Ungarn 4.-11. maj 2014

Pris: 
8.800 / 830

Lokalguide :  Rob De Jong.

Forårstur til Ungarn på Farm Lator, The Hungarian Wildlife Centre, med et varieret fugleliv og spændende naturområder. Her får du sjælen med og har kun et overnatningssted.

Ungarn har altid været et populært rejsemål for ornitologer, og DOF-Travel har haft en del efterårsture samt  en enkelt forårstur dertil. Dette er endnu en forårstur. Vi skal på guidede ture og ind i hjertet af Lille og Store Hortbagy, samt Bükk-bjergene og det ind i områder som ellers ikke er forbeholdt den rejsende.
                                                  
I Store og Lille Hortobagy er der bla mulighed for stortrappe, triel og ørnevåge m.m.

Praktiske oplysninger.

Indkvartering.
Vi flyver med et direkte SAS-fly København til Budapest tur/retur. Der er check in kl. 18.35 i København med afgang 19.35 og ankomst Budapest 21.20. 

Ved ankomst til Budapest bliver vi hentet af vores bus og kørt direkte til Farm Lator, The Hungarian Wildlife centre, som ligger ved Bükk bjergene. (Knap 2 timers kørsel fra Budapest.) Se også:  http://www.farmlator.hu/
Farm Lator er en roligt og behageligt sted at være, med venlige værter og god beværtning. På Farm Lator er der 8 dobbeltværelser. Her har vi fast bopæl hele ugen.

Her er ynglende mellemflagspætte, sydlig nattergal, hvidhalset fluesnapper, vendehals i haven og jævnligt overflyvende kejserørn. Derudover høres og ses gråspætte, mange kernebidere, m.v. Om aftenen kvækkende løvfrøer fra havens vandhul.

N.B: Der vil evt. blive mulighed for alternativt at overnatte alene, men kun for 1 person.  Udgangspunktet er dobbeltværelser.

Afrejse fra Budapest med check in kl. 20.55 med afgang kl. 21.55 og vi ankommer til København kl. 23.45.

Vi spiser morgenmad sammen på Farm Lator og smører her hver morgen vores madpakke til dagens tur. Hver aften samles vi og spiser på Farm Lator. Her byder værten på en 3 retters menu, en lokal forret, hovedret (Typisk en egnsret.) + vin og efterfølgende dessert.

Aktivitetsniveau.
Der er mange muligheder for ture i nærliggende omgivelser, bl.a. til biæderkoloni, ligesom der tilbydes fotografering fra fotoskjul.
De daglige ture er i en vis udstrækning lagt an på gåture af 2-4 timers varighed.

Dag-til-dag program:
Se det detaillerede program nedefor i en seperat .pdf fil.

Turens pris.
Turens endelige pris bliver  8800-, som dækker fly og egen bus i Ungarn, overnatning på Farm Lator med fuld pension (-Tillæg for enkeltværelse 1150,-) for- og eftermøde, lokalguider og DOF Travel service.

Tilmelding.
Tilmelding til turen kan ske ved at indbetale et depositum på kr. 820,- pr. deltager på DOFTravels  girokonto reg.nr. 4180 kontonr. 807 3333 mærket ”Ungarn 2014” eller ved check til DOF Travels adresse, mærket ”Ungarn 2014”.
Husk at angive e-mail adresse og husk at angive dit navn som det står i passet. Deltager antallet er begrænset til 16.

Forsikring.
Inden du rejser til udlandet skal du altid undersøge, om du i tilstrækkelig grad er dækket af den offentlige rejsesygesikring eller en privat forsikring. En rejseforsikring for hjemtransport eventuelt sygeledsagelse/tilkaldelse og hjemkaldelse anbefales på det kraftigste, da det er meget dyrt at komme på privathospital i landet og blive transporteret hjem, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Afbestillingsregler.
Se reglerne herfor her på hjemmesiden eller ring til tirsdagsvagten. Vi beder jer være opmærksom herpå, så der ikke opstår overraskelser.

For- og eftermøde.
Der vil blive afholdt såvel for- som eftermøde.

Vaccinationer.
Rejser til Ungarn kræver ingen særlige vaccinationer. Kontakt eventuelt egen læge eller Statens Seruminstitut.

Leder og guide.
Dansk rejseleder: Lars Mogensen, Østervangsvej 71, 8830 Tjele. Teleforn 86653614 / 31951805.
E-mail: mogensenlars@yahoo.dk

Teknisk arrangør.
Landarrangementet bliver primært arrangeret af Rob De Jung fra Farm Lator. Han vil til dels fungere som lokalguide, men lokalguider til Lille- og Store Hortobag, puzstaen, forestås af 2 lokale guider.

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste