Tyskland - Rügen - 10. - 13. oktober 2019

Pris: 
4200 kr. pr. deltager / enkeltværelsestillæg 600 kr. / depositum 840 kr

Rügen

Med sin placering i det nordøstlige Tyskland ligger Rügen godt for tranerne på deres vej fra ynglepladserne i nord til overvintringspladserne i Spanien og Nordafrika.
Vest for Rügen, på halvøen Zingst, ligger store eng- og kystarealer, hvor der er store koncentrationer af gæs og andefugle. Rügen har en smuk natur, der byder på mange forskellige biotoper og dermed mulighed for småfugle på træk og rastende ænder og gæs. Blisgæs i store flokke er et smukt syn, og havørne på jagt kan få flokke af gæs på vingerne.
Over enge og marker kan vi forvente at se rovfugle som havørn, rød glente, blå kærhøg, duehøg og vandrefalk.
På denne tur er tranerne i fokus, og vi vil overvære, når tusindvis af traner flyver ind til overnatning; en betagende oplevelse.
Når vi kører rundt på Rügen, passerer vi gamle hyggelige landsbyer. Vi kører gennem lange alleer og steder, der vidner om historien. Murens fald fik stor betydning for området, som for resten af Tyskland. På turen bor vi på hotel i byen Bergen, der ligger centralt for de områder, vi skal besøge.
Der vil være et roligt aktivitetsniveau på turen, blandet gåture og buskørsel. Der vil være en del aften-aktivitet, når vi skal opleve tranerne gå til ro. Vejret på denne tid af året kan altid være en udfordring, men det indretter vi os efter. Regntøj er altid en god ide at medbringe.
Turen vil foregå i bus med chauffør, hvorfor der er plads til en del deltagere. Turen pris bliver ca. 4200 kr. ved 20 deltagere. Ved bestilling af enkeltværelse vil der være et tillæg på 600 kr.

Prisen omfatter transport i bus, overnatning i dobbeltværelse og morgenmad og frokostpakke dag 2-4 og aftensmad dag 1-3. Deltagerne medbringer selv frokostpakke til dag 1.
Tilmelding sker ved at indbetale depositum på 840 kr. pr. person via hjemmesiden.
Turbeskrivelse kort:
Dag 1: Bus fra Sjælør St. til Trelleborg i Skåne og med færge (4 timer) til Sassnitz på Rügen, indkvartering på Park Hotel i Bergen. En sen eftermiddagstur til Nonnensee, en fuglerig sø tæt ved Bergen. Unmannz , hvor vi ser efter tranerne på vej til overnatning.
Dag 2: Den nordlige del af Rügen. Kap Arkona og Stubbenkammer. Vi ser også Kolos von Prora, et mægtigt ufærdigt byggeri fra nazitiden.
Dag 3: Besøg i Stralsund, en af de gamle, smukke hansestæder. Derfra kører vi vest for Rügen til de bedste traneområder og ud på halvøen Zingst. Her ser vi efter gæs, ænder og rovfugle. Også her forventes et kæmpe solnedgangstræk af traner, mm.
Dag 4: Zudar-halvøen med kig ud over Schoritzer Wiek. Vi ser efter vandfugle; der er mulighed for dværgmåge og ørne.
Vi tager med færgen ved middagstid og er tilbage på Sjælør St. kl. ca. 18.

Bookingstatus: 
_