Ungarn, maj 2021 (udsat fra 2020)

Turleder: 
Tilmelding og betaling af depositum: klik her: 
PÅ GRUND AF CORONA-VIRUS-SITUATIONEN MÅ TUREN DESVÆRRE UDSÆTTES. Men vi arbejder på at lave en ny tur maj 2021.
 
Lokalguide Rob De Jung
 
Så gentager vi successen med en forårstur til Ungarn, hvor vi bor på samme dejlige og rolige sted på hele turen midt i spændende ungarske naturområder og med et meget varieret fugleliv; alt sammen med til at give ro i sjælen.
Vi skal på guidede ture ind i hjertet af Lille og Store Hortobagy, samt Bükk-bjergene hvor vi får adgang til områder, som ellers ikke er forbeholdt den rejsende. I Store og Lille Hortobagy er der god mulighed for at se Stortrappe, Triel, Ørnevåge og meget mere.
 
Turens pris bliver ca. kr. 9.800 ved 15 tilmeldte personer og kr. 11.200 ved 9 tilmeldte personer. Prisen includerer fly København-Budapest retur, egen bus i Ungarn, overnatning i delt dobbeltværelse på Farm Lator med fuld pension, for- og eftermøde, lokalguider samt sædvanlig DOF Travel-service. 
(NB: der er kun mulighed for ét enkeltværelse som koster kr. 1.150 extra)
 
Vi flyver med et direkte fly fra København søndag d. 10. maj kl. 07.40 til Budapest. 
Ved ankomst til Budapest, inden middag, bliver vi hentet af vores bus og kørt direkte til Farm Lator, som ligger ved Bükk-bjergene (knap to timers kørsel fra Budapest).
I nærområdet er der ynglende Mellemflagspætte og Hvidhalset fluesnapper. I haven findes Vendehals, og der ses jævnligt overflyvende Kejserørn. Derudover høres og ses Gråspætte, mange Kernebidere, m.v.
Der er fotoskjul i haven, hvor Mellemflagspætte, Vendehals, Kernebider m.v. kommer forbi. Derudover kan det aftales, hvis interessen er tilstede, at benytte andre fotoskjul i nærområdet.
Farm Lator er et roligt og behageligt sted at være, med venlige værter og god beværtning. På Farm Lator er der 8 dobbeltværelser. Se også:  http://www.farmlator.hu/
 
Hjemtur
fra Budapest søndag d. 17. maj kl. 10.00. Da vi nomalt skal checke ind ca. to timer før afgang, skal vi ret tidligt afsted fra Farm Lator søndag morgen. Vi ankommer til København ved middagstid.
 
Frokost
Vi spiser morgenmad sammen på Farm Lator og smører her hver morgen vores madpakke til dagens tur. Hver aften samles vi og spiser på Farm Lator. Her byder værten på en 3-retters menu, en lokal forret, hovedret (typisk en egnsret) + vin og efterfølgende dessert.
 
Aktivitetsniveau
Der er mange muligheder for ture i nærliggende områder, bl.a. til biæderkoloni, ligesom der tilbydes fotografering fra fotoskjul. 
De daglige ture er i vid udstrækning lagt an på gåture af 2-4 timers varighed.
 
Program Se vedhæftet fil. 
 
Tilmelding til turen sker via hjemmesiden (i starten af annoncen) med et depositum på 20% af prisen for 15 deltagere. 
 
Forsikring
Inden du rejser til udlandet skal du altid undersøge, om du i tilstrækkelig grad er dækket forsikringsmæssigt. En rejseforsikring for hjemtransport eventuelt sygeledsagelse/tilkaldelse og hjemkaldelse anbefales på det kraftigste, da det er meget dyrt at komme på privathospital i landet og blive transporteret hjem, hvis dette skulle blive nødvendigt.
 
Afbestillingsregler
Se reglerne herfor på DOF Travels hjemmeside www.doftravel.dk eller ring til Tirsdagsvagten. Vi beder jer være opmærksom herpå, så der ikke opstår overraskelser.
 
Eftermøde
Der vil blive afholdt eftermøde. 
 
Vaccinationer
Rejser til Ungarn kræver ingen særlige vaccinationer. Kontakt eventuelt egen læge eller Statens Seruminstitut. 
 
Leder og guide
Dansk rejseleder: Lars Mogensen, Østervangsvej 71, 8830 Tjele. Telefon 8665 3614 / 3195 1805. E-mail: mogensenlars@yahoo.dk
 
Teknisk arrangør
Landarrangementet bliver primært arrangeret af Rob De Jung fra Farm Lator. Han vil til dels fungere som lokalguide, men lokalguider til Lille og Store Hortobagy, pusztaen, forestås af to lokale guider.
 

 
Bookingstatus: 
Udsat - endnu ikke åben for tilmelding