Ungarn 1 uge fre 20.-fre 27. oktober 2017

Pris: 
ca. kr. 11.000 / depositum kr. 2.700 / Eneværelsestillæg kr. 900/ max 14 deltagere

* UDSOLGT *

Lokal guide Gerard Gorman
 
Vi gentager succesen fra 1997, 2003, 2006, 2009 og 2012 med endnu en sen efterårstur til Ungarn og de titusindvis af rastende traner på vej mod deres vinterkvarter. Det samlede tal for hele regionen er nu på ca 140.000 individer)

Vi koncentrerer vores aktivitet om tre områder:

1. Kiskunsag National Park ca én times kørsel fra Budapest lufthavn
2. Hortobagy, som er Europas største steppeområde beliggende i den østlige del af landet.
3. Bûkk National Park i bjergene i den nordlige del af Ungarn på grænsen til Slovakiet.

Turen starter med 2 dage i Kiskunsag National Park der er eet af de bedste områder i Ungarn for Stortrappe (Ungarns national fugl). Fuglene ses endnu bedre og nemmere her end i Hortobagy som vi besøger senere på turen. I de nærliggende carpedamme raster der en del hejrer, ænder og vadefugle på træk samt Middelhavssølvmåge og Kaspisk Måge. Slagfalke har deres jagt territorier her og går efter vadefuglene. Havørn ses ofte og især når de første gåseflokke dukker op. Rørhøg og Hedehøg ses ofte i området og der er også en lille chance for Steppehøg her i sidste halvdel af oktober. Der ses ofte mere sjældne vadefuglearter på denne årstid. Derudover ses Kirkeugle, Skovhornugle, Syrisk flagspætte, Stor tornskade og Bomlærke. Alt i alt et rigtig godt supplement til Hortobagy.

Herefter 3 dage i Hortobagy Nationalpark - med vidtstrækte steppeområder (pustza) og talrige fiskedamme - som regnes blandt Europas bedste fuglelokaliteter. Her skal vi opleve store koncentrationer af traner, som raster i området og hver aften flyver til overnatning i bestemte fiskedamme. Antal traner optælles med fly én gang pr uge og det totale antal der raster i dette område er nu oppe på ca 140.000 traner. På turen i 2012 havde vi to fantastiske traneaftener hvor vi den første aften talte over 15.000 fugle på et par timer flyve til overnatning i nærheden i udtørrede fiskedamme. Den anden aften oplevede vi et sandt inferno af fugle med bla over 25.000 traner komme til overnatning i et stor fiskedamskompleks i løbet af et par timer. I området raster endvidere mange Blisgæs med chance for enkelte Dværggæs og med held nogle få Rødhalset gås (vi så to). Videoklip af traneoplevelserne fra DOFTuren 2012: 

og til sidst 2 dage i Bûkk national park i bjergene umiddelbart nord for Hortobagy, (der sammen med Tokay området) er verdenskendt for sine gode hedvine og hvis vi ønsker det, tiden tillader det og det er praktisk muligt, vil vi besøge en vinkælder. I området er der godt med rovfugle, bl.a. kejserørne og duehøg. Desuden er der en lille chance for Stor hornugle og Slagugle samt store chancer for Grå- og Sortspætte og Hvidrygget- Mellem og Lille flagspætte, derudover Klippeværling mm. Vores 'stamhotel' her i området, hotel Nomad i byen Nozvai er kendt viden omkring for sin gode mad og hyggelige stemning. Endvidere er der mindst 5 spættearter at se omkring hotellet der ligger lige op til de skovklædte skråninger i Bükk national park.

Udover de allerede nævnte arter er der chance for Hvidøjet and, Sølvhejre, Slagfalk, Kejserørn (østlig race), 8 spættearter, Fjeldvåge, Ørnevåge, Rørhøg, Havørn, Dværgfalk, Triel, Kirkeugle, Skovhornugle samt mange vadefugle, hvor der som regel også er en flok Pomeransfugle imellem (op til 100 i én flok er set). Af småfugle gode muligheder for flokke af Skæg- og Pungmejse samt Laplandsværling. I byerne samt i parkområder er der gode chancer for at opleve den tillidsfulde Syrisk flagspætte.
 
Hvis tiden tillader det slutter vi turen af med et par timer i Budapest inden vi flyver retur til København.

Se rapport fra tilsvarende tur i 2012 her

Turen laves i samarbejde med vores mangeårige gode kontakt i Ungarn: Gerard Gorman der har skrevet mange af de fugleguides vi benytter os af når vi besøger lande i det østlige Europa. Gerard benytter sig udelukkende af kyndige og erfarne lokalguider.

Turens pris er ved de nuværende 12 tilmeldte kr. 11.000, hvilket inkluderer helpension, drikkepenge, fly København-Budapest og retur, lokaltransport, professionel guidning, adgangsbilletter, overnatning på 3 gode hoteller i dobbeltværelse, plus for- og eftermøde. Enkeltværelsestillæg kr. 900 - OBS kun få enkeltværelser er mulige.

Tilmelding sker via hjemmesiden ved indbetaling af depositum på kr. 2.700 pr. person til DOF Travel.

Hurtig tilmelding tilrådes da turen er begrænset til 14 deltagere.

Bookingstatus: 
_