Endnu ikke åben for tilmelding

Chile - februar 2023

Vi har hermed fornøjelsen at tilbyde en to-ugers-tur (… vist nok DOF’s første) til Chile. Landet er 4.700 km langt og strækker sig fra Sydamerikas sydspids til grænsen til Peru langs Stillehavets kyst mod vest og Andesbjergene mod øst.  Landet kan byde på mange landskabstyper, hvoraf vi skal besøge flere, men som vist nok det eneste i Sydamerika ikke har regnskov. Vi vil besøge flere lokaliteter fra havniveau til ca. 4.600 m ved Chungara-søen på grænsen til Bolivia.

Det vil på nuværende tidspunkt ikke være muligt at fastsætte en endelig pris på turen, bl.a. fordi flybilletter ikke kan bestilles så lang tid i forvejen, men i omegnen af 70.000 kr. vil nok ikke være helt ved siden af. Enkeltværelse vil kunne arrangeres for en ekstrapris på ca. 6.300 kr. Prisen vil inkludere: fly t/r København – Santiago de Chile, indenrigsflyvninger i Chile, lokalkendt, spansktalende guide, dansk guide, Lars Nørgaard Andersen, der har besøgt landet, fuld pension og intern bustransport på de enkelte destinationer, samt alle entreer i nationalparker. Der vil som vanligt være tilbud om for- og eftermøde. Gruppestørrelsen vil blive maksimalt 12, men turen kan også arrangeres for et mindre antal deltagere.  Vores samarbejdspartner er det veletablerede fuglerejsebureau Seriema, som DOF Travel har benyttet før, der har arrangeret et utroligt spændende program for turen. Tidspunktet er det heller ikke muligt at fastlægge helt præcist, men vi vil forsøge at inkludere uge 7, hvor der er vinterferie for mange danskere, i de 14-15 dage turen varer. Afrejse tirsdag 7. februar og hjemkomst tirsdag 21. februar 2023 vil være en mulighed. 

Indtil pris, tidspunkter, m.m. ligger fast vil det, selvfølgelig, være muligt at tegne sig uforpligtende som deltager. For uforpligtende tilkendegivelse af interesse, send en e-mail med navn og adresse til travel@dof.dk. Hvis interessen er tilstrækkelig, vil turen blive endelig annonceret og de der har vist forhåndsinteresse vil få mulighed for at tilmelde sig et par uger inden tilmelding bliver åben for alle.

Forhåbentlig vil vi allerede den dag vi ankommer tage på tur til højderne i Andesbjergene, ved Farallones, ”bag” Santiago, hvor vi vil have de to første overnatninger. Andeskondor, Andesvåge, Andescaracara og Pragtvåge skulle gerne komme på listen allerede her. Chilia vil også komme på banen, og dagen efter vil vi bruge hele dagen på lokaliteter i Andes, bag byen. Chilespottedrossel, der er endemisk i Chile, er almindelig i og omkring byen, så den skal vi nok sørge for at få set.

Dag 3 vil vi køre ned til kysten og besøge flere vådområder på vejen til Viña del Mar hvor vi vil have to overnatninger. Arter på vejen: Stor lappedykker, Sølvlappedykker, Hvidkindet lappedykker, Sorthalset og Coscoroba-svaner, flere arter blishøns, Amerikansk saksnæb og flere arter hejrer og svømmeænder.

På dag 4 skal vi på havobs på Stillehavets bølger udgående fra Valparaiso, for at se – ja, havfugle. Seks arter albatrosser, flere arter skråper, Peru alkestormfugl, Nordlig kæmpestormfugl, Thorshane, udover skarver, lokale måger og terner. Om eftermiddagen vil vi besøge en koloni med Humboldtpingviner ved Cachagua.

