Endnu en succesfuld ørnetur til Skåne med DOF Travel

Så gik turen atter mod det skånske fra Sjælør Station, hvor en dejlig flok havde samlet sig med kikkerter, kameraer og teleskoper lidt i klokken otte om morgenen. For nu var det blevet tid til at opleve de smukke ørne ved de skånske søer igen.
Vi kørte over broen lidt over klokken ni, alt imens solen viste sig mere og mere på himlen.
Det første stop var områderne ved Havgårdssjön og Börringesjön, hvor dagens første havørn med sin hvide hale blev set siddende i skoven ved Havgård. Derefter dukkede der to unge havørne op over området ved Börringe, og endda i flugt kamp over en mindre skov i det bakkede område, men pludseligt råbte Ingelise ”Hey, der kommer da tolv svin henover marken” og teleskoperne blev hurtigt vendt den anden vej, og ganske rigtigt løb en større familie af vildsvin over en mark tæt på, hvor vi havde parkeret bussen.
Efterfølgende kørte vi mod Näsbyholm, hvor en umiddelbar blå kærhøg ungfugl hurtigt blev omdøbt til en fjeldvåge, efter at Nikolaj havde kikket nærmere på den, og fjeldvågen havde vist sin smukke haletegning. Derudover bød Näsbyholm på en hel del musvåger på de omkringliggende marker.
Derefter kørte vi direkte mod Fyledalen med forhåbninger og tro på at kongeørnen ville vise sig fra sin smukkeste side, og vi kom ikke til at køre forgæves, da kongeørnen sad i sit sædvanlige nøgne træ og tronede. Hvorefter kongeørnen tog sig en flyvetur i dalen og lige over vores hoveder.
Efter frokost og kongeørnen gik vi en tur i Fyledalen ned til det gamle savværk, hvor vi håbede på at høre nogle spætter i den smukke skov. Det blev dog til masser af spætmejser og en enkelt træløber i stedet. Desuden blev der set et par havørne og flere røde glenter.
Derfra kørte vi mod Övedskloster tæt på Vomb, hvor vi satsede på at komme til at se et par vandstære og måske en isfugl. Det lykkes dog ikke, men fotograferne fik fotograferet en musvåge, og en havørn viste sig lige over bussen.
Nu var det tid til at køre mod Vombs enge, som var turens sidste stop, og hvor gruppen fik oplevet de store flokke af bramgæs, der ind imellem fløj op fra engene, og mange var enige om, at der i hvert fald mindst måtte være 5000 bramgæs denne eftermiddag. Desuden blev der set op til flere arter ænder, havørne og en enkelt vandrefalk, der valgte at drille os, før vi vendte snuden hjemad.
Vi så bl.a. 13 havørne, 1 kongeørn, adskillige røde glenter, 3 fjeldvåger, 34 musvåger, 5 tårnfalke, 2 vandrefalke, grågæs, sædgæs , bramgæs, blisgæs, 8 viber, 1 hvid stork, 1 trane, træløber, spætmejse, sumpmejse, sortmejse, blåmejse, musvit.
Vi vil gerne sige tak for en rigtigt god, hyggelig og sjov tur til det skånske til alle deltagere. Vi håber at se jer igen, når turen går til Pulken d. 27. marts.

Mange venlige hilsner, Ingelise og Nikolaj – Team skovbørnehave.