New England (USA) 24. juni til 7. juli 2023

Flotte skovsangere, vanskelige skovdrosler, lange vandreture og smuk natur

DOF Travel tilbyder nu en stortur til New England, USA fra 24. juni til 7. juli 2023. Ynglefuglene er ved at være på plads, blandt andet skovsangerne i deres flotte yngledragter, ligeså er de alpine arter inklusive Bicknell’s thrush mod nord, samt hejrer, vadefugle, terner og måger langs kysten. Udover fuglene er New England kendt for sin smukke og vilde natur.

Beskrivelse af turen

Med udgangspunkt i Boston er turen en rundtur gennem Massachusetts (MA), Vermont (VT), New Hampshire (NH) og Maine (ME). Turen er tilrettelagt, så vi besøger en lang række forskellige habitater. Vi starter omkring Plum Island (MA) med strande, strandenge og vådområder, kører til det vestlige Massachusetts og besøger skove og vådområder undervejs, hvorefter vi kører nordpå langs Connecticut River på grænsen mellem Vermont og New Hampshire, hvor vi besøger en række mindre lokaliteter. Vi ender i det nordlige New Hampshire, hvor vi ser efter alpine arter i White Mountains. På vej tilbage til Boston kører vi til den sydlige kyst i Maine, hvor vi bla. skal på hvaltur og besøge græslandslokaliteter. Turlederen har tidligere boet 4 år i New Hampshire og kender området godt. Turlederen fungerer også som chauffør.

Dag 1

Afgang fra København tidlig morgen, ankomst i Boston om eftermiddagen lokal tid. Vi henter vores lejede minibus og kører ca. en time nordpå til Newburyport, der skal være vores base de første dage. Hvis tiden og trætheden tillader det, tager vi en fugletur lokalt omkring Newburyport.

Dag 2 og 3

Med base i Newburyport udforsker vi Plum Island og de tæt ved liggende strande, vådområder og marskområder. Plum Island er den bedste fuglelokalitet i Boston området, der ses årligt omkring 250 arter, og der er altid mange arter og flere spændende fugle at se på. På denne årstid vil det være det sidste forårstræk og ynglefuglene. Vi vil forsøge at komme på tur med den lokale fugleklub en af de to første dage. Området er ideelt til at lære de almindelige amerikanske fugle at kende krydret med nogle specialiteter uden at skulle køre for meget, og samtidig komme sig over jetlag.Gode chancer for: common loon, double-crested cormorant, great blue heron, snowy egret, tricolored heron, least bittern, green-winged teal, american black duck, wild turkey, semipalmated plover, piping plover, greater yellowlegs, lesser yellowlegs, willet, least sandpiper, short-billed dowitcher, roseate tern, whip-poor-will, chimney swift, eastern phoebe, great crested flycatcher, eastern kingbird, purple martin, house wren, marsh wren, mockingbird, brown trasher, cedar waxwing, yellow warbler, american redstart, common yellowthroat, saltmarsh sparrow, seaside sparrow, bobolink.

Dag 4
Vi kører fra Newburyport til Holyoke i det vestlige Massachusetts, undervejs besøger vi flere mindre lokaliteter bla. Quabbin reservoir med fokus på de arter, der bliver svære længere mod nord f.eks. blue-winged warbler og praire warbler, samt hvis vi er rigtigt heldige golden-winged warbler. Vi vil også se efter flycatchers (least, alder, willow) og wood thrushes (hermit thrush, wood thrush og veery) samt ovenbird, black and white warbler, black-throated green warbler, indigo bunting og rose-breasted grosbeak. Vi slutter dagen ved Dinosaur Footprints lidt nord for Holyoke langs Connecticut river, hvor vi udover at kunne finde dinosaur spor i klipperne kan finde song sparrow, savannah sparrow, chippping sparrow og spotted sandpiper.

Dag 5
Vi starter tidligt og kører til Skinner St. Park, der er det mest sikre sted i Massachusetts for cerulean warbler og worm-eating warbler. Vi parkerer og bruger et par timer på at gå op på toppen af det skovklædte bjerg i jagten på disse arter. Derefter kører vi nordpå langs floden til West Lebanon, vi stopper flere gange undervejs både langs floden og i mindre skovområder. Gode muligheder for: wood duck, bald eagle, red-tailed hawk, american kestrel, scarlet tanager, red-eyed vireo, blue-headed vireo, magnolia warbler, black-throated blue warbler, yellow-rumped warbler, pine warbler, blackburnian warbler, pileated woodpecker, northern Flicker, ruby-throated hummingbird og belted kingfisher.

Dag 6
Formiddagen bruger vi sammen med den lokale ornitolog Len, der i mange år har studeret canada warblers omkring Canaan, NH. Han vil tage os på tur i området og blandt mange andre fugle forhåbentlig vise os nogle flotte canada warblers. Vi slutter dagen ved Mascoma Lake, en vandretur op til Cole Pond og en aftentur ved Bog road, hvor der vil være mulighed for wilsons snipe og med lidt held også american bittern, og american woodcock.