Dag 5 besøger vi La Campana Nationalparken der ligger lidt nede ad kysten og ender til sidst i Vilches, hvor vi vil have tre overnatninger. Her vil vi kunne se nogle af de virkelig ikoniske Andes-arter: Skalleslugerand , Diadembrokfugl(!), Gråbrystet bjergløber, flere arter jordtyraner og torntyraner, Blåbuget punastjerne og mange andre. Dagen efter (og dermed dag 7) besøger vi søer ved Taica og Colbún, ligesom vi skal besøge Altos de Lircay National Reserve Park. Her vil vi også støde på nogle virkelig karismatiske og ”tunge” Andes-arter: Magellanspætte, Smaragdparakit, Patagonsk parakit, Sepia-natugle, Bronzevinget and og Patagonsk andesfinke.

På dag 8 kører vi mod Temuco for at se på fugle i Cerro Ñielol National Park. Af specialiteter her skal nævnes Patagonsk våge, Langnæbsparakit, Trådhale, Huet og flere andre tapaculo-arter.

På dag 9 obser vi i et skovområde ved Aracuaria. Her står den på Stribet flagspætte, Chileguldspætte, Hvidstrubet træjæger (der nærmest er en Syd-amerikansk spætmejse) og Magellan tapaculo.  Om eftermiddagen flyver vi til Santiago – da vi efterhånden er kommet 7-800 km syd for hovedstaden.

Dagen efter, dag 10, flyver vi til Arica som ligger ret tæt på den peruvianske grænse, helt mod nord og ved havet. Byen har et manende slogan: ”Byen med det evige forår”!. Herfra vil vi nærme os turens højdepunkt – i bogstavelig forstand, idet søen Chungara ved Lauca National Park ligger i 4.600 m’s højde. Vi tager pga. højdeforskellen et stop og to overnatninger i Putre, som ligger cirka halvejs oppe. Her vil vi have udsigt til flere utroligt flotte vulkaner, der er karakteristiske for denne del af Chile. Vi vil kunne se Bjergtinamu, Mørkvinget-og Canyon kurvebygger, Spættet trådhale, Chiguancodrossel, Orangetangar, Sortstrubet blomterborer, Gulnæbbet  saltator, de utroligt flotte Gråhovedede og Sorthovede andesfinker og Båndklerkefinke.

Dag to i Putre, turens dag 11, skal vi tilbringe i den kendte Lauca National Park, der ligger i det aller nord-østligste Chile i over 4.000 m’s højde. Vi taler om sumpe, søer og enge med mange Andes-specialiteter som Puna nandu, Puna tinamu, tre arter Flamogoer: Puna-, Chile-og Andes-flamingo, Punaibis, Andesgås, Kæmpeblishøne, Andesvibe, Punapræstekrave, Andesklyde, Andesmåge, Diadembrokfugl, Andesguldspætte, Andesnegrito, Sortsisken, m.fl. høje-Andes specialiteter.

På dag 12 begiver vi os tilbage mod byen med ”Det evige forår”, Arica, hvor vi skal have to overnatninger. Vi kører langs Azapa og Lluta-dalene, der også kan byde på flere specialiteter, f.eks. Sorttoppet mejsetyran, Tamarugo keglenæb og ”Raimondi’s Yellow-Finch”, der først for nylig er fundet i Chile. Vi vil også støde på nogle kolibri-arter: Aricadværgkolibri (måske endemisk i og omkring byen), Oasekolibri og Corakolibri. Ved havniveau er der et myldrende liv, og her ser vi bl.a. Amerikansk og Sort strandskade, Willet og Stenryle.

På dag 13 skal vi igen ud på Det Stille Hav (… må vi håbe!). Her vil vi se flere albatrosser, skråper, Hvidbuget stormsvale, Grå stormsvale, Perleskarv og Peruskarv, Chile storkjove, Svalehalemåge, Incaterne, Perusule og Perupelikan. På land er der stadig ”nye fugle” at se: Perutriel, Prærieugle, Rubintyran, Hvidbrynet keglenæb, Brunstrubet klerkefinke og Peruenglærke.

Dag 14 skal vi flyve tilbage til Santiago. Lidt ”fugl” bliver der nok tid til før vi på dag 15 skal flyve hjem til Europa og Danmark. Forhåbentlig en stor oplevelse rigere.