Kroatien - 28. april - 5. maj 2014 (uge18)

Pris: 
ca. kr. 11.700 / kr. 1.200

Billedet viser en Stenhøne fotograferet i Kroatien. Foto leveret af vores lokalguide Gerard Gorman.       Læs mere om Kroatien her:   http://www.croatiabirding.com/

DOFTravel har nu fornøjelsen at arrangere foreningens første stortur til Kroatien.

Turen laves i samarbejde med Probirder (Gerard Gorman) og Gerard, der har været i Kroation mange gange, er med som lokalguide.  Gerard har tillige skrevet en del populære fugleguides.

Kroatien ligger på Balkan langs østkysten af Adriaterhavet. Landet ligger formet som en halvmåne med Bosnien-Herzegovina mod øst, Serbien og Montenegro mod øst og sydøst, Ungarn mod nordøst og Slovenien mod nord.
 
Kroatien er 56.542 km2 stort og opdelt i 9 hovedregioner. Kroatien har en stor variation af landskabstyper i forhold til de andre lande omkring sig. Der er fire hovedtyper af landskaber: Slavonia lavlandsområdet, en lang kæde af vilde og rå indlandsbjerge (max. højde 1.831 m) , lang kystlinie og ikke mindst et meget ørigt vandområde med 1.185 småøer i Adriaterhavet, hvoraf kun 66 er beboede og heraf er kun 20 velbesøgte turistmål om sommeren.

Kroatien ligger i to forskellige klimazoner:
1. Kystområdet og de mange øer i Adriaterhavet har Middelhavsklima med milde vintre og varme, tørre somre.
2. Højsletter og de indre bjergområder har typisk fastlandsklima med hårde vintre og varme somre. De øverste regioner er snedækkede om vinteren.

Fuglemæssigt har Kroatien stor betydning for en lang række truede og sjældne europæiske arter. Landet har en bæredygtig population af arter der er gået mere tilbage andre steder i Europa. F.eks. er bestanden af Hvidøjet and på ca. 3000 par, en af hovedpopulationerne for denne art i Europa. Slangeørn er lokalt almindelig. Stendrossel og Rødhovedet tornskade har det bedre end i mange andre lande. Endvidere som et af de få steder i området yngler få eller flere par af Kuhl's Skråpe, Middelhavsskråpe, Audouin's måge, Eleonorafalk, Lannerfalk og Skadegøg. Bjergområderne er ynglested for et ukendt antal Hjerper, Urfugle, Slagugler, Spurveugler, Perleugler samt Hvidryggede og Tretåede spætter. Af andre for os spændende arter kan nævnes Stenhøne, Gråsejler, Middelhavsstenpikker (rasen eastern melanoleuca) med meget mere.

Læs meget mere om Kroatien og fuglelivet  i bogen 'Birding in Eastern Europe' skrevet af Gerard Gorman. Gerard er som sagt guide for os på turen og har været i Kroatien mange gange.

Turens pris er kr. 11.700 for de 8 dage. Prisen dækker fly, bus, helpension, lokal guide, for- og eftermøde, rapport, mm. Tilmelding sker ved at indbetale et depositum på kr. 1.200 pr. deltager mærket "Kroatien 2014" (Se regler under "Rejsebestemmelser, punkt 1 Udbud").
Turen er nu lukket for tilmelding.

Læs det detaillerede program  her

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste