Costa Rica 8. - 23. februar 2014

Pris: 
DKK 29.500 / Depositum DKK 3.000

DOF Travel arrangerer for første gang i nyere tid en spændende rejse til Costa Ricas unikke regnskovsområder.

Ud over et væld af spændende, farvestrålende fugle heraf mange endemiske og halvendemiske arter, ses også et rigt varieret dyreliv i mange forskellige og alsidige økosystemer.
Costa Rica er et velfungerende rejseland med en venlig og imødekommende befolkning.

(Fuglen på billedet er en Rød Ara (foto leveret af Ivan Olsen))

Vi planlægger besøg ved nedenstående lokaliteter:

Mirador de Quetzales hvor der er rigtig gode chancer for den smukke Resplendent Quetzal, Fiery-throated Hummingbird, Volcano Hummingbird, Longtailed Silky-Flycatcher, Black-and-yellow Silky-Flycatcher.
Stedet har en hyggelig atmosfære og en spændende skov bag lodgen.

Rancho Naturalista's interessante regnskovsområde har en lang række af spændende arter, og i haven omkring det smukke hotel er der et væld af blomstrende buske der tiltrækker mange forskellige arter kolibrier. Havens frugtfeeders lokker også mange tangarer til. Der er specielt her vi skal se Snowcap, den lille mørke kolibri med den hvide krone. Af andre interessante arter kan nævnes Bicolored Hawk, Purple-crowned Fairy, Long-billed Starthroat, White-ruffed Manakin, White-collared Manakin og Montezuma Oropendola.

Carara National Park er en af de mest berømte og besøgte steder for ornitologer og fx River Trail, er kendt for at være et af Costa Rica's mest producerende trails med hensyn til fuglearter. Ud over Orange-Collared Manakin, Royal Flycatcher samt flere arter myrefugle, ses også Capucinerabe, Brøleabe, 2 arter dovendyr.

På flodturen ad Tarcoles River ses mange vandfugle samt American Crocodile, og i området omkring lodgen Scarlet Macaw og Torquoise-browed Motmot, White-throated Magpie-Jay, Fiery-Billed Aracari og måske Yellow-billed Cotinga.

Monteverde Cloud Forest Reserve, La Selva, Bosque de Paz er de tre sidste steder vi skal besøge. Stederne er fantastiske fugleområder med en lang, lang artsliste. Her skal fremhæves Great Curassow, Black Guan, Great Green Macaw, Keel-billed Toucan, Chestnut-mandibled Toucan, Collared Aracari, White-necked Puffbird, Three-wattled Bellbird og Longtailed Manakin.

Det kan anbefales at besøge Pandions hjemmeside og læse om Jesper Sonne og Ivan Olsens tur til Costa Rica sommeren 2012. Her vil I kunne se en beskrivelse af de fleste steder vi skal besøge på turen.

På turen vil vi gøre brug af lokale guider knyttet til de forskellige lokaliteter. Fordelen ved at benytte lokale guider er de har specialviden om hvor de specielle arter opholder sig. Om aftenen vil der på udvalgte dage være foredrag om regnskovsøkologi og specialisering af fuglearter for området og gennemgang af observerede arter.

Turens pris er en cirkapris, da vi stadig arbejder med planlægning af turen, men anslås til 29.500 kr. Denne pris er baseret på den nuværende flypris, dollarkurs, oliepriser samt skatter og afgifter.
Prisen inkluderer fly, transporter, overnatninger, lufthavnsafgift, forplejning i fly, helpension, nationalparker og lokale turguider. Bemærk, der afholdes kun udgifter til én guide fra DOF.

Tilmelding kan ske ved at indbetale et depositum på kr. 3.000 til DOF Travels girokonto 8073333 eller bankoverførsel reg. nr. 4180 konto nr. 000 807 3333 mærket ”Costa Rica.”
Turen er begrænset til 16 personer inkl. ledere, så hurtig tilmeldes tilrådes.

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste