Madeira (Portugal) 23.-30. august 2015

Pris: 
13.500

En uge sidst i august 2015 afholder DOF Travel sin anden tur til den portugisiske ferieø Madeira.

Temaet for denne rejse er havfugletrækket, de 3 endemiske arter samt de store havpattedyr. Turen er planlagt, så vi skal bo i Machico, nær øens hovedstad Funchal, og i den nordøstlige by Porto Moniz. Madeira er bl.a. kendt for det store havfugletræk, der finder sted fra midt i august og til midten af september.

Det er især storskåpernes træk sydpå mod ynglepladser, hvor de passerer Madeira, som har vores store interesse. Vejret i denne periode er afgørende for optimale betingelser for havfugletrækket og vores mulighed for at se dem.

Ud over de 3 endemiske arter: madeirapetrel, madeiradue og madeirafuglekonge, er der 10 endemiske racer af: spurvehøg, musvåge, tårnfalk, vagtel, klippedue, slørugle, bjergvipstjert, solsort, brillesanger, munk, bogfinke, stillits, tornirisk og stenspurv på øen. Vi skal lede efter den sjældne madeiradue i de store laurbærskove i bjergene på den nordlige del af øen. Der vil også være mulighed for rosenterne og amerikanske og/eller afrikanske sjældenheder.

Vi skal på tre lange eftermiddagssejlture i et pelagisk eventyr på den vestlige Nordatlant omkring Madeira. En ultimativ fugleoplevelse, iblandt det største antal havfugle i det vestlige Palæarktis og med mulighed for nærkontakt med hvaler og delfiner. Der vil være mulighed for at se madeirapetrel, kap verde petrel, spidshalet petrel, lille skråpe, alm. skråpe, fregatstormsvale, madeirastormsvale og mange andre havfugle.

Madeira er det eneste kendte sted, hvor madeira-petrel yngler. Det er muligt at se og høre fuglene flyve til og fra redepladserne i de høje bjerge. Hvis vejret tillader det, skal vi på nattur op til madeira-petrellernes ynglepladser.

Turens pris ved 10 deltagere bliver ca. kr. 13.500, hvilket inkluderer fly, minibuser, morgenmad, overnatning på gode hoteller i dobbeltværelse, guides, sejlture og DOF Travel service. Tillæg for enkeltværelse bliver ca. kr. 1.250.

Tilmelding sker ved at indbetale depositum kr. 1.300 pr. person (dobbeltværelse) til DOF Travel. Betaling kan ske ved bankoverførsel på konto 4180-0008073333. Angiv navn, telefonnr., mailadresse og rejsemål: ”Madeira 15”. Hvis der mangler plads til alt ved bankoverførsel, så send en supplerende mail til travel@dof.dk.

Bookingstatus: 
Udsolgt