Nordvest Indien – Jan /feb 2020 - 17 dage (arbejdsdatoer: 19/1 - 4/2 2020)

lokalguide Ritish Suri fra Avisfera Adventures

Selvom vi skal på fugletur i det nordvestlige Indien, så kan vi godt se, om vi skulle være så heldige at få set en tiger eller to.

Bestandene af vilde tigre i verden er stærkt truet. Indiens reservater opretholder fortsat en mindre bestand, som vi – med held – kan få lov at se. Mulighederne for tiger-obs. er absolut tilstede på denne DOF Travel-tur. Vore guide skriver:

Corbett and especially Ranthambhore offer some of the best chances of seeing wild tigers anywhere in the world. Ranthambhore is reputed for its very ‘photogenic' and habituated tigers and I would say 9 of 10 times you see a tiger. Corbett tigers take a bit more work to find and the thrill is in the chase. There is 80% chance here. The key to tiger sightings is spending enough time in the park. We’ve planned it such that we are doing three safaris in Ranthambhore and practically two full days at Corbett maximizing our chances”.

Vi besøger en række af Nordvest Indiens bedste fuglelokaliteter. Vi starter i delstaten Madhya Pradesh ved National Chambal Gharial Wildlife Sanctuary, der bl.a. huser den kritisk truede fiskeædende krokodille, Indisk Gavial. Området har noteret hele 320 fuglearter. Vi sejler i små både, og håber bl.a. at se Indian Skimmer og Black-bellied Tern.

Efter 2 overnatninger i Chambal kører vi ind i delstaten Uttar Pradesh, hvor vi stopper et par timer i Agra, så vi kan opleve Taj Mahal. Herefter går turen til Bharatpur, beliggende i delstaten Rajasthan. Også her har vi 2 overnatninger. Vi besøger Keoladeo Ghana National Park, hvor vi bl.a. vil lede efter Demoiselle Crane, Greater Painted Snipe og Indian Courser. Herudover håber vi på Black-necked Stork, Comb Duck, Dusky Eagle-owl, White-tailed Lapwing, Indian Grey Hornbill, Marshall’s Iora og Sibirian Rubythroat.

Vi fortsætter i delstaten Rajasthan mod sydvest til Ranthambhore Nationalpark, hvor vi har to overnatninger. Fokus vil være tiger-safari, hvor vi udnytter den fulde dag i nationalparken med såvel morgen- som eftermiddags-jeep-safari, hver på 4 timer. Udover tiger kan der her ses leopard, hyæne, sjakal og læbebjørn. Herudover er der rapporteret over 260 fuglearter.

Efter et helt rejsedøgn, først med minibus til New Delhi og herefter med nattoget til Kathgodam, ankommer vi til Nainital i delstaten Uttarakhand. Vi er i Himalaya-bjergenes sydlige skråninger i op til 2.000 meters højde. Vi har 2½ dag i Nainital-området med dalene ved Pangot, Sattal og Mangoli. I dette område skal vi se helt andre fuglearter end tidligere på turen, bl.a. Red-billed Blue Magpie, Black-headed Jay, Cheer-, Koklass- og Khalij Pheasant, Endvidere Mrs. Gould’s Sunbird, Himalayan Griffon og Lammegeier.

Næste punkt på programmet er Corbett Tiger Reserve også i delstaten Uttarakhand, hvor vi overnatter og birder udenfor parken i to dage og to dage indenfor parken, heraf en jeep safari. Det bliver fire meget intense og spændende dage med masser af bjergfugle og et game drive med flere pattedyrarter og forhåbentlig også en tigerobservation.

Hjemturen bliver lang, men forhåbentlig med masser af gode minder fra Nordvest Indien.

Se vedlagte program fra Avisfera med såvel lokalitetsbeskrivelser og dag-til-dag program.

Praktiske oplysninger

Aktivitetsniveau:
Vi holder et rimeligt højt aktivitetsniveau, og står tidligt op om morgenerne, hvor det er mest køligt, og fugleaktiviteten er højest. Vi bor syv forskellige steder, og de længere køredage er afbrudt af spændende stop på ruten.

På turen vil være indlagte ture ad stier samt ”birding along the road - always walking downhill”, og generelt vil disse ikke være lange og/eller specielt anstrengende. På de vandreture, som er mere kuperede, vil der blive tilbudt alternative muligheder (lettere tur nær bus og/eller kort buskørsel til lysning/vandløb eller lignende i nærheden).

Turens pris
Turens pris per deltager fremgår af nedenstående skema. Tillæg for enkeltværelse udgør 4.240 kr.

Pris (kr.) pr. deltager ved:
08 deltagere: 33.800
09 deltagere: 33.000
10 deltagere: 31.500
11 deltagere: 31.100
12 deltagere: 30.200

Priserne omfatter lokalguide fra Avisfera, al transport, herunder fly, kørsel i airconditioneret bus og tog, tre ekskursioner i 4-personers jeeps inkl. parkguide og chauffør, alle overnatninger på hoteller og lodges i dobbeltrum, alle måltider og flaskevand på hele turen, te og kaffe, parkentreer, drikkepenge til guider og chauffører samt almindelig DOF Travel-service.

Priserne omfatter ikke syge- og afbestillingsforsikring, vaccinationer, alkoholiske drikkevarer på hoteller og lodges samt tøjvask og roomservice. Ligeledes er visum ikke inkluderet (koster ca. 75 Euro + service fee). Flere parker i Indien har indført kameraafgift, men p.t. er denne afgift ikke aktuel i de reservater, som vi skal besøge. Hvis det ændrer sig, vil der blive orienteret herom.

Tilmelding
Tilmelding til turen sker ved registrering og indbetaling af et depositum på 6.040 kr. via hjemmesiden. Se i starten af annoncen.

Forsikring
En rejseforsikring for sygdom og hjemtransport er påkrævet, da det er meget dyrt at komme på privathospital i landet og efterfølgende blive transporteret hjem, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Mad og drikke - hygiejne
Vores lokalguide oplyser, at de gør alt for at undgå maveforgiftninger. De gør de ved anvendelse af lodges, som er rene og med god hygiejne. Avisferas ture har derfor sjældent problemer i den retning, selvom de selvfølgelig ikke kan give fuld garanti.

Formøde
Der vil blive afholdt såvel for- som eftermøde.

Leder og guide
Dansk rejseleder: Peter Lafrenz, Brandsbjergvej 45, 2600 Glostrup.
Telefon: 20 60 75 57. Email: p_lafrenz(at)hotmail.com

Teknisk arrangør
Landarrangementet bliver arrangeret af Avisfera, jf.dette link til hjemmesiden: http://avisfera.com/#aboutpage

Bookingstatus: 
_