Aserbajdsjan – Kaukasus og Nakhchivan, maj 2023

Pris: 
Turens pris på ca. 19.000 kr. enkeltværelsetillæg ca. 2.000 kr.
Tilmelding og betaling af depositum: klik her: 

Det er med stor glæde, at DOF Travel nu kan tilbyde en 10-dages tur i dagene 4. - 13. maj til det for fuglefolk næste ukendte land, men faktum er, at det er et fantastisk sted at se på fugle. Fuglefolk har inden for de seneste år for alvor fået øjnene op for Aserbajdsjans mange spændende fugle.

Med sin placering mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav ligger Aserbajdsjan på grænsen mellem Europa og Asien. Det er et land med en storslået og varieret natur fra de kolde, høje Kaukasusbjerge i nord og syd til de tørre, varme stepper i øst.

I foråret, hvor de fleste fuglefolk besøger landet, opleves den største artsdiversitet. Her er chancerne samtidig størst for at opleve Aserbajdsjans ”the Big Five”, det vil sige kaukasisk kongehøne, sort urfugl, bjergrødstjert, stor rosenfinke og bjerggransanger. Disse arter vil også være nogle af vores mål for de tre dage, som vi tilbringer i bjergene omkring Quba i nord, hvor vi også håber på at kunne se lammegrib, kejserørn, murløber og rødpandet irisk. I syd tilbringer vi to hele dage i det "tabte hjørne af vest palæarktis”, kendt som den autonome republik Nakhchivan. Her skal vi se efter arter som mongolsk ørkendompap, karmoisinfinke, ørkendompap, ørkenfinke, afghanstenpikker, si-si ørkenhøne, lys stenspurv og hvidhals.

Vi har i samarbejde med Kai Gauger, forfatteren til bogen ”Birdwatching in Azerbaijan”, arrangeret turen til dette begivenhedsrige land med et spændende dagsprogram.

Dag 1, afgang fra Kastrup først på eftermiddagen via Istanbul til hovedstaden Baku. Vi forlader Baku og kører til Shirvan hvor vi overnatter. Dværghornugle kan høres ved den nærliggende restaurant.

Dag 2,  Shirvan Nationalpark 90 km syd for hovedstaden. Sletter, buskstepper og nogle fiskedamme vil holde os travlt beskæftiget det meste af dagen. Af arter vi kan forvente her er bl.a. lille tårnfalk, rødvinget braksvale, hvidøjet and, rustand, purpurhejre, dværghejre, sultanhøne, grøn biæder, ellekrage, sort frankolin, rosasanger, bleg gulbug. Sidst på eftermiddagen kører vi til byen Massalli, hvor vi overnatter. 

Dag 3, Amazing Kizil, hvor vi leder efter den sjældne Shikra og kører til Shirvan hvor vi overnatter igen.

Dag 4, Transport nord langs kysten af det kapiske hav til det store Kaukasus. Vi laver flere stop undervejs ved enten Shirvan's fiskedamme, Gobustan eller trækstedet Besh Barmag. På turen har vi chancer for at se arter som ørkenpræstekrave, sumpvibe og andre vadefugle, terner, våger, gribbe, steppevåge og -ørn, nonnestenpikker, hvidrygget stenpikker og rosenstær. Ud på aftenen nærmer vi os vores logi på Nazli Bulaq ressort nær byen Quba.

Dag 5, heldagsudflugt med 4wd biler til bjerglandsbyen Xinaliq, i 2.600 moh. Her fra går vi op ad bjergskråningerne på jagt efter kaukasisk kongehøne, stor rosenfinke, bjergrødstjert, murløber, stendrossel, alpejernspurv, lammegrib, chukarhøne og meget mere. Vi har vores frokost med i felten og nyder den skønne natur samtidig. Om eftermiddag kører vi nordpå til den lille bjergby Laza, hvor vores næste overnatning bliver.

Dag 6, ved daggry skanner vi skråningerne fra landsbyen efter sort urfugl og dens leg. Vegetationen er mere frodig og grøn her end på de tørre sydlige skråninger ved Xinaliq. Her skal vi også lede efter bjerggransanger, rødpandet irisk, kaukasisk bjergirisk, igen mulighed for kaukasisk kongehøne og ikke mindst stor rosenfinke. Vi overnatter igen i Laza.

Dag 7, om morgenen har vi endnu en chance for at få øje på de sorte urfugle på skråningerne, og hvis vi har set alle tagetarterne, kører vi sydpå tidligt. Før vi tager tilbage til Baku om eftermiddagen, har vi flere muligheder for mere fuglekikkeri undervejs. Der er en times aftenflyvning til enklaven Nakhchivan, hvor vi skal bo tre nætter på hotel i Nakhitjevan by.

Dag 8 + 9, fuglearter og scenerier indikerer, at det østlige Anatolien i Tyrkiet ikke er langt væk. De arter vi er på jagt efter er mange, men ikke desto mindre, meget realistiske: lannerfalk, mongolsk ørkendompap, karmoisinfinke, ørkendompap, ørkenfinke, afghanstenpikker, si-si ørkenhøne, lys stenspurv, hvidhals, orientgulbug, østlig- og almindelig klippespætmejse, kaukasisk jernspurv, grøn sanger og bjerghortulan.

Dag 10, Returflyvning om morgenen fra Nakhchivan via Istanbul til København.

På turen bor vi i dobbeltværelser på fire forskellige hoteller, og i Laza bor vi desuden to nætter i de lokale guesthouses. Der vil være en hel del bustransport og en enkelt indenrigsflyvning. Vi forventer et højt aktivitetsniveau på turen, lange gåture og nogle gange i stor højde, hvilket kan være anstrengende. I skal regne med at være i felten fra tidlig morgen til sen aften. Desuden kan vejret være en udfordring, både med kulde i bjergene samt sol og varme i den østlige og sydlige del af landet.

Turen vil foregå i bus med chauffør og en lokal guide, der er plads til 14 deltagere på turen. Prisen er endnu ikke fastsat, men vi forventer at kunne holde turens pris på ca. 19.000 kr. Ved bestilling af enkeltværelse vil der være et tillæg på ca. 2.000 kr. 

Prisen omfatter fly, transport i bus, overnatning i dobbeltværelse og fuld pension (dog ikke på rejsedagene), for- og eftermøde samt sædvanlig DOF Travel service.

Tilmelding skal ske ved at indbetale depositum på 3.600 kr. pr. person via hjemmesiden.

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste