Ungarn - Foto-rejse - 5 - 13. maj 2022

Turleder: 
Pris: 
17.000 kr./ Depositum 3.500 kr,/ Enkeltværelse 1500 kr.
Tilmelding og betaling af depositum: klik her: 
I samarbejde med Saker Tours. 
Deltagerantal 10
 
Prisen omfatter fly København-Budapest retur, transport i Ungarn, fuld pension, brug af skjul, eftermøde og DOF Travel service. Endelig pris vil blive oplyst senere og restbeløb vil blive indkrævet 4 måneder får turens start.
 
Der bliver flere og flere fuglekiggere, der ikke blot vil se fuglene, men også fotografere dem og på den vis gemme deres store oplevelser med fugle og natur ved hjælp af deres kamera. Derfor udbyder DOF Travel nu en rejse, der er særlig henvendt til fuglefotografer. Denne særlige fotorejse udbydes i samarbejder med Saker Tours, der er hjemmehørende i Ungarn, og som har mere end 20 års erfaring med at arrangere fugle- og fotorejser i Ungarn, Rumænien og Slovakiet. 
Rejsens primære mål er Hortobágyi i det østlige Ungarn. Hortobágyi er en af Europas fineste fuglelokaliteter. Artsdiversiteten kulminerer i starten af maj, og da Saker Tours i Hortobágyi har flere skjul, der er særligt indrettes til fuglefotografering, giver et besøg på dette tidspunkt mulighed for at fotografere en lang række spændende fuglearter. Vi vil have fem hele dage i Hortobágyi. Her vil vores udgangspunkt være den fine Bivic Lodge, der ligger midt i Hortobágyi og som udelukkende har fuglefotografer og fuglekiggere som målgruppe. Vi har seks overnatninger på Bibic Lodge ( https://www.bibiclodge.com) Hver dag vil vi stå tidligt op, og dele os i små grupper på 3-3-3 og 2 deltagere. Alt afhængig af hvilke skjul vi skal besøge, vil grupperne forlade lodgen mellem kl. 4.30 og 6.30. Her vil vi medbringe madpakker, da vi normalt ikke vil komme tilbage til lodgen til frokost. Her er en liste over de forskellige skjul, som vi med sikkerhed skal opleve. Ud for hvert skjul giver det tilhørende link mulighed for mere information om såvel skjulene som de fugle, der kan fotograferes netop her. 
 
Udover Dværgskarv er der gode muligheder for at fotografere ænder, vadefugle, hejrer og nogle år også Lille Rørvagtel. Se linket.
Her er der ligeledes tale om et vådområde-skjul. Vi kan forvente gode muligheder for at få fotos af såvel sorte som hvide storke, skestorke, hejrer, rovfugle og vadefugle. Se linket. 
Skjulet er et fugletårn, der er placeret ved en aftenfalke-koloni, så man i trætop-højde kan opleve og fotografere de ynglende aftenfalke tæt på uden at forstyrre. 
Skjulet er placeret i en gammel egeskov og giver mulighed for gode fotos af en lang række spurvefugle, der kommer for at drikke - bl.a. kernebider, hvidhalset fluesnapper, mellemflagspætte mv - se linket. 
Her kan man komme helt tæt på træktidens mange rastende vadefugle, bl.a. de store flokke af brushaner. Derudover er der mulighed for damklire, stylteløber, hvidvinget terne mv. Se linket. Bemærk at der kræves gummistøvler for at nå frem til skjulet. Afhængig af tid og lyst vil der også være mulighed for at prøve små mobile skjul samt stortrappeskjulet: http://sakertour.com/great_bustard_hide.php
Stortrappeskjulet ligger i et steppeområde, der er en kendt spilleplads for stortrapper. I begyndelsen af maj er spillet stadig i gang, men man bør gøre sig klart, at området er stort, og at det derfor ikke er garanti for, at stortrapperne kommer så tæt på skjulet, at man kan få gode fotos. Stortrapperne er følsomme overfor forstyrrelser, og derfor er der strenge bestemmelser for brugen af skjulet, idet man skal ankomme til skjulet før morgengry (før kl. 4.00). Man må først forlade skjulet efter mørkets frembrud (efter kl. 19. ) Stortrapperne er aktive morgen og aften - midt på dagen er der ingen aktivitet, så her bør man være forberedt på at fordrive tiden med at læse, blunde mv.
Efter vores besøg i Hortobágyi vil vi have to overnatninger i Zemplen Hills i det nordøstlige Ungarn. Her giver de gamle skove mulighed for at fotografere slagugler. Her er der ingen skjul. I stedet vil vi dele os i to mindre grupper, så vi med guide kan komme tæt på de ynglende slagugler uden at forstyrre.
Bookingstatus: 
Stadig ledige pladser