Gambia 14 dage primo januar 2014

Pris: 
ca 16.000 dkk / dep: 2.000 dkk


Lokalguide: Ebrima Barry

Så bliver der atter mulighed for at komme på tur til den lille fuglerige vestafrikanske stat Gambia, der nok mest er kendt for sin badeturisme for solhungrende nordboer. Gambia er mindre end Jylland, men har et overraskende stort og varieret fugleliv. Vi vil besøge nogle af de bedste fugleområder, og på en 4-dages tur, der fører os op langs Gambiafloden, besøger vi områderne ved Georgetown samt Tendaba.
Med udgangspunkt i vores turisthotel Bakuto, beliggende i fuglerige omgivelser ved mangrove og tæt på stranden ved Koto, vil vi besøge det lille naturreservat Abuko, en kystregnskov med mulighed for bl.a. Violet og Green Turaco, Giant Kingfisher, Verreaux's Eagle Owl, flere arter hornbills samt mange forskellige småfugle. Her findes også flere abearter, hjorte og krokodiller. Ved kystområdet Tanji vil vi se mange måger, terner og vadefugle, bl.a. flokke af Rovterner og Kongeterner samt den i Gambia sjældne Kelp Gull.
I øvrigt vil flere arter af ellekrager, biædere, solfugle samt adskillige rovfugle være at se undervejs.
Under rundturen langs Gambiafloden, hvor vi passerer små landsbyer med glade, vinkende børn, vil vi bl.a. opleve den smukke og sjældne Krokodillevogter, og blandt biæderne vil en koloni af den ligeledes smukke Red-throated Bee-eater være blandt favoritterne. Af de store vingefang vil flere gribbearter, storke og rovfugle, heriblandt den flotte og særprægede Gøglerørn være på vingerne, og mange nye småfugle vil ses og høres langs floden.
Undervejs vil vi besøge slaveøen Georgetown og på tilbagevejen Tendaba Camp. Her vil vi i små både udforske de smalle creeks langs Gambiafloden, hvor vi vil se mange hejrer, Flodørn, isfugle og spændende småfugle som Blue Flycatcher og Mangrovesolfugl.
Hotelstandarden undervejs langs floden lever ikke helt op til europæisk standard, men det er det bedste, der kan fås i området.
Som det fremgår af programmet herunder vil vi besøge flere steder der ikke er nævnt på denne side, steder med en smuk natur med mange spændende fugle.
Turens pris kendes endnu ikke, men bliver formentlig på omkring kr. 16.000, hvilket dækker turisthotel u/pension ved kysten, hoteller med helpension på vores rejse ind i landet, al transport og guidning samt drikkepenge og alm. DOF Travel service.
Tilmelding kan ske ved at indbetale et depositum på kr. 2.000 til DOF Travels girokonto 807 3333, bankoverførsel 4180 - 0008073333 eller ved check til udvalgets adresse mrk. ”Gambia”.
Turen er beregnet til 11 deltagere, så hurtig tilmelding tilrådes.

Se dagsprogram herunder

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste