Småture
DOF Travels småture af 2-5 timers varighed til en enkelt fuglelokalitet. Deltagelse på DOF Travels småture kræver ikke nogen forkundskaber. Turene er egnede for såvel begyndere som de lidt mere fuglekyndige. Det anbefales at medbringe en kikkert. Tirsdagsvagten hos DOF Travel kan svare på spørgsmål om disse ture og arrangementer.
Der kan nedenfor være nævnt ture og andre arrangementer af DOF Københavns undergrupper DOF Køge og DOF Roskilde.
Spørgsmål om disse ture skal rettes direkte til de angivne kontaktpersoner.
Med mindre andet er angivet, kræver nedenstående småture hverken tilmelding eller betaling. Du møder blot frem som angivet.
Ølsemagle Revle
Koordinater: 55.490735, 12.199527
Vi går en tur ud til nordspidsen af Ølsemagle revle. Vi vil undervejs kigge efter de rastende vadefugle, desuden chance for havørn, mosehornugle og vi se efter pibeand, skeand og spidsand, som der vil være gode chancer for. For tid til anden besøger havørne parret fra omegnen også nordspidsen. Godt fodtøj anbefales, da vi vil gå i klitter og sand på turen. Ud til spidsen er der omkring 4.5 kilometer.
Turleder: Janne Møller Christensen - Mobil: 2972 9520
Staunings Ø
Koordinater: 55.519269, 12.208235
God mulighed for at se op til 15 til 20 vadefuglearter, som nu er i deres flotte sommerdragter samt fiskeørn, svømmeænder, måger og terner, bl.a. rovterne.
Kontakt: Alex Rosendal. Tlf. 24453750
Kalvebod Fælled på Amager.
Koordinater: 55.5919183, 12.571745
Vi starter med at gå gennem Pinseskoven hvor vi ser efter spætter, mejser og andre småfugle. Vest for Pinseskoven kommer vi ud til det store område nord for Klydesøen og ender ved fugleskjulet på Sydmøllevej.
Her ser vi efter de mange ænder, lappedykkere, terner, rovfugle og vadefugle som: Klyder, Kobbersnepper, ryler, viber, præstekraver, klire, Rørhøg, Sanglærke og Stæreflokke. Måske: Havørn, Vandrefalk, Dværgterne, Rovterne, Sølvhejre og skægmejse.
Har du et teleskop så tag det med.
Turleder: Troels M. Krogh, mobil: 3020 9117.
(Efter turen bliver alle fugle og dyr indtastet i DOFbasen)
Flagermustur i Jonstrupvang
Koordinater: 55.756005, 12.37239
Vi skal se og høre flagermus, men den første times tid vil vi opleve skoven gå til ro. Med lidt held ser vi Skovsneppe flyve sin rute over skoven hvor den ”pister og knorter”. Efter solnedgang ser og lytter vi så efter flagermus. Vi har Carsten Juel med os, han ved alt om flagermus. Med sin detektor kan han ikke bare høre, når der er flagermus på vej, han kan også fortælle os hvilken af de fem arter der ses i Hareskovene, det er. Han har detektorer med som vi kan låne, så alle får hørt flagermusene.
Ved regnvejr er der ingen aktivitet hos flagermusene.
Turleder: Arne Volf – mobil 2163 7567
Gurre sø området
Koordinater: 56.0189, 12.4961
Vi ser på årstidens fugle. Vi går de ca. 5 km langs Gurre Sø og i Gurre Vang. Varighed ca. 3 timer. Medbring tøj efter vejret og fodtøj til mudrede stier, termokande og en madpakke samt noget at sidde på. Turen egner sig ikke for personer der er gangbesværede.
Kontakt: Janne Møller Christensen 29 72 95 20
Præsteskov og Ryet Skov (Ørneklubben)
Koordinater: 55.7973, 12.328
Turen er for børn og unge(og ledsagere). Alle er velkomne. Hvis du ikke er medlem af Ørneklubben men efter turen synes det kunne være spændende, kan du læse mere om Ørneklubben på DOF.DK Ørneklubben: Fugle for børn
Kontakt: Janne Møller Christensen, 29 72 95 20
Søborg Sø
Koordinater: 56.0544541, 12.3217836
Søborg Sø er et af Danmarks største naturgenopretningsprojekter. Den gamle søbund har været drænet siden 1790’erne og har nu sat sig så meget, at en stor del af området er blevet for vådt til landbrug. Nu er nogle af Danmarks største fonde gået sammen om at opkøbe jordene og etablere stier og tårne, så fugle og dyr i området kan betragtes. Samtidig slukkes de pumper, som i dag holder området nogenlunde tørt. Det betyder, at der langsomt dannes større vandflader, som er spændende rasteområder for vadefugle, ænder og gæs. De våde enge, krat og rørskove er samtidig gode lokaliteter for rørskovsfugle, som vandrikse, rørhøg, traner og sangere. Der er ofte et godt fugletræk over området, så røde glenter, musvåger og havørne kan være i luften. Området er under omdannelse, så alt kan ske. Vi går en tur på ca. 5 km gennem området.
Jægersborg Dyrehave.
Koordinater: 55.7782759, 12.5867607
Vi går en tur på de mindre stier og ser efter skovens fugle. Sidste år omkring den samme dato havde jeg en flok fouragerende Stillitser i et lysåbent område med mange tidsler. I et andet område en flok Grå Fluesnappere der sloges med Landsvalerne om de bedste pladser i toppen af et udgået træ; på turen kommer vi forbi begge steder. Endvidere kommer vi forbi indhegningen hvor skovens folk nogen gange efterlader en død hjort til stor glæde for områdets ravne, musvåger og havørne. Inden vi vender næsen tilbage til Klampenborg Station går vi gennem Ulvedalene.
Turleder: Troels M. Krogh (mobil: 3020 9117)
Efter turen bliver alle fugle indtastet i DOFbasen.
Fugletur i centrum af København.
Koordinater: 55.6758312, 12.569391
På denne fugletur i centrum af København skal vi finde ud af hvor mange arter vi kan komme op på (og bliver vi forbavset? Jeg tror det) Vi er mange øjne og ører til at finde fuglene. Ruten bliver først offentliggjort ved turstart og der er indlagt en pause ca. midtvejs. Turen bringer os forbi mange af byens kulturinstitutioner, kirker og ambassader, så hvis du ikke kender byen særlig godt kunne det også være en anledning til at gå med.
Turen slutter på Rådhuspladsen hvor vi startede.
Turleder: Troels M. Krogh (mobil: 3020 9117)
Efter turen bliver fuglelisten offentliggjort på DOF Travel`s hjemmeside og i FB gruppen: DOF København.
Præsteskov og Ryget Skov
Koordinater: 55.7973, 12.328
Vi ser på årstidens fugle. Vi går de ca. 5 km i skoven og langs Farum sø. Varighed ca. 3 timer. Medbring tøj efter vejret, termokande og en madpakke samt noget at sidde på. Turen egner sig ikke for personer der er gangbesværede.
Kontakt: Janne Møller Christensen 29 72 95 20