Costa Rica, februar 2023

Pris: 
Turens pris for hovedturen på 15 dage udgør pr. deltager kr. 37.900 (ved 12 deltagere). Tillæg for enkeltværelse udgør 3.120 kr.

Hovedturen på 15 dage 

Mulighed for tilvalg af en forlængelse på 5 dage - se separat annonce

Costa Rica er med dets 51.100 kvadratkilometer og 30 nationalparker det mest naturvenlige land i verden. 25% af landets totale område er beskyttet. Med landets 936 registrerede fuglearter, heraf otte endemiske, bliver der masser at se på. Læg dertil, at Costa Rica er overvintringsområde og gennemtræksrute for millioner af nordamerikanske trækfugle.

Landet er derfor et af de mest populære rejsemål, når det gælder oversøiske fuglerejser. Vi besøger en række af Costa Ricas bedste fuglelokaliteter fordelt i hovedparten af landets 6 klimazoner. Vi kan forvente at se/høre ca. 450 arter.

Se det vedlagte program for grundturen fra Peregrinus Expeditions:

Har du/I ikke fået nok af Costa Rica vil der, hvis der er tilstrækkelig tilslutning, blive arrangeret en 5-dages ekstratur til det nordvestlige Costa Rica.

Mulighed for en 5-dages forlængelse i det nordvestlige Costa Rica. Se programmet herfor via dette (link): http://doftravel.dk/rejser/costa-rica-marts-2022-5-ekstra-dage  (Bemærk, at datoer og årstal skal ændres til februar 2023) 

Dagsprogram:
Dag 1: Efter landing i Costa Ricas hovedstad San Juans internationale lufthavn kører vi til Hotel Robledal, hvor vi indkvarterer os, slapper af efter flyrejsen, og nyder de lokale fugle i hotelhaven, herunder Costa Ricas nationalfugl, Clay-colored Thrush.

Dag 2: Tidlig morgenvandring i Hotel Robledals hotelhave og nærmeste omegn. Herefter kører vi til næste destination, Carara-area beliggende ved Central Pacific Coast. Indlogering på Cerro Lodge, hvor vi tilbringer to nætter.

Dag 3: Vi skal tidligt op, så vi kan foretage en bådtur ad Tarcoles River og flodudmundingen og mangroven til Stillehavet. Der bliver gode muligheder for gode fuglebilleder for fotograferne. Om eftermiddagen besøg i Carara National Park, hvor vi ad let tilgængelige stier træffer Orange-collared og Red-capped Manakiner og forhåbentlig også den imponerende Royal Flycatcher med dens hærfuglelignende hammerhoved-udseende.

Dag 4: Her nyder vi morgenstunden og fuglelivet fra Cerro Lodges balkon og nærliggende vej med græsarealer. Herefter kører vi langs kysten nordpå til Ensenada-area med tilhørende dry forest, som er en af de sidste få tørre regnskove, der er tilbage. Overnatning de to næste dage på Ensenada Lodge.

Dag 5: Morgentur i Dry Forest, hvor vi bl.a. kikker efter Turquoise-browed Motmot og nordamerikanske trækfugle. Om eftermiddagen skal vi forhåbentlig opleve et væld af nordamerikanske vadefugle i de nærliggende salinaer.

Dag 6: Vi forlader Pacific-area og styrer mod Costa Ricas modsatte kyst på den caribiske side. Vi kører her forbi Arenal Lake og Tilaran Coordillere Mountain, som omkranser Arenal Volcano. Overnatning i Arenal Observatory Lodge, hvor vi inden sengetid får mulighed for en aftentur og natvandring til småsøer med mulighed for at se Red-eyed Tree-frog og Black-and-white Owl.

Dag 7: Morgenobs i Arenal Observatory Lodge skulle gerne vise fuglelivet på tæt hold nær lodgens feeders, så der bliver masser af farvestrålende fugle at se på. Om eftermiddagen kører vi videre til Sarapiuui-området nær hotellet. Her kan man også støde på en hvid flagermus, som bygger telt i Heliconia-planter. Overnatning de næste to dage: Tirimbina Reserve, Sarapiqui-området.

Dag 8: Besøg i La Selva Field Station, et af det mest studerede områder i ny-troperne. Udover et rigt fugleliv er der også mulighed for at se aber, dovendyr, varaner og giftige frøer.

Dag 9: Morgentur i Tirimbina Regnskoven og reservat med den ikoniske og længste hængebro i Costa Rica. Herefter kører vi i en 4-timers tur mod Orosi-området i Braulio Carrillo Nationalpark, som er en af de største regnskove i Costa Rica. Her er vi i bjergrigt terræn. Vi overnatter i Quelitales Lodge i de næste hele fire dage.

