Sri Lanka - to ture - 13. - 28. januar 2018 og 27. januar til 11. februar 2018

Pris: 
forventet kr. 21.900 / depositum kr. 3.100 / enkeltværelsestillæg kr. 3.100
Tilmelding og betaling af depositum: klik her: 

Turen 13. til 28. januar med Søren Sørensen som leder er UDSOLGT og dubleret. Datoer for dubleringsturen (tur nr 2) bliver fra 27.januar til 11.februar 2018 og med John Speich som DOF Travel-turleder. Denne tur er ligeledes udsolgt.

Der bliver arrangeret en tredie tur i januar 2019 med Peter Lafrenz som DOF Travel-turleder, hvor de, der er på venteliste til tur nr. 1 og nr. 2 i 2018, vil have fortrinsret, når denne bliver annonceret til næste år.

Ud over Søren Sørensen hhv. John Speich vil turene blive suppleret med kompetent lokalguide

Efter meget succesfulde ture til Sri Lanka i 2015 og 2016 glæder vi os til at kunne fortsætte med et tilsvarende program i januar/februar 2018. Vi vil i løbet af 2 uger besøge en række enestående naturområder i den centrale og sydlige del af denne store, smukke, tropiske ø;. Vi skal færdes bl.a. fra kyster med hvide sandstrande til højslette omkring 2000 m over havet, og fra frodig regnskov til temarker og til åben kratsavanne og skal bo på gode hoteller omgivet af fuglerige hotelhaver.

Fuglene er naturligt nok i centrum, og interessen vil bl.a. være rettet mod de 33 arter, der er endemiske for Sri Lanka, og vi forventer at se (næsten) dem alle. Men der vil være nok så meget andet at se på blandt Sydindiens væld af spændende spætter, skægfugle, isfugle, solfugle, bulbuller, rovfugle mmm. - fugle der ofte er overraskende tillidsfulde. Hertil kommer så indslag af overvintrende nordlige asiatiske arter bl.a. nogle Himalaya-fugle, som faktisk kun kan ses tilgængeligt her. Ikke at forglemme er den øvrige fauna også meget rigt repræsenteret. Det gør så endelig heller ikke noget, at vi befinder os i et land med en befolkning, der er åben og venlig over for os fremmede, og at vi har en lokalarrangør med fin sans for, hvad vi ønsker, også når det gælder god mad, behagelige logier og super lokalguidning.

Turen forløber som en perlerække af højdepunkter hvoraf kan fremhæves Sinharaja (World heritage) Regnskov, der huser et stort antal spektakulære arter og heraf flere endemiske. Den berømte nationalpark, Yala, hvor der udover et fantastisk fugleliv også kan ses krokodiller, elefanter og med lidt held leopard. I højlandet besøges Nuwara Eliya med højsletten Horton Plains (ligeledes World heritage), hvor der også kan ses en række endemiske fugle. Ydermere kan fremhæves Bundala (Ramsar) Vådområde med laguner og kystskov med især vadefugle, hejrer og terner. Endelig bliver der også mulighed for at tilvælge en hvalsafari, hvor vi kan håbe på bl.a. blåhval og kaskelot.

For flere detaljer om rute, hoteller, fugle, dyr og andre oplevelser henvises til dag-til-dag-programmet, se link nederst i teksten, samt rapporterne fra DOF Travels ture i 2015 og 2016.

Aktivitetsniveau: Vi holder et rimeligt højt aktivitetsniveau, hvor alle dage bliver udnyttet, og først og fremmest er morgnerne vigtige i det varme klima. Til gengæld tager vi det oftest mere med ro midt på dagen. Der vil blive lejlighed til at slappe af - måske med lidt fuglekikkeri i haven, især hvor de gode hotelomgivelser lægger op til det. Eftermiddagsture med vores bus vil være valgfrie tilbud. Vi bor 6 forskellige steder, men køredagene er afbrudt af spændende stop på ruten og vil næppe opleves anstrengende. I to af reservaterne kører vi i jeep på meget dårlige veje en stor del af del af dagen.

Turens pris: forventet kr. 21.900 pr. person i delt dobbeltværelse og ekstra kr. 2.800 for enkeltværelse. Det dækker: flyrejse, al transport i bus, overnatninger på hotel inklusiv morgen- og aftensmad (ekskl. drikkevarer), alle udflugter, samt den faste DOF Travel-service med for- og eftermøde. Deltagelse i hvalsafari er ekstra tilvalg, som aftales og betales på turen.

Turene i 2018 er som skrevet udsolgt, og der er en betydelig venteliste. Vi modtager derfor ikke flere tilmeldinger.

Bookingstatus: 
Udsolgt, mange på venteliste