INFORMATION OM CORONAVIRUS FRA DOF TRAVEL

Opdatering d. 15-03:

Coronavirus fylder meget i medierne lige nu, og det skaber selvfølgelig nogle spørgsmål hos dem, der snart skal ud at rejse med DOF Travel.

DOF Travel følger altid myndighedernes anvisninger, både hjemme og i de lande, vi rejser til. Som det ser ud lige nu, fraråder Udenrigsministeriet ikke-nødvendige rejser til hele verden.    Hvor længe dette råd vil være i kraft, er der ingen, der kan forudse på nuværende tidspunkt.

Vores rejsemål i 1. halvår af 2020 til Albanien, Aserbajdsjan, Grækenland, Makedonien, Norge (Svalbard), Rumænien, Slovakiet, Spanien, Sverige, Ungarn og USA, er ikke aflyst på nuværende tidspunkt.

DOF Travel vil 14 dage før planlagt afrejse vurdere, om ture og rejser kan gennemføres eller må aflyses, og deltagerne vil få direkte besked.

Hvad kan jeg som deltager gøre, hvis jeg skal ud at rejse?

Det er altid en god ide at checke din rejseforsikring. Vi anbefaler en decideret rejseforsikring fra fx Gouda, som dækker bredere, især i forbindelse med karantæne, end mange indboforsikringer og kortforsikringer gør.

Udenrigsministeriet anbefaler desuden, at du downloader deres app Rejseklar og skriver dig på deres danskerliste.

Danskerlisten giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, du er i www.danskerlisten.um.dk eller app’en Rejseklar

https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/um-rejseklar-app  

Hvordan din forsikring dækker, er op til den enkelte at undersøge. Her to links til de to mest almindelige rejseforsikringsbureauer:

GOUDA: https://www.gouda.dk/beredskabsmeddelelse#

EUROPÆISKE: https://www.europaeiske.dk/privat/artikler/corona-virus

Hvad gør jeg, hvis der sker noget under rejsen?

Hvis der trods alle forsigtighedsregler opstår vanskelige situationer, som f.eks. at myndighederne indfører karantæne, så vil DOF Travel i samarbejde med vores lokale samarbejdspartnere og myndighederne gøre alt for at formindske de gener, vores deltagere vil opleve.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke vil rejse?

Du er som forbruger beskyttet af myndighederne og pakkerejseloven. Det betyder, at hvis myndighederne fraråder ikke-nødvendige rejser til et land, eller hvis landet har indført indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark, så vil DOF Travel aflyse din rejse og du vil få refunderet rejsens pris.

Vil du aflyse en rejse på eget initiativ, så er det de almindelige afbestillingsregler der gælder, som du finder i DOF Travels almindelige handelsbestemmelser eller de særlige regler for den enkelte tur.

I et forsøg på at hæmme spredningen af coronavirus har flere lande indført nye indrejserestriktioner. Hvis du har været ude at rejse op til 30 dage før din DOF-rejse bør du undersøge, om dette påvirker din rejse. Det kan du gøre ved at se på Udenrigsministeriets rejsevejledninger (https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/).

Ovenstående er opdateret d. 15. marts 2020 - opdateret information kan løbende ses her https://um.dk/

Opdatering fra d. 13. marts 2020 - se TV2 gode beskrivelse af rejsevejledningerne og forskellige forsikringsforhold: http://nyheder.tv2.dk/penge/2020-03-12-corona-saadan-er-du-stillet-hvis-du-skal-eller-vil-rejse