Dag 10: Vi besøger haven til Quelitales Lodge, hvor kolibrierne vil få en hovedrolle. Herefter vil vi lede efter den endemiske Cabanis Ground-sparrow og White-eared Ground-sparrow i nogle græsområder mellem kaffeplantager. 

Dag 11: Besøg i Tapanti Nationalpark, som er et af det mest regnfyldte område i Costa Rica. Det giver grobund for masser af mosser og epifytter (planter, der ikke gror i jorden, men på andre planter) og tilhørende rigt fugleliv. Måske ser vi den endemiske Black Guan.
Om eftermiddagen flader vi ud på Quelitales Lodge. 

Dag 12: Heldagstur til Copal-reservatet med en ikonisk regnskov. Området, der drives af en samling af lokale bønder, vil bringe os til balkon og stier i The Copal Reserve. Her er der talrige arter af tangarer og vi skal selvfølgelig også lede efter den ikoniske Snowcap Hummingbird. På vej tilbage til Quelitales Lodge besøger vi en lokalitet for Sunbittern og Fasciated Tiger Heron. 

Dag 13: Heldagstur til Savegre-området med dets fascinerende tågeskov i omkring 3000 meters højde over havet. Her lever en af turens målarter: Resplendent Quetzal. Her kan vi også se den smukke Black-and-yellow Silky-flycatcher. Overnatning i Savegre Lodge i 2200 meters højde, hvor vi skal bo i to nætter.

Dag 14: Tidligt op for at se om vi igen kan få syn af Resplendent Quetzal. Vi følger Waterfall Trail og ser efter de lokale bjergfugle: hummingbirds, flowerpiercers og måske en American Dipper. Om eftermiddagen besøger vi ”High Paramo”, så husk varmt tøj. Her ses to endemiske arter: Volcano Junco og Volcano Hummingbird.

Dag 15: Hjemturen til Danmark starter fra Savegre Lodge, og vi kører mod San Juan International Airport og flyet mod Danmark.

Coronasituationen
Gennemførelsen af rejsen er betinget af, at Udenrigsministeriets rejsevejledning åbner herfor, ligesom de lokale myndigheder i Costa Rica tillader indrejse, og der ikke er alvorlige restriktioner. Som situationen er i dag skal Coronapas medbringes. Turen er foreløbig udsat til februar 2023.

Aktivitetsniveau
Vi holder et højt aktivitetsniveau, og vi står tidligt op om morgenen, hvor det er mest køligt, og fugleaktiviteten er højest. Vi bor syv forskellige steder, og køredagene er afbrudt af spændende stop på ruten. Costa Rica er et lille land, og afstandene mellem destinationerne er relative korte.

Turens pris
Turens pris for hovedturen på 15 dage udgør pr. deltager 37.900 d.kr. og ekstraturen 10.700 d.kr. 

Enkeltværelsesprisen er 2.320 d.kr. for hovedtur og 800 d.kr. for ekstraturen - ialt 3.120 d.kr. 

Priserne inkluderer lokalguide fra Peregrinus Expeditions, al transport herunder fly og kørsel i airconditioneret bus med fast chauffør, flodtur, alle overnatninger på hoteller og lodges i dobbeltrum, alle måltider og flaskevand på hele turen, parkentreer, drikkepenge til guide og chauffører, for- og eftermøde samt almindelig DOF Travel-service.

Priserne omhandler ikke syge- og afbestillingsforsikring, vaccinationer, alkoholiske drikkevarer på hoteller og lodges samt tøjvask og roomservice.

Tilmelding
Tilmelding til turen kan ske ved indbetaling af et depositum på DOF Travels konto, jf. pkt. 3 under Rejsebestemmelser. 

Indbetal depositum på kr. 6.880, hvis du/I vil med på hovedturen.

Indbetal yderligere depositum på kr. 1.280, hvis du også vil med på den 5-dages ekstratur. Tilmelding til ekstraturen kræver, at du er tilmeldt hovedturen.

Forsikring
En rejseforsikring for sygdom og hjemtransport er påkrævet, da det er meget dyrt at komme på privathospital i landet og efterfølgende blive transporteret hjem, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Formøde
Der vil blive afholdt såvel for- som eftermøde. 

Leder og guide
Peter Lafrenz, Tlf. 20 60 75 57. Email: p_lafrenz@hotmail.com
Lokalguide fra Peregrinus Expeditions: Christian Ureña

Teknisk arrangør
Landarrangementet bliver arrangeret af Peregrinus Expeditions. Se deres hjemmeside via dette link: peregrinusexpeditions.com

Bookingstatus: 
Udsolgt