Grækenland - Lesbos maj 2018 - 1 uge

Pris: 
kr. 7.600 - depositum kr. 1.600

(Foto viser øverst en stor flok Flamingoer i Kalloni Saltpans og nederst fra venstre: Krüpers spætmejse, Rustværling og Gulgrå værling)

Så er der atter en mulighed for at komme med til denne perle af en ø. Lesbos er den største og natur- og fuglemæssigt den mest varierede af de græske øer i det ægæiske øhav, hvorfor det ikke er underligt, at øen tiltrækker ornitologer fra hele Europa.
Øen er ikke præget af masseturismen, og de smukke og alsidige landskaber med skovklædte bjerge, ældgamle olivenlunde, bugter med saltsøer samt kyster med maki-bevoksning, gør den til en fremragende og betagende fugleø.
Her findes fuglearter, som ikke findes andre steder i Europa, hvilket gælder Krüpers spætmejse og Gulgrå værling. Af andre spurvefugle yngler bl.a. Trænattergal, Isabellastenpikker, Rust- og Hætteværling, Klippespætmejse, Sørgemejse, Masketornskade, Rosenbrystet- og Rødhovedet tornskade, Olivensanger, Mestersanger og Sortstrubet sanger. Plus Biæder og Mellemflagspætte. Derudover huser øen et pænt antal af ynglende Sorte og Hvide storke, Ørnevåge, Slangeørn, Rustand, Stylteløber samt flere hejrearter.
Samtidig tiltrækker øen mange trækfugle, og iblandt dem kan nævnes flokke af vadefugle, Aften- og Eleonorafalke, Hvidskæggede og Hvidvingede terner, et stort antal Flamingoer, Sorte ibiser samt ofte mindre flokke af Rosenstære.
Turen vil blive afholdt i et roligt tempo, og vi vil udover fuglene give os tid til at kigge på de spændende orkideer, bl.a. den sjældne skæglæbe, samt hvad der ellers findes af interessante planter og kryb på vor vej.
Vi vil bo på et godt hotel i Kallonibugten, ved den lille charmerende havneby Skala Kalloni, omgivet af spændende fuglelokaliteter og fristende tavernaer i gåafstand fra hotellet.
Turens pris vil ligge på omkring kr. 7.600, hvilket indbefatter flyrejse, hotelophold i delt dobbeltværelse med morgenmadsbuffet, daglige busekskursioner samt alm. DOF Travel-service. Enkeltværelsestillæg kr. 1.200.
Tilmelding kan ske ved at indbetale depositum kr. 1600 pr. person

Bookingstatus: 
Få ledige pladser