Israel - Eilat / fugletræktur - marts 2018 / 1 uge

Pris: 
ca. 14.000 kr. / depositum 2.800 kr. /enkeltværelsetillæg max 3.800 kr.

DOF Travel udbyder sin tredje tur til Eilat i Israel, en uge sidst i marts 2018.
Vi skal tilbringe ugen i Eilat og omegn. Det er nok det allerbedste forårstræksted i Vestpalæarktis. Vores hotel er beliggende i Eilat, ikke lagt fra den kendte lokalitet ”Nordstranden”, hvorfra morgenobsen tit vil foregå.

Marts er nok den bedste måned at se på fugle i i Israel. Det nordgående træk er i fuld gang, standfuglene yngler og synger, og der er stadig overvintrende fugle. Udover at have et stort antal ynglende arter, ligger Israel også på en af de største trækruter i verden. Millioner af fugle af et trecifret antal arter trækker gennem Israel forår og efterår, og ved Eilat, som ligger ved nordspidsen af Rødehavet, koncentreres fugletrækket enormt.

Israels placering på verdenskortet forbinder tre store kontinenter, Afrika, Europa og Asien. Israel er den nordlige grænse for afrikanske fuglearter som Levantbulbul, Palestinasolfugl, Arabisk Larmdrossel, Lille Grøn Biæder og Namaqua Due, den sydlige grænse for de europæiske arter som finker, krager mv. og den vestlige grænse for fascinerende asiatiske arter.

Vi vil fokusere meget på rovfugletrækket. På gode dage kan man i løbet af få timer opleve tusindvis af trækkende Steppevåger blandet med arter som Steppeørn, Sort Glente, Dværgørn, Slangeørn, Lille Skrigeørn, Ørnevåge, kærhøge og falke, og hvis heldet er med os, også Tophvepsevåge og Verreauxørn.
Udover rovfugletrækket er Eilat kendt for mængder af rastende vadere og småfugle, deriblandt nogle ørkenarter der ellers er svære at få at se. Listen er lang, men nævnes skal: Stylteløber, Rødvinget Braksvale, Ørkenpræstekrave, Cypernstenpikker, Sortstrubet Sanger, Cypernsanger, Bjergløvsanger, Balkanfluesnapper, Citronvipstjert, Rødstrubet Piber og måske Hede- eller Taigapiber, Sortstjert, Ørkendompap, Palæstina Solfugl, Tristrams Sortstær, Yndefuld Sanger og Bleg Klippesvale, samt Middelhavs- og Ørkenstenpikker, Rødhovedet- og Masketornskade og Grøn Biæder.

Årligt ses sjældenheder som Sort Trænattergal, Hypocolius, Basrasanger og Sinai Karmindompap. I ørken og halvørken vil der være mulighed for Lichtensteins, Plettet og Kronet Sandhøne, Ørkenravn, Ørkenlærke, Lille Ørkenlærke, Hærfuglelærke, Klippestenpikker, Hættestenpikker og Hvidkronet Stenpikker. På Nordstranden ved Rødehavet ser man bl.a. havfugle som Hvidøjet Måge, Brun Sule, Hvidkindet Terne samt kjover.

Turen vil foregå i minibusser, hvorfor der kun er plads til 14 deltagere. Turens pris er endnu ikke fastlagt, men vi forsøger at holde den omkring 14.000 kr. afhængigt af flyprisen og deltagerantal. Prisen omfatter fly, overnatning i dobbeltværelse, morgenmad, aftensmad, lokal transport, rapport samt for- og eftermøde. Afrejsedatoen er endnu ikke fastsat, men bliver formentlig i uge 12 eller 13.

Tilmelding skal ske ved at indbetale depositum kr. 2.800 pr. person. Ved ønske om enkeltværelse vil der komme et tillæg på max. kr. 3.800 (det vil afhænge af den endelige pris fra hotellet). Tilmelding og betaling af depositum til turen skal ske via hjemmesiden – tryk på knappen øverst på denne side.
Husk at angive navn(e) præcis, som det står i dit/jeres pas!

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste