Makedonien og Kerkini Lake NP i Grækenland. 12. - 19. maj 2018

Pris: 
ca 12.000 kr. / eneværelse 1.300 kr. ekstra

NB! Turen udsolgt med få på venteliste.

Udover John Speich benyttes lokale guider.

Nu kan DOF Travel atter tilbyde en tur til det lille smukke land Makedonien (en del af det tidligere Jugoslavien) samt naturperlen Kerkini Lake NP. i Grækenland. Makedonien ligger på det sydlige Balkan og grænser op til Grækenland, Albanien, Serbien og Bulgarien. Det er ikke for ingenting, at landet er blevet kaldt for ”Balkans perle”, da naturen er både smuk og varieret. Vi vil besøge forskellige uberørte biotoper, lige fra bjerge til lavland, søer og floder. Da landet er sparsomt udforsket ornitologisk, især med hensyn til småfuglene, vil det være en spændende og anderledes europatur.
Vi vil bl.a. overvære et gribbefodringsprojekt i bjergene, der udover Ådsels- og Gåsegribbe, også tiltrækker ørne bl.a. Kejserørne og Kongeørne. Af andre rovfugle findes her Slangeørn, Dværgørn, Balkanhøg, Ørnevåge og Lille skrigeørn.
Efter at have forladt bjergområdet ved Kavadarci besøger vi et område i lavlandet med ynglende Kejserørn og Lannerfalk. Der vil også blive tid til et stop ved Stobi, et berømt og særdeles interessant arkæologisk område.

I det steppelignende lavland kigger vi efter småfugle, og bl.a. Rosenbrystet Tornskade, Masketornskade, Østlig Mestersanger, Olivensanger, Stenspurv, Klippespætmejse, Biæder og Ellekrage er delikatesser i de sparsomt besøgte landskaber. På vor vej besøger vi også landsbyen Timjanik, som huser den største koloni af Lille Tårnfalk i Makedonien, idet næsten hvert hus sætter en ære i at have sit eget par af Lille Tårnfalk.

Vi starter rundturen fra Thesaloniki i Grækenland og vil de første dage besøge søen Kerkini NP og dens smukke, bjergrige omgivelser. Udover Almindelig, og især Krøltoppet Pelikan huser søen mange hejrearter, Flamingoer, Sorte Ibiser, Skestorke og flere ternearter. En halvdags sejltur, på søens nordlige del, vil være en stor oplevelse og særdeles gode muligheder for fotograferne. Rundt om søen er der gode muligheder for rovfugle i de omkringliggende smukke bjerge, og i søens omgivelser vil vi kigge efter Aftenfalke, Mellemflagspætte og Gråspætte samt andre spændende småfugle.

Turens pris ca. kr. 12.000 pr. deltager i delt dobbeltværelse samt enkeltværelse ekstra kr. 1.300 som dækker fly Thesaloniki retur, gode 3-stjernede hoteller med helpension, al transport under turen inkl. bådtur samt alm. DOF Travel-service. Turen vil foregå i et roligt tempo og vil ikke være anstrengende.

Tilmelding sker via hjemmesiden ved at indbetale depositum kr. 2.000 til DOF Travel. Endelig pris og dermed restbeløb vil blive opkrævet 4 måneder før turens start.

De to hoteller vi vil bo på kan ses på hjemmesiderne: www.hotelfeni.com og www.villabelles.gr

Se også rapporten fra 2012 her

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste