Aflyst - Nordmakedonien og Grækenland maj 2021

AFLYST. Erstattes i 2022 af en tur til Grækenland
Nu kan DOF Travel atter tilbyde en 8-dages tur til det lille smukke land, Makedonien (tidligere delstat i Jugoslavien; sikkert snart "Nordmakedonien") samt naturperlen Kerkini Lake NP i Grækenland.
 
Makedonien ligger i det sydlige Balkan og grænser op til Grækenland, Albanien, Kosovo, Serbien og Bulgarien. Det er ikke for ingenting, at landet er blevet kaldt for ”Balkans perle”, da naturen er både smuk og varieret. Vi vil besøge forskellige uberørte biotoper, lige fra bjerge til lavland, søer og floder. Da landet er sparsomt udforsket ornitologisk, især med hensyn til småfuglene, vil det være en spændende og anderledes Europa-tur. Vi vil bl.a. overvære et gribbe-fodringsprojekt i bjergene, der udover Ådsel- og Gåsegribbe, også tiltrækker ørne, bl.a. Kejserørne og Kongeørne.
 
Af andre rovfugle findes her Slangeørn, Dværgørn, Balkanhøg, Ørnevåge og Lille skrigeørn. Efter at have forladt bjergområdet ved Kavadarci besøger vi et område i lavlandet med ynglende Kejserørn og Lannerfalk. Der vil også blive tid til et stop ved Stobi, et berømt og særdeles interessant arkæologisk område. I det steppelignende lavland kigger vi efter småfugle, og bl.a. Rosenbrystet tornskade og Masketornskade, Østlig Mestersanger, Olivensanger, Stenspurv, Klippespætmejse, Biæder og Ellekrage er delikatesser i de sparsomt besøgte landskaber. På vor vej besøger vi også landsbyen Timjanik, som huser den største koloni af Lille tårnfalk i Makedonien, idet næsten hvert hus sætter en ære i at have sit eget par af Lille tårnfalk.
 
Vi starter rundturen i Thesaloniki i Grækenland og vil de første dage besøge søen Kerkini og dens smukke, bjergrige omgivelser i nationalparken af samme navn. Udover Almindelig og især Krøltoppet pelikan huser søen mange hejrearter, Flamingoer, Sorte ibiser, Skestorke og flere ternearter. En halvdags sejltur på søens nordlige del vil være en stor oplevelse og give særdeles gode muligheder for fotograferne. Rundt om søen er der gode muligheder for rovfugle i de omkringliggende smukke bjerge, og i søens omgivelser vil vi kigge efter Aftenfalke, Mellem- og Gråspætte samt spændende småfugle.
 
Turens pris bliver ca. kr. 12.500 pr. deltager i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse er ca. kr. 1.300. Prisen dækker fly Thesaloniki retur, gode 3* hoteller med helpension, al transport under turen inkl. bådtur samt alm. DOF Travel-service. Turen vil foregå i et roligt tempo og vil ikke være anstrengende.  

 

Bookingstatus: 
Aflyst