Bulgarien 8 dage midt i februar 2014

Pris: 
ca. 9.800 / 950 - tillæg for enk.vær. 600

Lokalguide: Ljubomir Profirov

Vi skal opleve vinterkvarteret for verdensbestanden af Rødhalset Gås samt store mængder af Blisgæs . Det fås simpelt hen ikke bedre, hvis man er bare lidt fascineret af gæs, og meget andet godt er også i vente.

Vi skal gentage succesen fra flere tidligere ture med endnu en vintertur til Bulgarien. Perioden er som udgangspunkt sat til dagene 11. - 18. februar, altså omkring uge 7. Det er tidspunktet, hvor den kolde vinter plejer at vige for regulære indbrud af sydlandsk forår. Det vil sige tidspunktet med stadig rigtig mange gæs på sletterne ved Sortehavet - med masser af andefugle ved søer og andre vådområder omkring Burgas  - og med pæne antal af de overvintrende arter som bl.a. Krøltoppet Pelikan, Dværgskarv og Sølvhejre. Desuden har vi før prøvet at tælle Hvidhovedet And i mange hundreder. I flere fantastiske naturskove er spætterne aktive, og op til hele 8 arter er aktuelle. Ikke at forglemme er der altid godt med rovfugle i de smukke landskaber, fx med Ørnevåge og Fjeldvåge side om side, og også eventuelle måge-freaks vil få hænderne fulde.  

Vi benytter os af gode hoteller ved havet, som har god plads og service for os her uden for sæsonen. Først har vi 4 overnatninger i den lille by Karvarna, som bliver udgangspunkt for turene op mod gæssene ved den rumænske grænse og til steppeområderne nær byen. Herefter får vi 3 overnatninger længere sydpå i enten Pomorie eller Sarafovo med udflugter til en række enestående reservater fra Burgas og ned mod den tyrkiske grænse, bl.a. Mandra- og Burgassøerne samt Ropotamofloden og Primorsko. - Find og download eventuelt rapporterne fra de tidligere vinterture her på hjemmesiden, og læs flere detaljer til inspiration.

Flyrejsen og dermed slutprisen ligger ikke endeligt fast, men vi forventer at flyve med Austrian Airlines fra København om morgenen, med flyskifte i Wien og derefter ankomst til Varna ved middagstid.

Vores lokale rejsearrangør er som sædvanlig Explorer 2000 Ldt. ved  Julia Stoyanova , og lokalguiden bliver biologen "Ljubo", som i årevis har arbejdet med vinterfugletællinger i netop denne del af Bulgarien og flere gange været vores gode guide. En fast bus og chauffør vil være til rådighed under hele turen. Søren som turleder har også stået for de foregående 3 vinterture. 

Prisen forventes at blive kr. 9.800, - pr. person (med mulighed for betale tillæg for enkeltværelse kr. 600). Dette gælder ved 14 deltagere, og det inkluderer flytransport, bus alle dage, gode hoteller med dobbeltværelse, officielle drikkepenge, for- og eftermøde samt turrapport, og bemærk specielt, at alle måltider også er omfattet dog uden drikkevarer. Flere af dagene, afhængigt af dagsforløbet og vejret, vil frokosten være madpakke i naturen, og den varme aftensmad er generelt af rigtig god standard.
 
Tilmelding sker ved at indsætte depositum kr. 950.- pr. person til DOFtravel på giro 807 3333, eller ved overførsel med netbank til reg. 4180 konto 0008073333, eller send på check  og mærk i alle tilfælde med "Bulgarien vinter". Anfør ligeledes ved tilmelding ud over adressen: telefonnumer og emailadresse samt fulde navn svarende til pas.
 

 


 


 


 


 

Bookingstatus: 
Stadig ledige pladser