Gode muligheder for: canada warbler, wilsons warbler, chestnut-sided warbler, northern parula, nashville warbler, louisiana waterthrush, common loon, wood duck, savannah sparrow, swamp sparrow, bluebird, yellow-bellied sapsucker, killdeer, og bobolink.

Dag 7

Turen går i dag nordpå, vi fortsætter langs Connecticut river, slutter dagen i Lincoln, NH, tæt på White Mountains. Vi gør mange stop undervejs bla. ved Post Pond, Reed’s Marsh, Moore Dam og ikke mindst ved Monroe, NH, hvor vi kan være heldige af se New Hampshires eneste ynglepar af sandhill crane.

Gode chancer for: bald eagle, alder flycatcher, hooded merganser og white-throated sparrow.

Dag 8
I dag kigger vi efter alpine arter. Vi starter med at lede efter Bicknell’s trush på Mount Cannon, vi tager skiliften op og går en tur rundt på toppen. Bicknell’s thrush er endemisk for New England og kræver noget tålmodighed. Desuden besøger vi Whitefield og Pondicherry wildlife refuge. Der er også gode muligheder for andre alpine arter som swainsons thrush, gray jay, boreal chickadee, yellow-bellied flycathcer, blackpoll warbler, bay-breasted warbler, white-winged crossbill, white-throated sparrow, winter wren og dark-eyed junco. Der også en god chance for at se brun bjørn her, da de ofte bruger skiløjperne til at fouragere på.

Dag 9

Vi fortsætter jagten efter de nordlige arter. Hvis ikke vi har fundet Bicknell’s trush dagen før, gør vi et nyt forsøg med en vandretur langs Jefferson Notch Road. Ellers besøger vi Moose bog i VT, hvor der er rimelig chance for black-backed woodpecker og spruce grouse, de kræver dog stadig noget held.

Dag 10

Vi kører til Kittery i Maine, og laver et par gode lange stop på vejen for at se på fugle.

Dag 11 og 12

De ene af dagene ved kysten (afhængigt af vejret) tager vi på hvaltur fra Rye Harbor i New Hampshire, det er en halvdagstur ud på havet. Der er særdeles gode chancer for hvaler bla. vågehval, pukkelhval og finhval. Selvom årstiden ikke er ideel for havfugle er der rimelig chance for at se gannet, wilsons stormpetrel og greater shearwater samt terner og måger.

Den anden dag ved kysten starter vi med en meget tidlig morgentur til Kennebunk grassland (afgang fra hotellet klokken 03:00), hvor vi gerne skulle se upland sandpiper, whip-poor-will, barred owl, eastern meadowlark, vesper sparrow, grashopper sparrow og praire warbler. Bagefter besøger vi Scarbourough marsh, der huser både saltmarsh sparrow og nelsons sparrow samt vadefugle og hejrer.

Kittery huser i øvrigt New Englands største Outlet Mall, så hvis nogle deltagere ønsker at bruge en halv dag til at shoppe billigt tøj og sko, kan det arrangeres.

Dag 13
Vi bruger formiddagen til at se efter vadefugle, ænder, måger og terner bla. rosenterne langs kysten, desuden ser vi efter mississippi kite, der de seneste år har ynglet med ganske få par i New Hampshire. Om eftermiddagen kører vi mod Boston med afgang mod København om aftenen.

Dag 14
Ankomst til København omkring middag.

Turen er rimelig fysisk anstrengende, da der vil være flere dage med lange vandreture på mindre stier i ujævnt og ind imellem bjergrigt terræn. Specielt i det nordlige New Hampshire er vi ude i den vilde natur med langt mellem byerne, og standarden af hoteller, mulighederne for at købe mad, og internet adgang er ikke nødvendigvis så gode som i resten af USA.  

Pris
Med den nuværende dollarkurs og 14 deltagere er turens pris ca. kr. 29.000 pr. person. Prisen dækker delt dobbeltværelse, flyrejse, rundtur i minibus, overnatninger på hoteller af god til rimelig standard, adgang til alle parker samt alm. DOF Travel service. Morgenmad er alle dage inkluderet, men ellers er alle måltider for egen regning. Vi gør stop hver dag for at købe drikkevarer, frokost og middagsmad. Det er forholdsvis billigt at spise på restaurant/cafeteria i USA, men valgmulighederne er muligvis ikke så store, når vi kommer langt mod nord. Prisen ved enkeltværelse er 40.500 kr. Danske statsborgere behøver ikke visum til USA*, men skal have en indrejse-godkendelse (ESTA), der udfyldes online og p.t. koster USD 20 (ca. kr. 140). Denne udgift er ikke inkluderet.

*) Danske statsborgere, der har besøgt visse lande på eller efter en bestemt dato, behøver visum til USA. Tjek i god tid f.eks. på https://www.cbp.gov/travel/international-visitors/visa-waiver-program.

”Visse lande” er p.t. Iran, Irak, Nordkorea, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen. ”Bestemt dato” er p.t. 1. marts 2011.