Østlige Kenya – november-december 2023

Turleder: 
Pris: 
40.250 kr. ved en dollarkurs på 7,1 / Enkeltværelse 7200 kr. / depositum 9.300,00 kr.
Tilmelding og betaling af depositum: klik her: 

Turen er planlagt i samarbejde med Cisticola Tours.
Deltagerantal: 12
Kenya i Østafrika er med rette berømt for sin mangeartede natur og enestående dyre- og fugleliv. På DOF Travels kommende rejse til det østlige Kenya vil vi have mest fokus på fuglene, men vi også give os tid til at opleve Afrikas pattedyr og den unikke afrikanske natur. Rejsen vil derfor være en helstøbt naturoplevelse. Vi vil rejse i november og dermed i den lille regntid, hvor mange af de lokale fugle yngler og derfor er i pragtdragt. Samtidig er der i november et intensivt fugletræk, hvor mange fugle fra Europa og det vestlige Asien trækker gennem det østlige Kenya, og vi vil derfor have et særligt fokus på de mange trækfugle.

At vi rejser i den lille regntid betyder ikke, at det vil regne hver dag, men at vi kan forvente, at vejret vil svare til dansk sommervejr i juni -juli: Altså med både sol og skyer og med mulighed for lidt regn ind i mellem. Vi vil starte vores rejse ved Lake Magadi, der huser mange fine fugle, bl.a. flamingoer. Derpå fortsætter vi til Tsavo West, hvor der ved nymåne i november er en helt enestående koncentration af trækfugle – bl.a. et væld af sangere, ligesom der kan være store antal af hvidhalse, ellekrager, amurfalke, m.v. Vi fortsætter derpå til Taita-området, der er rigt på både fugle og pattedyr og derpå videre til den eksotiske Kenya-kyst. Her vil vi både udforske kystregnskoven og de fine vådområder i form af vadefladerne i Mida Creek, hvor vi bl.a. kan se flere hundrede krabbeædere, og Sabaki-flodens udløb med terner og måger.

Derpå går rejsen tilbage mod Nairobi via Tsavo East, hvor vi vil opleve en række tørlands-arter, som man ellers skal til det nordlige Kenya for at se. Rejsen afsluttes i Nairobi Nationalpark, der ligger umiddelbart syd for Nairobi by, men trods den bynære beliggenhed er rig på såvel fugle som pattedyr. DOF Travels turleder er Søren Skov, der flere gange har rejst i Østafrika. Derudover vil vi have Washinton Wachira med som lokal guide. Han er uddannet biolog og formand for raritetskomiteen – svarende til vores hjemlige Sjældenhedsudvalg - for hele Østafrika. Washinton Wachiras omfattende viden om naturen i Østafrika rækker langt ud over fuglene – bl.a. har han beskrevet et nyt krybdyr for verden – en agame i det nordlige Kenya. Washington Wachira er indehaver af Cisticola Tours, der er specialiseret i fuglerejser i Østafrika, og som vil stå for landarrangementet.

Afrejsedagen vil blive 9. november 2023.
Prisen omfatter fly København-Nairobi, safaribil med vinduesplads, alle overnatninger, drikkepenge, vand i bilerne, fuld pension, og DOF Travel service.
Læs mere i programmet her:

Foto: Steppeørn, Tsavo, Kenya. Foto: Søren Skov

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste