Spanske specialiteter i La Mancha, Spanien 26. til 31. maj 2015

Pris: 
ca 7000


DOF Travel arrangerer nu den første tur til La Mancha, der ligger i det centrale Spanien syd for Madrid, et område der har et stort ornitologisk potentiale. DOF Travel tilbragte en enkelt dag i området på en spanienstur sidste forår og så omkring 90 arter inklusive mange af de spanske fuglespecialiteter. Vi skal bo i Almagro, hvorfra afstanden til mange forskellige habitater (stepper, bjerge, søer og vådområder) og andre gode fuglelokaliteter ikke er så stor. Vores tur fører os bl.a. til Calatrava-stepperne, Tablas de Daimiel National Park, Valle de Alcudia og Cabañeros National Park. Da det er en kort tur med kun fire hele dage i felten, vil aktivitetsniveauet være højt. Disse fire dage vil vi have en lokalguide, Vicente, fra Natura Indomita med til at guide os til de rigtige lokaliteter og fuglene. Vi planlægger at starte dagene tidligt, indtage frokosten i felten og bruge 10-12 timer i felten dagligt. Dagsprogrammet nedenfor er et udkast og kan blive ændret alt efter vind og vejr og især de fugle, der findes undervejs.
Target-arter på turen er:
Flamingo, Hvidhovedet and, Marmorand, Hvidøjet and, Kamblishøne, Sort Stork, Munkegrib, Gåsegrib, Ådselgrib, Spansk Kejserørn, Slangeørn, Dværgørn, Høgeørn, Blå Glente, Stortrappe, Dværgtrappe, Stor Hornugle, Kirkeugle, Spidshalet Sandhøne, Sortbuget Sandhøne, Skadegøg, Kaffersejler, Tamarisksanger, Blådrossel, Sørgestenpikker og Iberisk Blåskade.

Foreløbigt program:

Dag 1. København – Madrid – Almagro
En køretur på ca. 200 km, hvor vi laver et stop eller to og ser på fugle undervejs.

Dag 2. Calatrava-stepperne og de omkringliggende områder
Vi starter dagen tidligt på Calatrava-stepperne, lige udenfor Almagro. Her ser vi efter Stortrappe, Dværgtrappe, begge sandhøns, Kirkeugle, Skadegøg, Kalanderlærke og Korttået Lærke. Eftermiddag og aften tilbringer vi ved Calatravas gamle udslukte vulkaner med mulighed for Triel, Rødvinget Braksvale, Spansk Kejserørn, Kongeørn og Lille Tårnfalk.

Dag 3. Tablas de Daimiel og de omkringliggende områder
Vi starter dagen med en tidlig morgentur til Tablas de Daimiel, der er ca. 40 km køretur fra Almagro. I dette store vådområde vil der være mulighed for Marmorand, Rødhovedet And, Kamblishøne, Skestork, alle hejrerne, Savisanger, Drosselrørsanger, Tamarisksanger og Pungmejse. Eftermiddag og aften vil vi besøge flere mindre lokaliteter i området udenfor parken med mulighed for Stor Hornugle, Dværgtrappe, Hvidhovedet And, Flamingo, Kirkeugle, Biæder, Hærfugl, Ellekrage og Skadegøg.

Dag 4. Cabañeros National Park
Vi tilbringer hele dagen i Cabañeros National Park, der et stort, meget vildt og uberørt område. Køreturen derud tager ca. 1½ time. Der vil være mange forskellige fugle i området, og vi kigger især efter Spansk Kejserørn, Munkegrib, Blå Glente, Sort Stork, Blådrossel, Sørgestenpikker og Kaffersejler.

Dag 5. Den vestlige del af Calatrava og Valle de Alcudia
Morgen og formiddag tilbringer vi i den vestlige del af Calatrava med mulighed for Hvidøjet And, Blådrossel, Sørgestenpikker og Blå Glente. Efter frokost kører vi til Valle de Alcudia, hvor vi i de lave bjerge med dehesa og korkege ser efter gribbe, Sort Stork, Høgeørn, Alpekrage og Kaffersejler.

Dag 6. Almagro – Madrid - København
Hvis flytiden tillader det, vil lave et par stop eller to på vej til Madrid.

Turen vil foregå i to minibusser, hvorfor der kun er plads til 14 deltagere. Turens pris er endnu ikke fastlagt, men vi forsøger at holde den omkring 7.000 kr., afhængigt af prisen på hotel, fly og billeje. Afrejsedatoen er 26. maj fra Kastrup og retur d. 31. maj. Prisen omfatter fly, overnatning i dobbeltværelse på mellemklasse hotel, morgenmad, lokal transport, turrapport samt for- og eftermøde. Ved bestilling af enkeltværelse vil der komme et tillæg til turens pris på omkring 2000 kr.
Tilmelding skal ske ved at indbetale depositum kr. 1400 pr. person (2000 kr. ved bestilling af enkeltværelse) til bank: reg. nr. 4180, konto 0008073333 mrk. ”403 - La Mancha 2015” til DOF Travel. Angiv venligst e-mail adresse og telefonnummer. Husk at angive dit navn præcis, som det står i dit pas.

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste