AFLYST: Aserbajdsjan – Kaukasus og Nakhchivan, maj 2021 (udsat fra 2020)

Pris: 
17.200 kr. / enkeltværelsetillæg 2.000 kr. / depositum 3.600 kr.

PÅ GRUND AF CORONA-VIRUS-SITUATIONEN MÅ TUREN DESVÆRRE aflyses. Der bliver en ny tur i 2023.
Du bedes kontaktet Tirsdagsvagten for overflytning til den nye tur eller tilbagebetaling af din indbetaling til denne tur.

Med sin placering mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav ligger Aserbajdsjan på grænsen mellem Europa og Asien. Det er et land med en storslået og varieret natur fra de kolde, høje Kaukasusbjerge i nord og syd til de tørre, varme stepper i øst. Det er med stor glæde, at DOF Travel nu kan tilbyde en 8-dages tur til det for fuglefolk lidt ukendte land, men faktum er, at det er et fantastisk sted at se på fugle. Fuglefolk har inden for en årrække for alvor fået øjnene op for Aserbajdsjans mange spændende fugle. I foråret, hvor de fleste fuglefolk besøger landet, opleves den største artsdiversitet. Her er chancerne samtidig størst for at opleve Aserbajdsjans ”the Big Five”, det vil sige Kaukasisk kongehøne, Sort urfugl, Bjergrødstjert, Stor Rosenfinke og Bjerggransanger. Disse arter vil også være nogle af vores mål for de dage, som vi tilbringer i bjergene omkring Quba i nord og Nakhchivan i syd, hvor vi også håber på at kunne se Lammegrib, Kejserørn, Murløber og Rødpandet irisk.

Vi har i samarbejde med Kai Gauger, forfatteren til bogen ”Birdwatching in Azerbaijan”, arrangeret turen til dette begivenhedsrige land med et spændende dagsprogram.

Dag 0, afgang fra Kastrup først på aftenen til hovedstaden Baku via Istanbul.
Dag 1, ankomst tidligt om morgenen og lige ud på obs. Vi forlader Baku og kører til Shirvan Nationalpark 90 km syd for hovedstaden. Sletter, buskstepper og nogle fiskedamme vil holde os travlt beskæftiget det meste af dagen. Af arter vi kan forvente her er bl.a. Lille tårnfalk, Rødvinget braksvale, Hvidøjet and, Rustand, Purpurhejre, Dværghejre, Sultanhøne, Grøn biæder, Ellekrage, Sort frankolin, Rosasanger, Bleg gulbug. Sidst på eftermiddagen kører vi til byen Salyan, hvor vi overnatter. Dværghornugle kan høres ved den nærliggende restaurant.

Dag 2, transport nord langs kysten til det store Kaukasus. Flere stop undervejs ved enten Shirvan's fiskedamme, Gobustan eller trækstedet Besh Barmag. På turen har vi chancer for at se arter som Ørkenpræstekrave, Sumpvibe og andre vadefugle, terner, våger, gribbe, Steppevåge og -ørn, Nonnestenpikker, Hvidrygget stenpikker, Rosenstær. Ud på aftenen nærmer vi os vores logi på Nazli Bulaq ressort nær byen Quba.

Dag 3, heldagsudflugt med 4wd biler til bjerglandsbyen Xinaliq, i 2600 moh. og går ca. 1,5 km til 3000 m, hvorfra vi går op ad bjergskråningerne på jagt efter Kaukasisk kongehøne, Stor rosenfinke, Bjergrødstjert, Murløber, Stendrossel, Alpejernspurv, Lammegrib, Chukarhøne og meget mere. Vi har vores frokost med i marken og nyder den skønne natur samtidig. Om eftermiddag kører vi nordpå til Laza, hvor vores næste overnatning bliver.

Dag 4, ved daggry skanner vi skråningerne fra landsbyen efter Sort urfugl og dens leg. Vegetationen er mere frodig og grøn her end på de tørre sydlige skråninger ved Xinaliq. Her skal vi lede efter Grønsanger, Bjerggransanger, Rødpandet irisk, Kaukasisk bjergirisk, igen mulighed for Kaukasisk kongehøne og ikke mindst Stor rosenfinke. Vi overnatter igen i Laza.

Dag 5, om morgenen har vi endnu en chance for at få øje på de Sorte urfugle, og hvis vi har set alle målarterne, kører vi sydpå tidligt. Før vi tager tilbage til Baku om eftermiddagen, har vi flere muligheder for mere fuglekikkeri undervejs. En times aftenflyvning til enklaven af Nakhchivan, hvor vi skal bo tre nætter på Grand Hotel i Nakhchivan by.

Dag 6 + 7, vi tilbringer to fulde dage i dette "tabte hjørne" af det vestlige Palæarktis, kendt som den autonome republik Nakhchivan. Fuglearter og scenerier indikerer, at det østlige Anatolien i Tyrkiet ikke er langt væk. De arter vi er på jagt efter er mange, men ikke desto mindre, meget realistiske: Lannerfalk, Mongolsk ørkendompap, Karmoisinfinke, Ørkendompap, Ørkenfinke og Afghanstenpikker, Si-si ørkenhøne, Lys stenspurv, Hvidhals, Orientgulbug, Østlig og Almindelig klippespætmejse, Kaukasisk jernspurv og Bjerghortulan.

Dag 8, Returflyvning om morgenen fra Nakhchivan via Istanbul til København.

På turen bor vi i dobbeltværelser på fire forskellige hoteller, og i Laza bor vi desuden to nætter i de lokale guesthouses. Der vil være en hel del bustransport og en enkelt indenrigsflyvning. Vi forventer et højt aktivitetsniveau på turen, lange gåture og nogle gange i stor højde, hvilket kan være anstrengende, og I skal regne med at være i felten fra tidlig morgen til sen aften. Desuden kan vejret være en udfordring, både med kulde i bjergene samt sol og varme i den østlige del af landet.

Turen vil foregå i minibus med chauffør og en lokal guide, hvorfor der kun er plads til 14 deltagere på turen. Turen pris bliver ca. 17.200 kr. Ved bestilling af enkeltværelse vil der være et tillæg på ca. 2.000 kr. Prisen omfatter fly, transport i minibus, overnatning i dobbeltværelse og mad (dog ikke på rejsedagene), for- og eftermøde samt sædvanlig DOF Travel service. Tilmelding skal ske ved at indbetale depositum på 3.600 kr. pr. person via hjemmesiden.

Bookingstatus: 
Aflyst