Makedonien og Kerkini Lake NP i Grækenland. 14. - 21. maj 2022

Turleder: 
Pris: 
ca. kr. 15.100 pr. deltager i delt dobbeltværelse, enkeltværelse tillæg ca. kr. 1.500

Nu kan DOF Travel atter tilbyde en tur til det lille, smukke land, Nordmakedonien samt naturperlen Kerkini Lake NP i Grækenland. Nordmakedonien ligger på det sydøstlige Balkan og grænser op til Grækenland, Albanien, Bulgarien, Serbien og Kosovo. Det er ikke for ingenting, at landet er blevet kaldt for ”Balkans Perle”, da naturen er både smuk og varieret. Vi vil besøge forskellige uberørte biotoper, lige fra bjerge til lavland, søer og floder. Da landet er sparsomt udforsket ornitologisk, især med hensyn til småfuglene, vil det være en spændende og anderledes Europa-tur.

Vi vil bl.a. overvære et gribbe-fodringsprojekt i bjergene, der ud over Ådsel- og Gåsegribbe, også tiltrækker ørne bl.a. Kejserørne og Kongeørne. Af andre rovfugle findes her Slangeørn, Dværgørn, Balkanhøg, Ørnevåge og Lille skrigeørn.

Efter at have forladt bjergområdet ved Kavadarci besøger vi et område i lavlandet med ynglende Kejserørn og Lannerfalk. Der vil også blive tid til et stop ved Stobi, et berømt og særdeles interessant arkæologisk område.

I det steppelignende lavland kigger vi efter småfugle, og bl.a. Rosenbrystet Tornskade, Masketornskade, Østlig Mestersanger, Olivensanger, Stenspurv, Klippespætmejse, Biæder og Ellekrage er delikatesser i de sparsomt besøgte landskaber. På vor vej besøger vi også landsbyen Timjanik, som huser den største koloni af Lille Tårnfalk i Makedonien, idet næsten hvert hus sætter en ære i at have sit eget par af Lille Tårnfalk.

Vi starter rundturen fra Thesaloniki i Grækenland og vil de første dage besøge søen Kerkini NP og dens smukke, bjergrige omgivelser. Udover Almindelig Pelikan og især Krøltoppet Pelikan huser søen mange hejrearter, Flamingoer, Sorte ibiser, Skestorke og flere ternearter. En halvdags sejltur, på søens nordlige del vil være en stor oplevelse og give særdeles gode muligheder for fotograferne. Rundt om søen er der gode muligheder for rovfugle i de omkringliggende smukke bjerge, og i søens omgivelser vil vi kigge efter Aftenfalke, Mellem- og Gråspætte samt andre spændende småfugle.

Turens pris ca. kr. 15.100 pr. deltager i delt dobbeltværelse samt enkeltværelse ekstra ca. kr. 1.500 som dækker fly Thesaloniki retur, gode 3-stjernede hoteller med helpension (minus drikkevarer), al transport under turen inkl. bådtur samt alm. DOF Travel-service. Turen vil foregå i et roligt tempo og vil ikke være anstrengende.

DOF Travel har tidligere haft rejser til samme område; det kan du læse om her:

Makedonien rapport 2018.pdf (doftravel.dk)

Bulgarien-Makedonien-Grækenland.pdf (doftravel.dk)

Det er et krav for at deltage på rejsen, at man er fuldt vaccineret og har gyldigt coronapas.

Tilmelding sker ved at indbetale depositum kr. 3.020.

Bookingstatus: 
Aflyst