Estland 7 dage 10. - 16. april 2014 (omkring påske)

Pris: 
ca dkk 8.000 / depositum dkk 800

Udover John Speich fra DOF Travel tilknyttes lokalguide under hele turen.

Vi vil på denne forårsrundtur atter besøge nogle af Estlands bedste og smukkeste fugleområder, og dem er der mange af.

Fra Tallinn vil vi med bus og færge besøge den vestlige ø Saaremaa, hvor et af turens højdepunkter, flokke af Stellersænder, kan opleves. Adskillige andre fugle, bl.a. mængder af havlitter samt havørne, kan også ses ved de fuglerige kyster omkring Undva og Harilaid.

I nationalparken Viidumäe vil vi om aftenen kigge/lytte efter ugler, og Stor hornugle, Spurveugle, Slagugle samt Perleugle skulle være mulige.

Vi forlader Saaremaa og kører mod Pärno, hvor der i omegnen er store områder med både løv- og nåleskov. I området har vi mulighed for de fleste af Estlands spættearter som Sort-, Hvidrygget- og  med lidt held Tretået spætte. Næste morgen besøger vi skovområderne ved Soometsa i håbet om at få kontakt med Urfugl, Tjur og Hjerpe. Senere på dagen besøger vi nationalparken Nigula, der med gammel bøgeskov atter giver os mulighed for spætter mm.

På vej mod Matsalu nationalpark kigger vi efter gæs og svaner på engene ved Audru polder nær Pärno. Matsalu er berømt for sine vådområder, hvor i tusindvis af gæs, svaner, vadefugle og flokke af Traner kan ses, og det hænder at Dværggås og Rødhalset gås dukker op i flokkene af Blis-, Bram- og Sædgæs. I nærliggende skovområde kigger vi atter efter Urfugl.

På tilbagevejen til Tallinn, hvor vi vil have tid til lidt indkøb og sightseeing, besøger vi det fine træksted Spithami med mulighed for store træk af andefugle, Traner mm. Også store flokke af drosler samt andre småfugle ses raste på marker og i skove på vej nordover.

Turens pris ca. kr. 8.000 dækker fly, al bustransport i Estland, gode hoteller i delt dobbeltværelse med helpension, turrapport samt alm. DOF Travel service. Tilmelding sker ved at indbetale et depositum på kr. 800 pr. deltager på giro 807 3333 eller bank overførsel reg. 4180 konto 000 807 3333 eller på check. Mærk i alle tilfælde "Estland 2014" ved tilmelding.

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste