Lesbos 1 uge 15. - 22. maj 2016

Pris: 
ca kr. 7.300 / depositum: kr. 1.700


(Billedet viser Gulgrå værling, Hætteværling, Krüpers spætmejse og en større flok flamingoer fra Kalloni Saltpans)

Så er der atter mulighed for at komme med til denne perle af en ø. Lesbos er den største og natur- og fuglemæssigt den mest varierede af de græske øer i det ægæiske hav, hvorfor det ikke er underligt at øen tiltrækker ornitologer fra hele Europa.

Øen er ikke præget af masseturismen, og den smukke og alsidige natur med skovklædte bjerge, ældgamle olivenlunde, bugter med saliner samt kyster med maki bevoksning gør den til en fremragende fugleø.
Her findes arter som, på grund af sin beliggenhed tæt på Tyrkiet, ikke findes andre steder i Europa. Det gælder krüpers spætmejse og gulgrå værling. Af andre ynglefugle findes bl.a. trænattergal, isabella stenpikker, rust- og hætteværling, trænattergal, klippespætmejse, sørgemejse, masketornskade, mellemflagspætte, sort stork, ørnevåge, slangeørn, rustand samt mestersanger og sortstrubet sanger.

Øen tiltrækker mange trækfugle, og iblandt dem kan nævnes flokke af aften- og eleonorafalke, flere sortternearter, et stort antal flamingoer, sort ibis samt flokke af biædere og rosenstære.

Turen vil blive afholdt i et roligt tempo, og vi vil også give os tid til at kigge på de spændende orkideer, samt hvad der ellers findes af interessante planter og kryb på vor vej.

Vi vil bo, for første gang af de nu i alt ti ture DOF har arr. på Lesbos, på et godt hotel i bugten ved den lille havneby Skala Kalloni omgivet af spændende lokaliteter. 

Turens pris vil  ligge på omkring kr. 7.300.- hvilket indbefatter: flyrejse, hotelophold i delt dobbeltværelse med morgenmad, daglige busekskursioner samt alm. DOF Travel service. Enkeltværelsestillæg kr. 1.200.-
Tilmelding kan ske ved at indbetale depositum kr..1700- pr. person på udvalgets girokonto reg.nr. 4180 kontonr. 807 3333 eller ved check til DOF Travels adresse, mærket ”Lesbos” 

Rapport fra maj 2013: her

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste