Slovakiet og Ungarn maj 2024

Turleder: 
Pris: 
ukendt

Turen måtte desværre aflyses i 2023 pga. for få deltagere. Vi forventer at en tilsvarende tur kan gennemføres i 2024.

Turguide: Rob de Jong (Ungarn)

En kombineret tur til Ungarn og Slovakiet

Oplev tre dage i Slovakiet i den 346 km2 store Slovakian Karst National Park samt Pusztaen og Holasto-fiskedammene i Ungarn.

I Ungarn opholder vi os på Farm Lator: http://www.farmlator.hu ved Bükk-skovene, og i Slovakiet på Pension Reva: https://www.hauzi.sk/penzion-reva

Forventet pris og indkvarteringer
Prisen omfatter fly tur/retur København-Budapest, egen bus, overnatning med fuld pension i Ungarn og Slovakiet, lokalguider og DOF Travel-service. Der er et pristillæg på kr. 1.150 for enkeltværelse (kun få enkeltværelser på Farm Lator).

Ved ankomst til Budapest Lufthavn bliver vi hentet af vores bus og kørt direkte til Farm Lator, som ligger ved Bükk-bjergene, knap to timers kørsel fra Budapest. Farm Lator er et roligt og behageligt sted at være med venlige værter og god beværtning.

De første nætter overnatter vi på Farm Lator, hvorefter vi kører til Slovakiet i tre dage, for der at opholde os i den store nationalpark, Slovakian Karst. Her vil vi overnatte nær landsbyen Torna på Pension Reva.

Foruden at tage udgangspunkt i de omkringliggende landskaber vil vi bl.a. foretage ture til Szadeloi-dalen, med mulighed for Vandstær ved de bjergrige vandløb, Klippeværling, samt se efter diverse spættearter, herunder Gråspætte, Tretået spætte, Hvidrygget spætte, Mellemflagspætte med flere. Vi skal også besøge andre lokaliteter, såsom Stosi Nyeregbe, for at se efter Perle- og Spurveugle, Hjerpe, Nøddekrige m.v. Turene i den slovakiske del vil blive guidet af Stefan Matis, som arbejder for Slovakian Karst National Park, der grænser op til og udvider den ungarske Aggtelek National Park.

Efter opholdet i Slovakiet tager vi tilbage til Farm Lator. Her er vi så de sidste dage af turen. I havens hyggelige omgivelser findes ynglende Mellemflagspætte, som ses dagligt på havens foderbræt, Hvidhalset fluesnapper, Vendehals og jævnligt overflyvende Kejserørn. Derudover høres og ses Gråspætte, mange Kernebidere, m.v. Der er fotoskjul i haven, hvor Mellemflagspætte, Vendehals, Kernebider m.v. kommer forbi.

I Ungarn skal vi på guidede ture og ind i hjertet af Lille og Store Hortobagy (Halasto-fiskedammene), og ind i områder som ellers ikke er åbne for turister.
I Store og Lille Hortobagy er der mulighed for Stortrappe, Kejserørn, Slagfalk, Ellekrage, diverse moseterner, Rødvinget braksvale, stort set alle hejrearterne, Tamarisksanger, Sort ibis, Dværgskarv, Rosenbrystet tornskade og meget, meget mere! Vi vil også besøge en koloni af Aftenfalk.

De daglige ture er i vid udstrækning lagt an på forholdsvis korte gåture på 1-4 timer, til tider i relativt kuperet, men ikke vanskeligt, terræn. Gåturene vil altid foregå i et roligt tempo.

Frokost
Typisk spiser vi morgenmad sammen og smører her vores vores madpakke til dagens tur. Hver aften samles vi og spiser sammen. På Farm Lator byder værten på en treretters menu, en lokal forret, hovedret (typisk en egnsret) + vin og efterfølgende dessert.

Aktivitetsniveau
Der er mange muligheder for ture i nærliggende områder, bl.a. til biæderkoloni, ligesom der tilbydes fotografering fra fotoskjul.
De daglige ture er i vid udstrækning lagt an på gåture af 1-4 timers varighed.

Tilmelding
Tilmelding til turen kan ske ved at indbetale et depositum på kr. xxx

Forsikring
Rejseforsikring er et krav.

For- og eftermøde
Der vil ikke blive afholdt formøde. Der vil blive afholdt et møde for deltagerne efter hjemkomsten, hvor der kan vises billeder m.m.

Leder og guide
Turleder: Lars Mogensen, Østervangsvej 71, 8830 Tjele. Telefon 8665 3614 / 3195 1805.
E-mail: mogensenlars@yahoo.dk
Landarrangementet bliver primært arrangeret af Rob De Jung fra Farm Lator. Der vil også efter behov være lokalguider i Lille og Store Hortobagy, Pusztaen, samt under opholdet i Slovakiet.

Bookingstatus: 
Endnu ikke åben for tilmelding