah.

Dag 9 og 10 – 14/11 og 15/11 Salalah

I disse dage vil vi udforske de bedste lokaliteter omkring Salalah. Vi besøger Tawi Atayr for at se

Yemensisken(Yemen Serin) og har en chance for at se Arabisk Stenpikker (Arabian Wheatear). Andre arter, som vi vil forsøge at finde, inkluderer Verreauxørn, Plettet Triel (Spotted Thick- knee), Arabisk Gyldenvinget Finke (Arabian Golden-winged Grosbeak), Fasanbladhøne (Pheasant-tailed Jacana), Krattornskade (Black-crowned Tchagra), Afrikansk Klippeværling (Tristram’s starling). Om aftenen besøger vi Wadi Darbat. I det sidste lys kan vi se Arabisk Dværghornugle (Arabian Scops Owl) og Arabisk Plettet Hornugle (Arabian Spotted Eagle-Owl). Overnatning i Salalah.

Dag 11 – 16/11 Salalah – København

Afhængigt af tidspunktet for flyvningen tilbage til København (via Muscat) har vi tid til at se fugle omkring Salalah og finde de arter, vi har misset i løbet af de sidste to dage. Fra lufthavnen i Salalah flyver vi hjem.

Bemærk venligst, at dette er en foreslået tidsplan. Programmet kan ændre sig på grund af nylige observationer, vejrforhold eller andre, uforudsete hændelser.

Turen organiseres af hollandske BirdingBreaks, som har arbejdet i området i mange år og så sent som i vinteren 2021-22 har lavet tre ture i området. I februar blev det således til 700 Krabbeædere i Barr Al Hikman. Turen ledes af Hans Meltofte, som har rejst overalt i verden og også tidligere har besøgt Oman

Afhængigt af tidspunktet for flyvningen tilbage til København (via Muscat) har vi tid til at se fugle omkring Salalah og finde de arter, vi har misset i løbet af de sidste to dage. Fra lufthavnen i Salalah flyver vi hjem.

Bemærk venligst, at dette er en foreslået tidsplan. Programmet kan ændre sig på grund af nylige observationer, vejrforhold eller andre, uforudsete hændelser.
Turen organiseres af hollandske BirdingBreaks, som har arbejdet i området i mange år og så sent som i vinteren 2021-22 har lavet tre ture i området.
Turen ledes af Hans Meltofte, som har rejst overalt i verden og også tidligere har besøgt Oman.

Den forventede pris bliver ca. kr. 31.300. Tillæg for enkeltværelse kr. 2.900.

Hvis du er villig til at køre den ene Landcruiser, får du Euro 400 (kr. 2.976) i rabat.
Tilmelding sker ved indbetaling af depositum kr. 6.200 via hjemmesiden.
Prisen inkluderer alle fly, hoteller, transport i 4WD-biler, halvpension, flaskevand og drikkepenge.
Prisen inkluderer ikke frokost, drikkevarer (ud over vand), forsikringer og personlige udgifter.
Minimum otte og maksimalt 12 deltagere.